HANELA: Mno ani nevim :-) , hlavně s láskou :D ... Všude čtu, že lidi Orchideje na chvíli ponořej do vody, aby se nasákla od spoda... to já nedělám. Já je hlavně rosim.. Převařenou vodou a zalejvám to z vrchu injekční stříkačkou.(Taky převařenou vodou). tak nějak decentně... Mám květináče postavené v miskách s keramzitem, aby přebytečná voda odtekla dolů. Ale tu vodu v misce nechávám tak, aby se odpařovala zase zpět na kytííí :-) Ale voda se nedotýká květináče. Hnojim taky stříkačkou, s hora (Dávkování podle návodu, co je na hnojivu). Mám půlitrovou odměrku a do toho namíchám 1,8 ml hnojiva. Pořádně to zamíchám a pak stříkačkou nastříkám do květináčů tak, aby substrát byl stejnoměrně vlhký. Mám sedm orchidejí a do nich vystříkám ten půlitr, víc ne. Ale jsou totálně prorosený a to i zespoda listů. A dělám to v zimě jednou za 14 dní, v létě jednou za týden. Když je v nákvětu, tak i v zimě, jednou za týden. Když hnojim, tak sem tam hnojim i rosením v poloviční dávce. Brassii a Dendrobium prolejvám méně než Phalaenopsisi. Rosim všechny stejně,... hodně :-) ...Možná to nedělám úplně odborně, ale docela se mi to osvědčilo ;-)