• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISERYOrchideje - královny květin

    Jsou nádherné, jsou okouzlující, skoro stále kvetou - jsou prostě dokonalé. Ptáte se co? No přeci orchideje!

    Pojďte si vyměňovat zkušenosti o těchto nejkrásnějších a vskutku velice zajímavých rostlinách.

    Výstavy:
    26. - 29. březen 2015 Internationale Orchideen-Welt (Mezinárodní výstava orchidejí v Drážďanech)
    březen? 2015 Fata Morgana - Výstava orchidejí 2013
    rozbalit záhlaví
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    SAGEMA: to jsem se také dočetla, možná chyba nastala tam, možná ted v zimě nechtěla tolik vody, budu ponořovat
    mám na východním okně, to by mělo být také ok
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    PSICHE23: ano, latinsky Phalaenopsis. Lepší než zalévat je, je jednou týdně ponořit do vody cca na hodinu (ten květináč). Přebytečnou vodu pak z mističky vylít. Do každého druhého namáčení přidávám tabletku rozpustného hnojiva pro orchideje. Potřebuje hodně světla, ale ne prudké, slunce, které by ji mohlo, hlavně na jaře, popálit. Mám je na severním okně a kvetou jako divé :) Nerosím, jen čas od času, aby se zbavily prachu. Ale je pravda, že je mám v kuchyni, kde je při vaření často vlhko.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    druhy pokus:

    COQUINE
    COQUINE --- ---
    FAT: zkusim to jeste jednou, pouzivam asi spatnej web na nahravani fotek. dik za upozorneni :)
    FAT
    FAT --- ---
    COQUINE: Ať dělám co dělám, mám jen černej monitor... Je chyba u mě?
    :-)
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    Tak jsem se pustila do přesazení letité orchideje, byla to moje první a tak bych o ni nerada přišla. Pět let v jednom květináči, přežila i mé pěstitelské chybné začátky a tak jsem se rozhodla ji zkusit přesadit. Tak snad se mi brzy odvděčí :)

    před - nevěděla jsem, co s tím zúženým místem hned za prvním listem u květináče (v té době jsem ji totiž přelila a málem o ni přišla). Poté, co jsem ji z květináče vyndala, jsem odstranila špatné kořeny, ten první list ustřihla a zasadila ji až nad to zúžené místo do substrátu. Tak uvidíme.


    a po
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    PSICHE23: může se stát, že po změně místa květy opadají. Hlavně ale musí být zdravá roslina a při dobré péči za chvíli zase vykvete :)) Co je to za orchidej?
    FAT
    FAT --- ---
    PSICHE23: Nevěš hlavu a pročti si zdejší auditko. Odpověď určitě najdeš.
    :-)
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    potřebovala bych radu..dostala jsem před nedávnem svoji první orchidej a zalévala podle návodu a stejně mi opadaly všechny kvítky..už asi nevykvetou další co? kde jsem udělala chybu?
    PETJU
    PETJU --- ---

    SUNY
    SUNY --- ---
    Zítra zdarma vstup do botanické zahrady!
    Kudy z nudy - Oslavte jaro v pražské botanické zahradě zdarma
    http://www.kudyznudy.cz/Aktuality/Oslavte-jaro-v-prazske-botanicke-zahrade.aspx
    HELLEJU
    HELLEJU --- ---
    JARAFARI: Diky, proctu to:-) Ja googlila, ale zrovna o Brasii toho nikde moc nebylo a kdyz ano, tak si ty clanky celkem protirecily, ale dam na rady pana Chladka a snad se jednou tech kvetu dockam:-)
    JARAFARI
    JARAFARI --- ---
    Tady v tomhle zpravodaji jsou taky nějaké informace, ale neni to nic moc.... :-) http://www.zahradnictvi-chladek.cz/data/zpravodaj/Zpravodaj_2012_1_predjari.pdf
    Chce to googlit, no :-) též musim najít nějaký lepší stranky o orchidejích...zatim o ničem moc nevim. :-)
    HELLEJU: věřim, že jo, že na květ dojde :-)
    HELLEJU
    HELLEJU --- ---
    JARAFARI: Díky za návod i odkazy, tak to vypadá, že by ted mela mit idealni podminky, mam ji na JZ, pred oknama je lodzie, jen ji jeste presunu na parapet,aby mela toho svetla vic a doufam, ze i na ten kvet nekdy dojde:-)
    JARAFARI
    JARAFARI --- ---
    HELLEJU: Tuhle tu Brassii a ještě to fialové dendrobium, spolu s tím strakatým Phalaenopsisem jsem koupil teďka 25.2...( o několik řádek je fotka jak jsem je přinesl) takže to neni moje práce.. jen jsem tu Brassii, teda koupil nevykvětlíma květy, aby mi to kvetlo až doma... ty ostatní, už máme doma déle...jednu tu nejvíc na levo tu máme minimálně tři roky... a zrovna tam lezou nové šlahouny. Tipuju, že tak za měsíc a půl vykvete...
    Mno doufám, že i ta Brassia mi po odkvětu bude kvést někdy dál :-)
    Tady je návod na tu Brassii co rozdávali letáky u toho Chládka na výstavě ;-)
    JARAFARI
    JARAFARI --- ---
    TEMASU: mno, já nejsem na orchideje zrovna odborník, ale i ty co jsem si koupil na výstavě u Chládka (na výstavě, takže asi v podobnej termín) už jsem pohnojil... Všeobecně na všech hnojivech na Orchideje co mám, tak píšou hnojit v letním období 1x za 14 dní a v zimním období 1x za měsíc... Na jednom hnojivu (Pokon) dokonce píšou 1x týdně a v zimních měsících 1x za 14 dní.... no já ty svoje hnojim 1x týdně, ale jenom decentně (trošku tam cmrndnu injekční stříkačkou) a rosim jen převařenou vodou..bez hnojiva.. Tím že jsou právě v květu, tak bych se začít hnojit hned po týdnu od nákupu, vůbec nebál..
    HELLEJU
    HELLEJU --- ---
    JARAFARI: Krásná! A tu sis koupil teď nebo ji mas uz delsi dobu? Ja mam doma taky tenhle druh, jen ma oranzove kvety, ale zatim mi doma nevykvetla, nikde jsem se o ni nedozvedela moc informaci, tak ani nevim, jake stanoviste je pro ni nejlepsi.
    TEMASU
    TEMASU --- ---
    Ahoj, to jsem ráda, že jsem našla tohle auditko. Mám dotaz: koupila jsem u Chládka na výstavě tři orchideje, kdy je mám prvně pohnojit?
    JARAFARI
    JARAFARI --- ---
    Brassia " Pavoučí Orchidej" mi dělá radost... je paráda to sledovat! :-)
    Jak šel čas výkvětu: Od pátku od rána, začala vykvétat... ráno, první spodní květ..večer, už se otevíral druhý... v sobotu ráno třetí, na večer čtvrtý.. v neděli ráno pátý, večer šestý..pondělí ráno sedmý, večer osmý..a dneska (teda teď už včera) už je to vykvetlé celé, devět květů...NÁDHERA!!!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam