• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BLACK_ONYXZombie Apokalypsa
    Pojdme se spolecne pripravit na udalost, ktera urcite jednou prijde. Zajima nas vse co nam pomuze prezit a zvitezit!

    Na nastenku budeme davat odkazy na zajimave knihy stranky, navody. A take nejaky ten film pro inspiraci :-)

    rozbalit záhlaví
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    TABORACEK: ja si ten hamburk nevymyslel:)
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    TABORACEK: neda, a to ani po odsoleni, uz se to zkouseloa vsechno jim chcipalo, pac nejaky latky v morsky vode oproti sladky chybej
    VASAX
    VASAX --- ---
    TABORACEK: Řasy třeba :). Jinak běžně ne.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    CYBERKOTLIK: To uz je snad lepsi jadran. Plachetnice na kazdym rohu 4, ostrovu jak naseto a podnebi priznivy i na pestovani neceho. Tak me napadlo, daji se rostliny zalevat i slanou vodou aniz by chciply?
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    VASAX: hele Vasaxi, ty produkuje desny mnozstvi textu, ale prakticky si nic nerek, krom toho, ze je vsechno relativni. zkus si priste nejdriv ujansit co chces vlastne rict, a pak to definovat v hole vete, tohle je hrozne unavny:)
    VASAX
    VASAX --- ---
    SMRGL: Jak?
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    VASAX: přečti si Tmu od Neffa... tam je krásně popsáno jak bourají paneláky a budují z nich hradby ;)
    VASAX
    VASAX --- ---
    CYBERKOTLIK: Trvale udržitelný to není, navíc naše věznice nejsou jak ta ve walking dead.
    Já si myslím že ostrovy jsou optimální svou separovaností, ale ne všechny - různá klimata, různé velikosti a složení, různé vzdálenosti od pevniny, různé další zdroje. Zase tak moc, které by byly pro tenhle účel alespoň optimální jich nebude, proto je dobré taky zvažovat jiné varianty.

    nemyslím si, že by fungovalo kdo dřív přijde, ten dřív mele, což třeba u takových lukrativních míst bych se bál více ostatních lidí než zombíků :)
    VASAX
    VASAX --- ---
    VASAX: Kampusy v našich podmínkách se moc neshodují s modely campusů na amerických univerzitách, kdež jak jsi tu hezky ukázal nemá nějaké opevňování smysl.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    VASAX: imho to ja to samy jak zavrit se v tescu, zkratka pro prvnich par dni
    VASAX
    VASAX --- ---
    FEMUR: Beztak kvůli té nové vizualizaci témat, která je v podstatě jen pro zajímavost, a přetěžuje server.
    VASAX
    VASAX --- ---
    FEMUR: Myslel jsem to jako velký univerzitní budovy/komplexy u nás, které sou vybavené lépe neř blok rodinných domků - agregáty, zásobník vody, velké podzemní prostory, kdejaké užitečné vybavení a stačí ti zabarikádovat vstupy v přízemí, alespoň pro začátek.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    od rana uz to blbne.
    VASAX
    VASAX --- ---
    FEMUR: Třeba toenhle příspěvek mi dnešní zasekaný nyx odhalil až teď když jsem filtroval.

    BTW je to jen u mě, nebo i vám jede nyx strašně pomalu, všechno se děsně dlouho loaduje, talčítka reagují s značným lagem nebo vůbec...?

    FEMUR
    FEMUR --- ---
    a proto jsou kampusy skvelym mistem.





    VASAX
    VASAX --- ---
    JOINTER: Já si myslím že by nebyl špatný, ale spíš by to byl zajímavý bod pro nějaké prepperství, než tam začínat od píky, na zpustlém ostrově, který byl uzpůsobený pro pobyt velkého počtu dělníků s rodinami ale ne s ohledem na samostatnost takovou, v kterou bychom doufali v postapokalyptickém zombie světě.
    SMRGL: To je taky dobrý nápad! Vzhledem k tomu že je to železobeton z valné většiny, tak se z toho špatně staví nějaká funkční nová obydlí. Ale asi to nebude prdel zbourat.

    IMHO lepší a schůdnější přebrat nějaký lehce obydlený menší ostrov, než tuhle železobetonovou zombie sedící na kameni v moři :).

    Já Hašima znám už před tím než se jeho studiová variace ukázala v Bondovi díky své zálibě v "ghost town-ech", a přes to jak mě lákají musím obecně konstatovat, že tyhle lokace nejsou zrovna místa k znovubudování civilizace.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    VASAX: tak koukam ze nemas argumenty, tak zacnes s politikama.

    jdi s timhle v tomhle auditku do haje.

    a abych tu debatu s tebou uzavrel. srovnej si to nejdriv v hlave trochu napsat tohle je k smmichu. "Neříkám že je to blbý, ale myslím si to, "

    myslim ze netreba rozvadet to co tu napsali jiz ostatni diskutujici. akorat bych se opakoval / zdroje jsou, opevnene to taky je, je to free zone , nemusis mit obavy, ze te obklici tisice zombiku btw jak bys opevnil takovej univezitni kampus? ono jich totiz je vetsian stavena jako volne prostupna skupina budov bez plotu a beze vseho.

    na kolika kampusech jsi byl?

    VASAX
    VASAX --- ---
    CYBERKOTLIK: To rozhodně. Ale klidně můžeme rozpracovat nějaký koncept podrobněji, pokud se ti (vám tady) chce. Ale asi bychom museli začít z gruntu prodiskutováním toho, jak by takováhle situace vznikla, jaký by měla rozsah, dosah, výsledek a vliv na civilizaci, pak asi pořešit schopnosti a možnosti zombíků, a pak rozvést ten koncept, co jsi tu začal řešit ty, protože bez těchhle vymezení se pak budeme motat v kruhu.
    A třeba na základě toho někdo dostane inspiraci vznikne nějaký nový (a lepší) Brooks :)))

    Jasný, já tím jen naznačoval že je potřebný si určit ty základy není ostrov jako ostrov, ten u dánska poskytuje trochu něco jiného, než ten hluboko v tichomoří, či nějaký synteticky přetvořený.
    VASAX
    VASAX --- ---
    FEMUR: Já říkám že tam přijedou s batůžkama, ale budou tam dlouhodobě. nebo jsi to myslel jako že tam budou týden a pak jedou pryč? Fakt nechápu proč ti to nejde do hromady.
    Neříkám že je to blbý, ale myslím si to, viz. některé argumenty níže, klidně si nechám vysvětlit proč nemám pravdu, tedy pokud to není založeno na tom, že vezmeš dvě věci tak jak se ti hodí a řekneš že si protiřečí, a tím nemám pravdu a ty jo (ne doslovně, ale pointou té snahy). Učíš se hezky od naších politiků, to ano, ale o takovéhle diskuze zejména tady, kdy to jindy s jinými lidmi je plodné, nemám zájem, díky.

    Tak ten koncept rozviň místo toho abys hodil link s tím že je to super místo, a pak na každou kritiku reagoval že to tak není, a odmítal jí ze strany formy, bez ohledu na obsah (ač je to oblíbený flame-war přístup...).

    Ale jsem rád že jsem se shodli alespoň na tom, že to nemá smysl dál rozvíjet.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    VASAX: no porad lepsi jeden zombik na ldoi, nez cely stado oblehajici tvuj universitni kampus, v tomhle mam celkem jasno.
    tak nikdy netvrdi, ze byses musel hnat na ostrov az do japonska, kdyz uz bys byla napriklad v hamburku, tak mezi danskem a nemeckem je ostrovu malejch ci velkejch mraky.
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    JOINTER: s tím se nedá než souhlasit... časem zbytek baráků zbourat a postavit z nic kolem ostrova hradby...
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    Jako ostrov velikosti (a provedeni) toho Hasima by asi nebyl spatnej.
    Je to dost industrial, ale vlastni dul na uhli (tedy zdroj energie), nejaky ty ryby, na strese panelaku hned vedle AA guns pekne zahradku... :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam