• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISERYOrchideje - královny květin
    TEMASU
    TEMASU --- ---
    Ahoj, to jsem ráda, že jsem našla tohle auditko. Mám dotaz: koupila jsem u Chládka na výstavě tři orchideje, kdy je mám prvně pohnojit?
    JARAFARI
    JARAFARI --- ---
    Brassia " Pavoučí Orchidej" mi dělá radost... je paráda to sledovat! :-)
    Jak šel čas výkvětu: Od pátku od rána, začala vykvétat... ráno, první spodní květ..večer, už se otevíral druhý... v sobotu ráno třetí, na večer čtvrtý.. v neděli ráno pátý, večer šestý..pondělí ráno sedmý, večer osmý..a dneska (teda teď už včera) už je to vykvetlé celé, devět květů...NÁDHERA!!!
    JARAFARI
    JARAFARI --- ---
    Vstup stál 120,- ......V tom prodejnim skleníku po mě samože baba vstupenku chtěla, jinak by mě tam nepustila...což jsem teda vůbec nepochopil, proč by si tam nemohl koupit kytku, ten kdo na výstavu nejde.. Prodejní místo mě celkem sklamalo, páč to bylo na prostoru pár metrů čtverečních, kytky teda nic moc a ceny, ty teda taky nic moc... To jsem rád, že jsem si koupil minulej tejden ty předražený u Chládka, páč ceny byli dá se říct stejný a tak pěkný bych si tam teda fakt nenašel.... mno, možná to bylo tim, že výstava dneska končila.... ale kdo ví..... Jinak Fata Morgana, byla parádní. :-)
    JARAFARI
    JARAFARI --- ---
    Tak jsem se vydal na tu výstavu do Botanické Troja... Byl jsem tam už včera, bylo nádherně, tak jsem to spojil s výletem na kole, ale, když jsem tam přijel, tak jsem zase s radostí odjel. Před skleníkem Fata Morgana byla fronta, jako, když se za komunistů zrovna přivezli banány :-/ ... Takovej nával, to sem už dlouho neviděl. Rozhodl jsem se, že to zkusim dneska, hned ráno na devátou...no to jsem, ale nestihl :D ( neboť jsem si přispal a pak dlouho poletoval kolem kytek doma, takže jsem vzal druhou variantu a to, jít tam v době oběda... a ejhle, povedlo se... nebyla tam skoro ani noha :-)))...
    Tady jsou nějaké ukázky
    SCHWALBE
    SCHWALBE --- ---
    JARAFARI: hele tou cenou si nejsem jista, nejak tak to bylo za dva. Vystava paradni, az na davy lidi, chce se to obrnit trpelivosti. Kytky neuveritelny a krasny:).
    Myslim, ze nejsou, ale pousti te takova babka, ktera to obcas kontroluje ci co, ale co jsem videla, tak se tam dostali i lidi, kteri byli bez vstupenky ( takova klasicka saskarna no;) ).
    JARAFARI
    JARAFARI --- ---
    SCHWALBE: Aha.. No to, ale asi nebude 125,- za jednoho, že? vidim to, že pro dva je to asi jakože výhodnější... No uvidim, chtěl bych se tam jít podívat o víkendu..Každopádně dík za odpověď ;-) A to s tou vstupenkou jsou v tom krámku pak, ty kytky levnější, či co???? Nebo snad prodávaj jen těm co byli na výstavě?
    SCHWALBE
    SCHWALBE --- ---
    JARAFARI: děkuji. Hele chtěli za dva 250,- myslím, vstupenku si pak nechej pro pripadny nakup kytek v tom jejich kramu, maji docela veliky vyber jak orchideji tak bromelii + dalsi druhy kytek. Jediny, co me tam stvalo byla ta stada lidi, ktery do tebe neustale vrazeli a pak ty fronty:(. Ale prezit se to da:).
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    Pro Brno a okolí: http://www.zahradnictvisebrov.cz/ . Právě probíhá výstava orchidejí. Nevím jak to tam vypadá mimo výstavu, ale ted bylo na co koukat a co kupovat. Jen je třeba si připravít 300 - 1000 kč pokud byste se zahleděli do některých mimopalenopsysních druhů, nejsou nejlevnější no. Dále výběr kvalitních substrátů, široký výběr hnojiv a květináčů, teď v době přesazování určitě neodjedete s prázdnou ;).
    JARAFARI
    JARAFARI --- ---
    SCHWALBE: Krásný..! Kolik chtěj za vstup na tuhle výstavu???
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    QUAACA: mlžení: když se objektiv ohřeje na stejnou teplotu jako je vzduch ve skleníku, nemůže se orosit. Proto je u vstupu do skleníku (pod tím mostem za šoupačkama) sušák na ruce (fouká teplý vzduch) a u něj obrázek (piktogram a možná i text), že si tam máš ten objektiv ohřát, aby se ti neorosil :-)

    U toho zadního skleníku mají na dveřích celkem vtipné nápisy ohledně masožravek :-)
    SCHWALBE
    SCHWALBE --- ---
    QUAACA: diky moc. A mlzeni nevim covece.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    SCHWALBE: moc hezký :) a jaktože se ti nemlžil objektiv?
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    HELLEJU: +
    JARAFARI: děkuju. znovu mi rozkvetla ta tmavofialová, bílá a starorůžová, růžovofialová a žluté jsou nové - to není moje zásluha :)
    okno v ložnici máme na severozápad, to jim asi vyhovuje
    JARAFARI
    JARAFARI --- ---
    QUAACA: Krásný!!! :-)
    HELLEJU
    HELLEJU --- ---
    QUAACA: To je uzasna sbirka!! Jakym smerem mas okno, ze se jim tak dari?
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    moje
    HELLEJU
    HELLEJU --- ---
    JARAFARI: Bohuzel jsem to nestihla, zdrzela jsem se na jine vystave. Ale od segry jsem dostala odnoz dendrobia, tak jsem si tu svou sbirku orchideji preci jen rozsirila:-)
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    MEDVED007: zas by přes zimu neměla teplota klesnout pod 15 stupňů. Jinak zimní zahrada je ideální.
    MISERY
    MISERY --- ---
    Hele já se u toho Chládka byla podívat a... TO NEBYLA ŽÁDNÁ VÝSTAVA! Nakoupili prostě mrtě orchideí a prodávali je tam a ještě předražený. Celkem znechuceně jsem odtamtud odešla. Doporučuju jet do Drážďan na mezinárodní výstavu. Je to opravdu VÝSTAVA a orchideje se tam dají koupit za mnohem příznivější ceny (Vanda, která u Chládka stála 1500,- korun, tak v Drážďanech je mají za 20 - 30 EUR.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam