• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BLACK_ONYXZombie Apokalypsa
    Pojdme se spolecne pripravit na udalost, ktera urcite jednou prijde. Zajima nas vse co nam pomuze prezit a zvitezit!

    Na nastenku budeme davat odkazy na zajimave knihy stranky, navody. A take nejaky ten film pro inspiraci :-)

    rozbalit záhlaví
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    ANARCHY: jenze potapec byl nejvic v hloubce asi 600 metru...

    ale je fakt ze tam asi nepude o tlakovy sily jako takovy, ale o problemy s dychanim...
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    Napriklad kdyz potapec "dycha" kapalinu s obsahem kysliku, tak se tlak vne plic a uvnitr vyrovna a je tak mozno se potapet i do velkych hloubek...

    Liquid breathing - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Liquid_breathing#Diving
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    HAVANA: Ehh, tlak se v kapaline siri vsemi smery, takze pokdu nedojde k nahle zmene tlaku, tak i bezny clovek muze fungovat v podobnych tlacich, protoze tyto se navzajem vyrusi...
    Nicmene musi prave dojit k onomu postupnemu vyrovnani tlaku, jinak by to dotycneho samozrejme zmackalo jak krabicku od sirek...
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    ANARCHY: no jo jenze ocean ma prumernou hloubku okolo 3kilometru, coz je na dne tlak 301 atmosfer coz je nakejch 30 GPa a to je slusnej tlak

    a pevnosti tlaku kosti sou v radech jednotek GPa, takze by to teoreticky vydrzetnemelo...
    ISCARIOT
    ISCARIOT --- ---
    ANARCHY: v tom pripade je nemozny, aby vydavali zvuky ne? kdyz se nenadechuji
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    SEAMON: Proc by jim ten tlak mel ublizit? Pokud nemaji plice plne vzduchu a pokud nedychaji, takze nemaji v krvi rozpustene plyny, coz by delaly binec pri dekompresi, tak jinak tlak sam o sobe nevadi...
    Kdyz si vezmes extremni potapece, tak ti zajedou do 100+ metru bez cehokoliv, jen s plavkama a zavazim co je tam stahne, a hlavu jim to taky nerozbije...
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    Ono vo WWZ mi mierne vadili tie zombie vo velkych hlbkach - ono v urcitej hlbke je uz urcite tlak taky, ze k poskodeniu/zniceniu mozgu jednoducho musi prist. Takze presuny milionov zombie po morskom dne su podla mna trosku divne. Ale zas nie som na potapanie odbornik. :)

    Ono myslim, ze realne najlepsie by bolo opevnenie, ktore by bolo mozne precistovat. Tj nieco ako mat par koridorov, ktore by sli uzavriet. Idealne tak 3m vysoke a navrchu mreze. Cistenie = otvorit, vpustit pripustne mnozstvo zombie, zavriet, z mrezi poriesit hlavy, poriesit tela a zopakovat podla potreby. Otazne v tomto pripade skor je - co s telami robit potom.

    STENNY
    STENNY --- ---
    HAVANA: Byl bych dost opatrný tuhle taktiku použít tam, kde chci zůstat, protože jaksi není jasné, kolik jich nakonec přitáhne... a dostatek zombíků nakonec stvoří rampu, po které přelezou každou zeď. Napadlo mě to spíš jako připravená léčka - přilákat zombíky tak, aby mezi člověkem a jimi byl hluboký výkop/vypuštěný plavečák/whatever, až jich bude dole dost, hodit kanystry(objem nádob uprav dle libosti:) a pochodeň a odjet.
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    STENNY: prikop je samozrejme jenom docasny reseni...jednou proste dojde k okamziku kdy jich tam bude tolik, ze to nebude prikop ale jamka...
    SINHIRIELL
    SINHIRIELL --- ---
    Co znám já, obecně platí že v tom zombie stavu se již dále nerozpadají a nepodléhají skáze. A pokud ano, tak pomalu. Zakonzervují a tlejí až po patřičné deaktivaci.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    NAVARA: tak to uz je aspon krok k tomu, cemu se rika strategicke mysleni:) tj necekat v opevnenym doupeti jak lovna zver, ale vyrazit na lov a pripravit si takovou situaci, kdy jsou okolnosti na me strane:)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    STENNY: nebo dal okolo baraku behaci pasy
    ISCARIOT
    ISCARIOT --- ---
    PAHAVASKA: Taky by me zajimalo jak je to s tim hmyzem, a co vši, blechy, mikroorganismy? :) Resilo se to vubec v nejakym filmu?
    PAHAVASKA
    PAHAVASKA --- ---
    FIONOR:
    setting WWZ opět oponuje. Zvířata se zombiím vyhýbají.
    SINHIRIELL
    SINHIRIELL --- ---
    Zombie samozřejmě nemusí dýchat. Takže jediná záchrana je prudký vodní tok co je vezme sebou. Což může být jen dočasné řešení, ono je to zas někde vyplaví.
    STENNY
    STENNY --- ---
    ISCARIOT: Pokud se dají utopit, tak by to spoustu věcí zjednodušilo, protože by to znamenalo, že potřebují kyslík, ergo metabolické pochody stále fungují - zombíci se můžou udusit, pravděpodobně můžou i vykrvácet, dají se efektivně zranit i jinde než na hlavě...
    Ve vodě se můžou (nejspíš) pohybovat málo koordinovaným mlácením končetinami, ale pokud mají proraženou hrudní dutinu, tak by asi klesly na dno a mohly by po něm jít.
    ANA_CO_MA_DOST
    ANA_CO_MA_DOST --- ---
    ISCARIOT: opet ve world war z normalne chodej po dne a nejhorsi praci maj potapeci ktery musej dezombifikovat pobrezni oblasti:)
    ISCARIOT
    ISCARIOT --- ---
    Ja zase hodne dlouho premyslim, jestli se daji zombici utopit. A kdyby ne, jak se asi tak budou pohybovat ve vode? ono je to vlastne cely nesmysl :))
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    Tak zas nepouzivat ohen je silne situacne.. Ak vylucime kontaktnu vzdialenost a uzavrete priestory je ohen vcelku vhodny bych povedal. A ohen potencialne znici aj mozog, ale jednoznacne aj kratke posobenie silne poskodi akekolvek zvysne senzoricke schopnosti oci/usi/nosa. A tiez dobre nici telo samo o sebe. Len treba ratat s tym, ze zombie sa koli ohnu nezastavi - ale moze kludne stratit orientaciu napr..
    STENNY
    STENNY --- ---
    ADMIX: Tahle poučka je spíš "don't be stupid". Pokud by je člověk nalákal do toho, aby padaly z větší výšky na zem (takže si zlámou kosti a budou špatně pohyblivé), nebo dokonce třeba do hlubšího výkopu (aby nemohly vylézt), tak by byla hořlavina dobrý způsob, jak to dočistit.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    The only thing worse than undead hordes trying to eat your brain is undead hordes trying to eat your brain WHILE ON FIRE.

    DO NOT USE FIRE!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam