• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BLACK_ONYXZombie Apokalypsa
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    JUNGLER: no tak ja( jelikoz moje premejsleni saha o trosku dal nez jen k Brrrrrrrrrrraaaaaaains) bych si vylez hezky nekam na kopec a kochal se :)
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    HAVANA: problem je, že s těma zombíkama by to voda odnesla i tebe :-/ teď otázka jestli zombíci umí plavat. Jestli by třeba nebal dobrá taktika sednout na nějakou loď a plavit se pomalu hledajíc vhodnej flek ke zakempení. Člověk by si mohl chytat ryby do aleluja a vody taky hafec (pokud by teda měl nějak vychytanej systém filtrace vody)
    TERVITCH
    TERVITCH --- ---
    BEEBLEBROX: to se jen tak neprotrhne, i kdyz pretecou:>
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    BEEBLEBROX: to by smetlo peknou radku zombiku smer nemecko...
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    NAVARA: naky vltavsky prehrady ?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MATHEW_ER: jasny, casem by se preslo na orientaci podle hvezd :)

    btw. kde je nejblizsi vodni elektrarna?
    MATHEW_ER
    MATHEW_ER --- ---
    NAVARA: u GPS je problem, ze to neni uplne autonomne fungujici system. Co vim, tak potrebuje neustalou obsluhu a korekci. Nevim, jak rychle by to probihalo, ale GPS by bylo cim dal nepresnejsi. Samozrejme je to klicovy armadni system, tak se da predpokladat, ze budou pro preziti dostatecne izolovani/zabezpeceni a schopni samostatne fungovat. Jen si moc nedovedu predstavit tu moralku na zakladne, kdyz jsou stejne skoro vsichni ostatni mrtvi. :D
    HUGO
    HUGO --- ---
    také by měly být nějakým způsobem adaptované na mráz, aby se nerozpadly při prvním oteplení... ale ikdyž budou natolik pružné, aby to přestály, tak v tomto ročním období mi jako rozumný směr přijdou nejbližší hory
    MARWIN
    MARWIN --- ---
    To zalezi na 'typu' zombii. Ve WWZ byl hezky popsan mechanismus

    1) zombie pouziva ty smysly co ji zbyly
    2) kdyz zaregistruje korist zacne zbytkem hlasivek vydavat zvuk a jde za koristi
    3) zombie ktera zachyti zombii vydavajici zvuk zacne take vydavat zvuk a jde za ni
    4) goto 3
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    MARWIN: To je fakt, ale otázkou zůstává jejich chování. Reagovaly by na hluk za zdí? Nebo by nějakým šestým smyslem vytušily, že se tam skrývá kořist? Pokud ano, tak by jich tam asi bylo čím dál tím víc, a pokud by se i snažily dostat nějak tupě dovnitř (na jednom místě), tak by asi vytvořily hromadu, ze které už by šlo přelézat dovnitř. Ten počet zombií v Praze je fakt špatnej. Ale i pak je tady otázka chování zombií. Pokud nemají na dohled/doslech živého člověka, tak jenom stojí na fleku nebo se potácejí po velmi malém prostoru? Nebo začnou masově migrovat?
    MARWIN
    MARWIN --- ---
    SWIST: zase velka plocha = zdroj dreva a pudy k obdelavani pro dlohodobe preziti, micneme praha ~ cca 1m zombii, driv nebo pozdeji jich kolem bude tolik ze se pres zed dostanou...
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    MATEEJ: No, asi je to dost otazka toho, co je drzi pri zivote a dava jim energii, a jestli je to tedy nebude i chranit pred plisni a hnilobou ;-)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    SWIST: To jo, ale pokud si zombie nebudou navzájem dělat stoličky, tak se přes tu zeď nedostanou. A je v ní spousta dřeva a po dřevu i užitné půdy, která bude asi k dlouhodobému přežívání nezbytná.

    Nicméně k otázce dlouhodobosti - zombie je podle všeho nepřirozeně oživlá mrtvola bez funkčního metabolismu, tj. biomasa podléhající povětrnostním podmínkám a pravděpodobně i tlení a hnití ve stoje. Takže by šlo doufat, že nejpozději do několika let by se otázka všudepřítomných zombií vyřešila sama, prostě by se rozpadly ve stoje. Stačilo by vydržet.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    NAVARA: Pouze na to, aby ses spojil s nekym na druhem konci Prahy Ti staci i obycejna kvalitni PMR vysilacka s kvalitni antenou vyladenou na tech 446MHz, dohromady je to poriditelne do 3000,- se vsim vsudy, napr. tohle:
    Elektrokauf eShop - PUXING PX-888, UHF 400-470MHz ver.D Radiostanice
    http://www.elektrokauf.cz/product.php?id_product=16

    Jinak ale teda ja mam Yaesu VX-8R:
    Yaesu VX-8DR Portable Ham Radio Transceiver VX8R VX8DR - eBay (item 180608287714 end time Feb-02-11 22:48:15 PST)
    http://cgi.ebay.com/Yaesu-VX-8DR-Portable-Ham-Radio-Transceiver-VX8R-VX8DR-/180608287714?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a0d17c3e2
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    NAVARA: Ale to znamená další výpravy mimo tvrz a jak známo ze zombie filmů každá taková zoufalá výprava má značné ztráty, které ještě navíc znamenají posílení nepřítelových řad, takže by bylo dobré tyhle výpravy omezit na minimum, teda asi na žrádlo. A asi na pití, nejsem velkej inštalatér, ale s dlouhodobým výpadkem elektřiny by asi po nějaké době vypadla i většina veřejných dodávek vody. Zlatý studny. Dřív ji míval každej hrad, jenže dneska abys hrad s funkční studnou pohledal.
    SWIST
    SWIST --- ---
    MATEEJ: Pokud si dobře pamatuju, tak obora Hvězda je obehnaná zdí a snad všechny brány a branky se dají zavřít. Ale IMHO na obraju je to velká plocha..
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Co by kdyby zrovna teď? Kancly máme v přízemí rodinného domku za nízkým plotem, takže to je dost blbý. Nejbližší vhodnej úkryt by asi byl letohrádek Hvězda, i když z něho samotného je mizernej výhled do okolí. Ale možná by šla bránit samotná obora, nepletu-li se, má po celém obvodu docela vysokou a bytelnou zeď. Podle mapy.cz je v ní ale 8 průchodů a asi se nezavírají na noc, tj. nemaj vrata, takže by se musely udělat zátarasy.

    Možná by nebyl marnej stadion, v mém případě asi Strahovskej, ten má taky omezený počet vchodů opatřených vraty. Škoda že Pražskej hrad je hovno hrad.

    Ale realisticky vzato, nejdřív bych vyrazil vyzvednout mladší dceru od babičky a par hurá do Řevnic, protože tam je teď druhá dcera u druhé babičky. To je ten průšvih rodičovství, snaha o záchranu života dětí by asi dost snížila šance na moje vlastní přežití. :-) Na druhou stranu díky strachu o ně bych se tolik nebál já sám o sebe, takže bych asi nepanikařil.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ANARCHY: link? :)

    MATEEJ: vetsina zombies nema pouziti pro nevyuzite strelivo lezici po armadnich zarizenich, strelnicich, zbrojnich tovarnach a dilnach prebijecu :)
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    NAVARA: Neni pravda, mam vysilacku velikosti prumerneho mobilu, a s 1,5kg vazici antenou slozitelnou do balicku cca 15x40cm je mozne se spojit na desitky az stovky kilometru, a muzu to krmit i tuzkovymi bateriemi (ktere se uz daji celkem v pohode dobijet treba solarne)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    STU: Prostě bych radši vycházel z velmi dobře zabezpečené pasivní obrany doplněné chladnými zbraněmi (nebo zařízeními J). Guny potřebují střelivo, a i když ho budeš mít hodně, nemůžu se ubránit dojmu, že podle naprosté většiny vizí zombokalypsy bude zombií víc než jen hodně, řekněme tak 90-99 % obyvatelstva.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam