• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISERYOrchideje - královny květin
    HELLEJU
    HELLEJU --- ---
    MISERY: Já měla červce na pouštní růži, kvůli kočkám jsem nechtěla používat žádný chemický postřik, takže jsem je ničila jen manuálně a snažila se častěji rosit, červci prý nemají rádi vlhko. Zatím to vypadá dobře, tak doufám, že se mi podařilo je vyhubit, tu kytku jsem si dlouho přála a nerada bych o ní přišla.
    Co zkusit nějaké rady z téhle diskuze, řeší tam přímo červce na orchidejích http://forum.orchidej.net/viewtopic.php?f=22&t=58
    MISERY
    MISERY --- ---
    QUAACA: Faaaakt? :((( Když voni se rozlezli už nějak skoro všude, to bych povyhazovala téměř všechno...
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    MISERY: červci vlnatky? ty mi zlikvidovali celou sbírku kaktusů. blbec jsem se to snažila zachránit a místo toho se to strašně rozjelo. odteď uvidím-li někde červce, kytka půjde pryč. bohužel.
    MISERY
    MISERY --- ---
    MEDVED007: Ono se to ředí v jinym poměru. Já ty orchideje občas rosím, kromě pantoflíčků to maj všechny rády a v tom rozstřikovači mám trochu toho hnojiva a stříkám s tím i ostatní kytky, prej jim to nevadí, naopak :)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    MEDVED007: ja hnojim tak, ze proste proleju ty koreny k "kvetinacku", zbytek protece dolu do odparovaci misky, kde se o to poperou koreny. na list hnojit nechci, pac si rikam, ze pak budu mit pohnojenej celej parapet :)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    koupila jsem hnojivo na orchideje. píšou tam, že se to dá buď do zálivky nebo se to stříká na listy. byla bych asi pro stříkání bo mi přijde, že stejně všechna voda proteče a nic, ale zase se bojím, abych je nespálila...co je lepší ?
    MISERY
    MISERY --- ---
    Mám trochu problém s červci, napadli mi některé orchideje, jeden pantoflíček byl na místě, kde jsou ty listy u sebe na těsno (srdíčko) strašně moc začervcovaný. Snažila jsem se to vyčistit, ale zprostředka mi vypadla část srdíčka, zbyly asi 3 listy a kořeny. Celý ten zbytek jsem pořádně vyčistila a zasadila do nového substrátu, myslíte si, že se ještě vzpalatuje? Nebo ztráta části srdíčka zvrchu je pro orchidej fatální?
    A ještě podobně mi takhle uhnily 2 listy na phalaenopsisce. Jinak vůbec nevím, jak se proti nim bránit, oni jsou strašně odolní, když zalezou do těch míst uprostřed orchideje, tak je odtamtaď mechanicky nedostanu, aniž bych tu kytku neroztrhala :(
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    myslite, ze muzu z matecni Phalaenopsys oddelit mensi rostlinku, ktera uz se trochu rozkorenila, i kdyz porad kvete? nevycerpa ji to moc a nechcipne? nechce se mi cekat az dokvete, pac to trva spoustu mesicu, a to uz budou z korinku dlouhy koreny, ktery se budou lamat pri presazovani... :/
    _LUCI
    _LUCI --- ---
    _AMBRA_: Nadhera :)
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    přihodím i moje krásky
    (mám z nich obrovskou radost, protože na jaře jsem se bála, že obě odejdou - seschlé listy bez barvy atd., a ony holky jen odpočívaly!!:))



    NATASHA
    NATASHA --- ---
    KACHNIK: Ó!
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    Tak už mi to kvete téměř naplno. Musím se zas pochlubit!
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Mně teď následkem domácí péče vykvetla vanda, tak se taky nafukuji :)
    YAMA
    YAMA --- ---
    HELLEJU: Hele nijak :) Proste je mam na okne a sem tam zaliju... a pravidelne mi kvetou uz strasne dlouho, coz jsem samozrejme rada :)
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    Také se musím pochlubit.
    Závěsná vázička vypadá pěkně, ale je dost malá a drahá...

    Oncidium z Baumaxu, cca po roce a půl nové hlízy a 3 šlahouny s poupaty. Můj největší pěstitelský úspěch :).



    HELLEJU
    HELLEJU --- ---
    YAMA: Tak to je nadhera!! Takhle obsypany kvetama, to se mi vubec nedari, jak to delas?! :-)
    Mne ted kvete tenhle phaleonpsys a kupodivu ma sest kvetu, u me zcela ojedinely jev:-)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    YAMA: mne uz ted (konecne!) pomalu dokveta Phalaenopsys z lonska. neuveritelnej nezmar :)
    YAMA
    YAMA --- ---
    První letošní vlaštovky, zbytek pokvete tak za týden, dva ;)









    KLAIR
    KLAIR --- ---
    ROUMEN: a je to Phalenopsis... malinkatá... :)

    A pak mám ještě velkou Phalenopsis, která je sice ve vzdušné kůře, ale na té kůře je mech... u toho taky zvažuju přesazení....
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    ROUMEN: Ok, asi to zkusím. Tohle je prostě taky taková "levná, co nebolí, když shnije a zahodí se". Ale to já nechci, já jí dostala od přítele a hodlám jí bránit vlastním tělem :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam