• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WIRUZIKInternetový marketing (PPC, display, affiliate, mobilní reklama atd..)
    KYRBI
    KYRBI --- ---
    REEN: Silverpop je podle mě super, i když vím, že pro některé je dost uživatelský nepřátelský. :)
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    KAJJAK: hele to vubec neni zatim ve fazi kdy by to slo nasadit jinde, je to takovej prototyp/bastl :) prave jsme v tom taky dlouho tapaly a uz me to sralo, takze jsem se do toho trochu vic oprel :) Pocitam ze driv nez nekdy na jare to nebude nasaditelny mimo nase testovaci shopy, navic potrebuju vychytat lip ukladani dat a pouzivat asi bigquery, mam ted dedikovanej virtual na mysql na testovani a to neni moc skalovatelny reseni :-))
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    SIRIUS:

    ok, dikes, za par tydnu se ti ozvu jestli uz to nebudes mit, at na mne nezapomenes, produkt by to mohl byt zajimavy, asi bych mel zajem... Ja velka cast toho reseni je naroubovana primo na vas eshop system? Pujde to pak pouzit i na nasem vlastnim, co delame klientum na miru?

    V emailovem marketingu tapem uz dlouho, ostatni marketingovy mix nam ale funguje celkem dobre, tak bych si jen odfajfknul dalsi splneno :-)
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    KAJJAK: no to je to know how :D:D, me vlastne nezajima jestli je to muz zena, resim na co se diva, jestli se vratil, z jake prisel kampane a par dalsich veci, ono se da nasbirat tech informaci docela dost, jako zatim to je fakt velmi hruba prace, pocitam ze z toho casem mozna udelame produkt, ted si tak hrajem na vlastnich projektech a zkousime co funguje. Je to ale dost specificky podle sortimentu.

    Ukazky zatim nemam moc zpracovany, budu z toho delat prezentaci pro klienty tak pak poslu, az to bude v ucelene podobe. Ale jako takovy tldr je proste neposilat picoviny co idi nezajimaj :)
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    SIRIUS:

    to me dost zajima, mohl bys mi do posty soupnout par prikladu grafickeho ztvarneni co jste zatim zkouseli?

    A co se vaseho systemu tyce, navrhujete mailing na nejake "persony" nebo nejak jinak segmentujete zakazniky, vim ze to se samotnou emailovou aplikaci moc souviset nemusi, ale dovedu si predstavit, ze to muze skokove zvysovat konverze takove kampane...

    Trochu me i zajima jak se vubec s eshop zakaznika daji vyrazit informace pro dobrou segmentaci ci tvorbu person, vsude ctu clanky jak by se to melo delat, ale nikde clanek jak v realu ta data ziskat, aby to klienta pri nakupu neobtezovalo... Ptat se ho treba jestli je muz/zena, kolik ma let a jaky prijem prece nelze nekde v pokladne :-)
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    KAJJAK: mame to zatim jen z par prikladu, takze to nechci generalizovat, ale nejmensi narust byl asi o 40 procent, coz byl ale mailing ktery se moc nemenil akorat bych rekl ze se zlepsila dorucitelnost a mira otevreni, diky personalizovanym predmetum . Po cca 470 kdy se zacali posilat cileny mailingy dle historie nakupu. Jinak jako ale obecne poznatek resp. takovej muj dojem je, ze krome obsahu a jeho relevance coz je asi nejzasadnejsi hraje i dost velkou roli graficka uprava toho mailingu. Nemusi byt nutne nejaka super, ale potrebujes se na prvni podivani odlisit od spamu ruznych slevomatu a pseudoakcnich agregatoru.
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    SIRIUS:

    a merili jste nejak, jak po prechodu na vlastni reseni stouply konverze?
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    KAJJAK:
    KAJJAK: prave proto sme si logiku co posilat komu a kdy psali vlastni, protoze ty univerzalni reseni dycky zistis ze cpes kulatej kolik do hranate dirky :-)
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    JEREMIUS:

    jasne, hodne toho dela co tam pises, jak to pises, jak casto to pises a komu to pises :-) Ale to vsechno je k nicemu kdyz system nedokaze zarucit, aby co posilas nekoncilo automaticky ve spam / reklamni slozce...
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    KAJJAK: Ono to asi nebude o systému :-)
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    mozna by nebylo spatny na to udelat mensi anketku, co kdo pouziva z tech aplikaci... Zkouseli jsme mailchimpa a moc dobry vysledek a navratnost to nemelo... Taky premyslim jestli nezkusit i jiny system...
    RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---
    REEN & SIRIUS: Díky! Ještě mi mezitim posílal tyhle dva odkazy... máte s tim někdo zkušenost?

    Email marketing, na který vaše podnikání čekalo
    http://www.smartemailing.cz/
    Emailkampaně.cz - email marketing efektivně a levně
    http://www.emailkampane.cz/cs/

    DÍX/RB
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    RAVEBOY: pouzivame vlastni appku pro logiku ale vyuzivame mandrill pro zasilani/dorucovani a analytiku
    REEN
    REEN --- ---
    RAVEBOY: To asi zalezi taky treba na tom kolik tech mailu potrebuje efektivne posilat. Jestli potrebuje jen ciste rozeslani (treba pres Mandrill). Nebo dalsi analytiku a pripadne i nejakou inteligentni logiku v tom co komu a kdy se posila v zavislosti na nejakem napojeni na primy online prodej viz treba Silverpop. Vyvinout si vlastni mensi reseni na miru nemusi byt tak slozity, ale ve vetsine pripadu to myslim nebude moc efektivni co se nakladu tyka. Pokud je mailu hodne dojde stejne na to ze potrebuje rozesilat z nejaky distribucni site ktera ma poreseny blacklisty/whitelisty a dokaze dorucit velky objemy v jeden cas - pokud to teda potrebuje.
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    RAVEBOY: ja bych k tomu jen dodal, ze jsem v posledni dobe postrehl urcitej odliv lidi od Malchimpu k alternativam ... je tu nekdo takovej? Proc a kam?
    RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---
    Zdar! Zkusili byste mi prosím někdo poradit řešení problému, co má známý?

    Máme k dispozici databázi zákazníků v Salesforce, nicméně chybí nám kvalitní možnost zasílání e-mailů, komunikace přes API do jiných systémů o kterých vím, že existují (MailChimp, Mailkit, SmartEmailing, atd.), ale je potřeba se nyní rozhodnout, jak dále, který nástroj začít profesionálně využívat nebo zda programovat vlastní.

    Jsem jenom programátor, ale o online marketingu vim pramálo...

    DÍX/RB
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    zkusil jsem "kancelarske zidle" protoze v tom oboru provozuji eshopy a merchant mi nabidl velke kulove, takze na cesky trh to nemaji vymakane vubec...
    ON_SLM
    ON_SLM --- ---
    WIRUZIK: klidne kaz:) to, ze sis dal tu praci si to minimalne prohlednout a napsat odpovedet, je beztak mnohem cennejsi. a jak jsem psal dole, toho kluka povazuji za sveho real kamose, takze tady jsem to fakt hodil do plena, na byznys seru... jen me zajimaly nazory lidi z oboru (u sveho zamestnavatele, agentury, uz to jako byznys resim, tady na nyxu sral pes:)). ho sem pozvu, at neodpovidam za neho. a treba to bude prinosne nejen pro nej.

    a jj, mas recht, jsem na tuhle funkci GMC uplne zapomnel... jestli si dobre pamatuji, tak to to Google predstavil nekdy pred rokem, rokem a pul.. pak jsem o tom uz neslysel a sam to nezkousel
    WIRUZIK
    WIRUZIK --- ---
    ON_SLM: Nerad kazím byznys, ale info o produktech, které by pro eshop mohli být relevantní a chybí mu v nabídce nyní nabízí Google Merchant Center. Dokonce i rovnou řekne, za jakou cenu ho prodávají ostatní eshopy.
    Viz přehled sortimentu - https://support.google.com/merchants/answer/6288242

    Ale samozřejmě vy nabízíte ještě nějakou tu funkcionalitu navíc. Na druhou stranu MC řekne, jak moc je tento produkt hledaný, takže dochází i k nějaké prioritizaci důležitosti toho produktu.
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    ERED_MITHRIN:

    myslel sem ty odkazy ven z te url, ukazuje mi to jen vnitrni odkazy na te domene, ale nikde nemuzu najit jak zobrazit pouze odchozi...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam