Tak to k čemu jsem se odhodlávala 5 dní nakonec zvládly kočky během malé chvilky. Shodily jednu orchidej z okna na zem, takže se veškerý substrát vysypal. Bohužel to odnesly i 2 hlavní listy, jeden je na jednom místě natlučený a druhý natrhnutý (ne u stonku, ale v listu). Také jsem zjistila, že celkem dost kořenů mi uhnilo, tak se ptám, nevíte co s tím? Taková ta část, co je tlustá, ta z kořene odpadla, ale zůstaly po nich takové tenké kořínky, co s tím? Mám to ustříhat nebo nechat? A co s kořenem, který je částečně nahnilý, mám ho nějak také odstranit? Asi tak 5 kořenů je v pohodě a mám 2 malé listy, ty jsou v pohodě, pak 2 velké listy, ty jsem zmiňovala výše a pak ještě jeden nový malý list, který rostl, ale pak nějak přestal (asi kvůli tomu uhnívání). Jediná tahle orchidej je ve světlo nepropustném obalu, dostala jsem jí tak a byla v tom již z krámu, tak jsem si říkala, že jí v tom nechám. Asi to bylo špatně. A dám si pozor na zálivku, asi jsem to přehnala, když jsme jeli na dovolenou, nechtěla jsem, aby strádaly a nakonec jsem jim takhle uškodila. Ach jo. Nevíte co s těmi kořeny?