• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WIRUZIKInternetový marketing (PPC, display, affiliate, mobilní reklama atd..)
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    PERPLEX: v takovem pripade nemluv o hodinach ale proste pocitej s tim ze budes platit nejaky pausal za mesic, jinak se to nikomu nevyplati. aspon my to tak u mensich projektu delame, protoze proste nema smysl resit se zakaznikem kazdej mesic jestli si jako na tom delal 2.5h nebo 3h, protoze to proste u tak maleho objemu nema smysl. Bylo by dobre sem aspon radove napsat o co se jedna, pokud chces aspon trochu relevantni reakce - nemusi to byt primo konkrenti firma, ale obor, kdyz toho totiz delas vic, tak se snazis sdruzovat podobne postavene firmy, takze my treba delame shopy, protoze jich mame hodne a sme efektivni a potom sluzby zamerene na koncaky, protoze podobnej pripad, ale je nepravdepodoben ze bych se ted domluvil s B2B firmou, protoze na to jsou jine procesy a postupy a nemyslim ze by me zaplatili pripravu.
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Přesně tak. Tohle je úplně mimo. Pokud je to na 2-3 hodiny měsíc, tak je jasné, že se vám nemůže žádná agentura vyplatit, protože jste na ni prostě malí. To leda byste prodávali něco s přirážkou milion procent.

    A pro dobrého freelancera je tohle typická naprosto nezajímavá zakázka, kde je moc žvanění/starostí za málo peněz. Nebo vám bude ten čas fakturovat, buď na férovku (budete prskat), nebo skrytě. Nejspíš se ale vůbec neozve, protože obecně malé kšefty se nevyplatí.

    Takže vám zbývají jen špatní freelanceři :-)
    PANORAMA
    PANORAMA --- ---
    PERPLEX: To mi prijde dost nerealne. Chcete 2-3 hodiny mesicne a 1x mesicne osobni schuzku u vas? Ten clovek dost pravdepodobne jen 1-1,5 hodiny stravi cestovanim a schuzka u vas asi taky pul hodinu zabere.

    Chcete 2-3 hodiny mesicne a cloveka, ktery bude dostatecne komunikovat. To nezni jako kompatibilni cile.
    PERPLEX
    PERPLEX --- ---
    Hledáme na dlouhodobější spolupráci externího specialistu nna PPC kampaně, FB marketing a optimální práci s GA, srovnávače, doporučení ahlídání kreditů apod. Koukám, že tu takových pioptávek bude nyní víc:)
    V průběhu roku to vidím na 2-3h/měsíc, v předvánoční sezoně na 4-5h týdně (září-prosinec). Na úvod bych klidně proplatil nějaké základní analýzy a školení našeho personálu, abychom se v tom lépe orientovali.. zatím buď improvizujeme nebo jsme zkoušely profi firmy, se kterými jsme ve finále nebyli nikdy příliš spokojeni, resp. poměr cena/výkon byl minim. diskutabilní a komunikace nedostatečná.
    Ideálně někdo z Prahy a na živnosťák, dobrá by byla alespoň 1x měsíčně osobní schůzka u nás, před Vánocemi 1x týdně pracovní posezení a diskuse strategií. Zájemci prosím pošta. Začátek někdy v lednu už. Díky
    F89
    F89 --- ---
    Hledame do Blueberry PPC specialistu na full. Praha. Kdyz tak vice info pres zpravy. :) Diky
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Prosím vás, nemáte taky někdo zkušenost s tím, že by vám nefungovaly kódy z Google Authenticator pro přihlášení do Mailchimpu?
    Už jsem vyčerpala všechny svoje nápady i síly a stále to nefunguje.
    GIF
    GIF --- ---
    KYTT: Pokud to nemusí být nutně freelancer tak bych kontaktoval Besteto http://www.besteto.cz/

    Jinak bych se odpíchl tady https://www.mergado.cz/agentury
    KYTT
    KYTT --- ---
    Ahoj, znáte někoho dobrýho na zbožáky? Heureka, Zboží určitě, výhodou Shopalike a Glami. Ideálně freelancer.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    PANORAMA: Haha, jako by marketéři ztráceli čas hledáním překladů :-D čím víc anglicismů, tím víc marketér:-D /s

    Asi se to musí opsat "komentáře, lajky"

    PANORAMA
    PANORAMA --- ---
    Existuje zavedenej ceskej preklad pojmu social proof?
    TOYEN
    TOYEN --- ---
    Vlastně jo, kazdopadne diky, existuje tu dokonce někdo, kdo to umí napsat, cž cením.)
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    TOYEN: Tak "content marketing" nabral na váze třeba díky konceptu organickýho reache na internetu.

    Jasně, že to byla součást marketingu i dřív, ale dneska si můžu mnohem volněji vybrat na nějaké pomyslné ose "no content/paid reach" vs "quality content/free reach".

    Díky tomu se o tenhle způsob zajímá mnohem víc marketérů a získává s ním zkušenosti.

    Do toho samozřejmě přichází demokratizace technologií. Foťáky, kamery, software atd jsou tak levné a jejich použití tak jednoduché, že to není už doména hrstky firem.

    V kontextu korporací, na který se ptáš, jde potom hlavně o možnost in-house produkce. To co se dřív muselo řešit s PR agenturou se dneska zvládne často udělat samostatně.

    No a nakonec tady máš vůbec existenci social medií. Ty zrušily potřebu prostředníků v komunikaci mezi značkama a zákazníkama, takže je ta komunikace mnohem intenzivnější a potřebuješ mnohem víc materiálu.

    Copak, hledáš nový job?:-D
    TOYEN
    TOYEN --- ---
    no, nerikej - toho jsem schopna taky, jen mi nejak stale tenhle privlastek nejde do hlavy, mam dojem, ze obsahovej marketing tu je od pocatku marketingu a pouziva se a taky se vzdycky pouzival... proto nechapu co je to za modu a chtela jsem znat nejaky slusny vyjasneni... googlit umim taky, dik moc
    TOYEN
    TOYEN --- ---
    zkuste mně laicky vysětlit content marketing v korporátu
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    FARFELOO: ideálně skrz Business Manager
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    REFLEX: pixel není navázaný na page, ale na reklamní účet. Založ další reklamní účet a můžeš k němu mít pixel.
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    Ahoj, prijdu si retardovany :]

    Mam svuj ucet na FB, vytvoril jsem Stranku pro projekt, ktery delam s kamaradem a k tomu projektu bych chtel vytvorit Facebook pixel, ale to podle vseho nejde. Muzu si jen vytvorit Pixel pro svuj osobni ucet a ten muze byt jen 1.

    Pisu to spravne?
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    Je tu nějaký PPCčkař, ať už firma nebo na volný noze? Potřebuju alternativní nabídku. Adwords, Sklik, zbožáky google, zbozi a heureka. Komplet nastavení+měsíční správa. Nějaký základní nastavení posledních pár let máme, takže by se do toho nešlo úplně od nuly. Měsíční budget na kredit si si nechám doporučit.
    Jde o http://www.vicom-vino.cz/
    Pošta :)
    Díky.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    na RTB prirucku byste doporucili? muze byt anglicky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam