• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IDUNNmops je víc než pes
    Měli jste nebo máte mopse? Jistě mi dáte za pravdu, že to je opravdový poločlověk :-) Pojďme s o nich povídat a ukazovat fotky.





    Tento klub zakládám 13. 12. 2010 na památku supr mopse Mufa.
    rozbalit záhlaví
    IDUNN
    IDUNN --- ---
    NIKOL: hned jak mi někdo odpoví ti to sem dám
    NIKOL
    NIKOL --- ---
    IDUNN: Ne, na G+ účet nemám, tak jestli se Ti podaří něco zjistit, tak budu moc ráda! Děkuju a podrbej za mě Artuše na břišku!
    IDUNN
    IDUNN --- ---
    NIKOL: držíme s Artušem palce a nic jinýho, než takovou tu misku na nožičkách mě taky nenapadá... zeptám se ti na G+ je tam dost mopsářů .. jestli tam třeba taky jsi ozvi se do pošty, budeme to řešit i tam
    NIKOL
    NIKOL --- ---
    Tak Mercinka má za sebou operaci očička. Dle paní doktorky nebyla sice úplně akutní, ale jelikož se to hojilo hodně pomalu, tak nám ji doporučila. Zvládla ji dobře, při jednom udělali rovnou i kýlu. Teď ještě aby se naučila žít s límcem. Zatím do všecho chuděra naráží. Přemýšlím ale, jak s tím bude pít? Nemáte prosím někdo zkušenost s límcem u těch našich pejsánků bez čumáčku, jak jim to usnadnit? Sice sem jí tu mističku vyvýšila, ale stejně.. přijde mi ten límec nějaký dlouhý na ni.. Díky!
    IDUNN
    IDUNN --- ---
    kdepak mopsové... ti vědí jak užívat života...:)

    IDUNN
    IDUNN --- ---
    jeden steampunkovej mops:-)
    IDUNN
    IDUNN --- ---
    SUCZKER: tak to je naprostý luxus!:) za tohle dík
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    Předseda Maops



    jeden ze zamítnutých návrhů obálky na knížku. Par dalších s mopsím motivem tady:

    Rejected Covers: Will Staehle Discusses Designing 'They Eat Puppies, Don't They?' Book Cover
    http://www.huffingtonpost.com/2012/05/04/book-cover-design_n_1475317.html?utm_campaign=050412&utm_medium=email&utm_source=Alert-books&utm_content=FullStory#s=936621

    Ta víše uvedená je tak praštěná, že si to snad vytisknu a pověsim na zeď ;).
    IDUNN
    IDUNN --- ---
    tak zas mops z Netu
    IDUNN
    IDUNN --- ---
    SUCZKER: už se těším :-)
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    IDUNN: jezis to je sladkej uzlicek ;) Kde jsou ty casy, kdyz jme meli doma taky takovyho prcka... Vecer se podivam, jestli najdu par starejch fotek / videii ;)
    IDUNN
    IDUNN --- ---
    pár fotek - z loňského léta a Artuš ještě skoro menší než žvýkací tyčinka:-)
    a budu se těšit na fotky všech místních mopsů:)


    IDUNN
    IDUNN --- ---
    NIKOL: dík a referuj jak se hojí oko
    NIKOL
    NIKOL --- ---
    IDUNN: Děkuju! Arťa je nádhernej, ráda sleduju jeho fotky, co sem vkládáš - jak roste! Držím pěsti, ať se mu při té jeho divokosti všechny úrazy vyhýbají!
    IDUNN
    IDUNN --- ---
    pozdrav Mercince

    (tohle byl Artuš ještě malý mops, ale divokost se u něj stále stupňuje nemizí)
    IDUNN
    IDUNN --- ---
    NIKOL: no jo nebyla jiná možnost, byli jsme na horách. Venda ani nekvikl, hned jak jsme přijeli domů šli jsme za doktorem a ten taky koukal, že vše absolutně v poho... Tenkrát jsem ovšem vyváděla já, nebyl to hezký pohled a měla jsem strach a už jsme ho další cestu jen nesli..
    máme to problémy s těma našima láskama bez čumáčku, dnes jsem se dívala, jak Art, když skáče nebo lítá často mhouří oči, že by podvědomě si je "držel"?:)

    Hlavně tedy aď ti to dobře dopadne a nemusí Mercinka na operaci a ať už se jí to nestane... moc moc soucitím
    NIKOL
    NIKOL --- ---
    IDUNN: Počkej, to jako že jste mu ho tam vy sami nandali zpatky??? Bez doktora? Tak to si dost dobře neumim představit - Mersule kvuli tomu davali narkozu.. Jinak děkujem za přáníčko - zatím to podle dnešní kontroly vypadá dobře - mastičky a kapky zabírají, takže je operace odložena.
    IDUNN
    IDUNN --- ---
    NIKOL: stalo se to mému buldočkovi, prostě jsme mu ho dali zpátky a doktor nic k léčení nenašel a bylo to v pohodě, byl tenkrát mladý a až do jeho 12 let už neměl problém.... Artuš je ovšem mnohem divočejší než byl Venda buldoček, tak teď mám zas o trochu klidu míň, hlídat oči... no přeju Merci, ať se to srovná bez operace
    NIKOL
    NIKOL --- ---
    SHAMPOO: ta očařka, u které jsme byli, říkala, že je to u mopsů, buldočků a podobných plemen velmi časté - z důvodu mělké oční jamky. K tomu, aby se to stalo, prý dokonce někdy jen stačí aby pejsek odněkud seskočil, trochu víc štěkal, nebo když se trestá taháním za kůži na krku... :( Při tom, jak je Merci šíleně divoká, neustále někam leze a skáče, je skoro div, že se to stalo až teď..
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    NIKOL: panebože, věřila jsem tomu u čivav, ale u mopsů....
    NIKOL
    NIKOL --- ---
    Tak se bohužel stalo to, co jsem doufala, že nikdy nezažiju - Mercince "vypadlo" očičko. Zítra jdeme na kontrolu a dozvíme se, jestli bude nutná operace nebo ne.. Jste tady někdo s podobnou zkušeností?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam