• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ESYgr1d - A persistent multiplayer online programming game
    SUK
    SUK --- ---
    A pokud nebudu na prvnich mistech (coz nebudu :D ) tak bych se taky obetoval
    SUK
    SUK --- ---
    Kdy nastava konec?
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Konec bude za dlouho (:

Dnes hlasim cca 7K naraidovanych nodu (a jeste neni konec).
    ESY
    ESY --- ---
    jinak vyhlasuju pro zdejsi hrace, uz jsem to rikal matasxovi... Ale pokud nekdo zvas pred koncem bude na prvnich mistech daruju vsechny nody :] a vsechny agenty poslu na def :]]
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    Kdybyste nekdo chtel vedet jak vypada prostor pro raid/defend:

[Layer, Row, Column] => Exits.Value /*=node*/
    [0,0,0] => [1,0,0];[1,1,0];[1,1,1]
    [1,0,0] => [1,1,0];[1,1,1];[0,0,0];[2,0,0];[2,1,0];[2,1,1]
    [1,1,1] => [1,0,0];[1,1,0];[0,0,0];[2,1,1];[2,2,1];[2,2,2]
    [2,0,0] => [2,1,0];[2,1,1];[1,0,0];[3,0,0];[3,1,0];[3,1,1]
    [2,1,1] => [2,0,0];[2,1,0];[2,2,1];[2,2,2];[1,0,0];[1,1,1];[3,1,1];[3,2,1];[3,2,2]
    [2,2,2] => [2,1,1];[2,2,1];[1,1,1];[3,2,2];[3,3,2];[3,3,3]
    [3,0,0] => [3,1,0];[3,1,1];[2,0,0]
    [3,1,0] => [3,0,0];[3,1,1];[3,2,0];[3,2,1];[2,0,0];[2,1,0]
    [3,2,2] => [3,1,1];[3,2,1];[3,3,2];[3,3,3];[2,1,1];[2,2,2]
    [3,3,3] => [3,2,2];[3,3,2];[2,2,2]

TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    Jo, jinak jsem nasel novej bug - kdyz jdete na Player -> Assemblies -> Reconfigure, a rekonfigurujete agenta kterej nekde bezi nebo crashuje, tak se okamzite dostane do stavu "Available".
    SUK
    SUK --- ---
    TENCOKACISTROMY: Aha, tak to pak jo. Ja mam skoro pseudonahodnej pohyb - pouzivam DFS. Takze ve chvili, kdy nikam nejde jit se musim vracet no. (o tom, ze mi neustale nekdo zere nody nemluvim, utoky nejsou zase tak casty - tead aspon nebyl pred 'vypadkem")

Jinak ten tool: osklivy jsem myslel, ze musim proste parsovat webovku, radsi bych nejaky API (takovy to webovy jak umi .NET, kurna, nevzpomenu si jak se to jmenuje, fici to pres nejakej SOAP nebo cosi) pripadne rovnou nejakej plugin primo na serveru. Bylo by to asi prijemnejsi...
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    SUK: Ja mluvil o toolu :), tam je jedno jak moc pekny/osklivy to je, ne :)? Proste si v tom html das vyhledavat par slov, a kdyz se tam objevi, tak te to nejakym zpusobem upozorni (necham na tve predstavivosti).
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    SUK: Pokud nebudu zapocitavat skilly jednotlivejch povolani (class), tak skutecne vic nejde. Trik je ale v tom, ze tvuj prumer bude nizsi nez 0.5 node/tick. Jednak se claim nemusi vzdy zdarit a jednak muzes prijit na node, kterej je uz tvuj.

Kdyz budes mit pseudonahodnej pohyb (coz ma spoustu lidi a castecne i ja), tak se muzes dostat do situace, kde si zaclaimujes nody vsude kolem sebe a pak musis jit pres svoje nody nekam dal.

Do toho zapocitej ztratu casu v pripade, ze na nekoho budes utocit. Dale cas na crash, launch (a nez si toho vsimnes) v pripade ze ti agenta nekdo sejme uplne.

Cili ve vysledku mas rozhodne min nez 0.5 node/tick.
    SUK
    SUK --- ---
    TENCOKACISTROMY: Pomerne nevstricny webovy rozhranni ;) Sice to neni tak strasny jako treba facebook, ale uplne prijemny to taky nebude :) A hratky s regularnima vyrazama ted zrovna hodlam provozovat jeste horsi :D
    SUK
    SUK --- ---
    TENCOKACISTROMY: Kazdopadne, jak chces zvysovat claimnuty nody per sec? Vzdyt vic jak 0.5 to nejde, ne? :) (1 move, 1 claim)
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    SUK: Co ti brani si udelat tool, kterej to bude sledovat za tebe :)?
    SUK
    SUK --- ---
    TENCOKACISTROMY: Tak jasne ze to je i dost o tom programovani, to rozhodne nepopiram. Spis me na tom stve to samotny, ze se casto dost uklikam, nez se zacne vubec neco dit a taky to, ze musim web sledovat abych se pripadne moh zacit branit...
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    SUK: Ani bych nerekl. Pokud chces valcit s dalsimi agenty (cili Raid/Defend/Arena), tak je potreba to mit dobre vymysleny v kombinaci skillu. Pac jinak te lehce porazi/ubrani. Pri claimovani mam vymyslenou taky lepsi taktiku nez ted, ktera by mi mela zvetsit pomer claimnutejch nodu na tick. Ale nemam moc casu na takovyhle veci, takze jsem to v podstate nijak neimplementoval :(.
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    TENCOKACISTROMY: Tak oprava, jsem druhej (Tick 23652) :D.
    1 	G 	6 	91000 	Shamshabad No-Fly Zone 	55087
    2 	TcKs 	6 	91000 	Shanghai Port District 	50404

TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    TENCOKACISTROMY: Jinak naprostou vetsinu nodu jsem ziskal claimovanim.
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    SUK: Algoritmy pouzivam uplne jednoduchy, zadna specialita tam neni.
    Dosahnul jsem toho dlouhodobym claimovanim (imho jsem se dostal do mista, kam ostatni moc nechodi => neprebiraji mi moje nody tolik) + par zdarilejch (ale mnohem vic nezdarilejch raidu). Cili spis taktika a strategie.
    SUK
    SUK --- ---
    Tak jasne ze to asi ma rajdovanim, nicmene... stale je tam ta lidska cast, ze clovek u toho musi sedet. Coz bych si nepredstavoval no ;)
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Ono to neni jen o spravnem vybirani cilu, i kdyz raidujes tak musis mit nejakou taktiku + kdyz uz jsi takto vysoko, musis mit i nejaky zpusob jak se raidovani branit.

Ale treba se pletu a ma nejaky super zpusob obycejneho claimovani nodu (:
    SUK
    SUK --- ---
    Coz je i tak trosku skoda, protoze tim z toho prestava bejt "programming game" :(
    Jinak, me zrovna ted nekdo raiduje a zrovna prestanou ticky :-/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam