ach jo
dneska odpoledne jsem si pres telefon musela vyslechnout od rodicu, co maji ted u sebe berusku - moji desetiletou mopsici, ze by bylo nejlepsi ji dat uspat
vubec se s tim nedokazu smirit
uz rok a pul spatne chodi a jen se to zhorsuje, na veterine ji zjistili, ze je castecne ochrnuta a ze tohle ochrnuti bude dal postupovat, zatim se ji "jen" pletou nohy, ma problem rano vstat z pelisku, zebrat u stolu - postavit se na zadni a v poslednich mesicich to doprovazi i pomocovani a jsme nuceni ji davat detske pleny, ty ji ale ne vzdycky dobre drzi, takze se nevyhneme tomu, ze uklizime louze v byte, navic ne vsude mame podlahu, ale jeste koberce a i kdyz se snazime to vzdy dukladne vycistit, nejspis uz je byt moci citit
bohuzel ji ted maji vetsinu casu na starosti moji rodice, kvuli skole a praci nejsem schopna najit pro ni dost casu, ktery bych pro ni chtela a ona potrebovala, takze chapu postoj rodicu, ze proste to nezvladaji
ven chodi v plynkach, ty se ji sundaji venku, ale mnohdy ani po 20 minutach nic neudela a pocura se doma a casto jeste na chodbe pred bytem, coz se nejspis uplne nelibi sousedum, prestoze se snazime vse hned dat do poradku
byla jsem ted zahranici a o vikendu si ji vyzvednu a vemu k veterinarce, abych se s ni poradila a probrala, co by bylo nejlepsi udelat
beruska mela v posledni dobe par zanetu, curala velke krystaly a museli jsme ji nadvakrat prelecovat antibiotiky, tak jestli tohle castejsi pocuravani neni zpusobeno nejakym dalsim zanetem
nicmene chodit lip uz nebude a pomocovat se neprestane, doktorka rikala, ze boelsti zadne nema, takze me tehdy nenapadlo se nad uspani jenom zamyslet, protoze nejaky pocuravani prece zvladnem, ale jak se zda, neni to tak lehke a ja uplne nevim, jak tenhle problem resit..
omlouvam se, vetsinu dne jsem probrecela a dost me to trapi .. a potrebovala jsem se toho zbavit