• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISERYOrchideje - královny květin
    LIDDA
    LIDDA --- ---
    Uz se rozjela i brassia :)

    LIDDA
    LIDDA --- ---
    Uz se zas rozjela :) Jen mi prijde, ze s kazdym vykvetem voni min, kdyz jsem ji pred dvema lety dostala, tak se s ni nedalo vydrzet v mistnosti.

    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    SAGEMA:
    ANAT0MI: super, dík :-) Btw - už kvete jak divá :-)
    ANAT0MI
    ANAT0MI --- ---
    BESSAYA: nech ji dokvest a pak jen krouzivym pohybem oddelit od stonku. Taky jsem ji letos takle oddelovala na jare:)
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    BESSAYA: nechala bych ji odkvést, protože když to teď oddělíš, tak pravděpodobně přijdeš o poupata. A pak by měla jít normálně jen odlomit v místě, kde je přirostlá.
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    MIDORI: kořeny už nevypustí, nech ji dokvést ve vodě. Před nějakou dobou mi kočky jednu kvetoucí shodily a taky celý stvol ulomily. Potvůrky, zrovna, když mi většina orchidejí odpočívá :)
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Prosím o pomoc, mám (nebo spíš měla jsem) krásně vykvetlou orchidej, skoro 20 květů, ale dneska mi updala a stonky s květy se ulomily... můžu je nějak zachránit? Dala jsem je to sklenice s vodou, jestli by nevypustily kořeny?
    MISERY
    MISERY --- ---
    BESSAYA: Trochu přerostlý miminko :-) Ale u týhle si nejsem úplně jistá, jestli se to odžezává se stvolem, myslela jsem, že máš můrovce. No každopádně tohle by taky mělo nějak jít oddělit.
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    MISERY: Přiznám se, že jsem filtrovala, ale vzhledem k tomu, že neznám terminologii a nevěděla jsem co přesně hledat, mi nic nevypadlo. Nicméně díky, ještě tady dávám fotku - ono to miminko je asi už malinko větší, protože se chystá v dalších dnech kvést, tak oddělit až po odkvětu, nebo je to jedno? Jinak i ta rostlina pod ním je v pořádku a roste.Tak to vzít někde mezi těmi novými kořeny a "starými" listy pak? Díky moc a omlouvám se za lamí otázky :-)

    MISERY
    MISERY --- ---
    BESSAYA: Gratuluju maminko, mate keiko. Nechat, dokavad nebude mit alespon 3-4 koreny a cca 3-4 listy. Pak odstrihnout stvol (zkratit na obou stranach) a vrazit do substratu. Ten stvol pozdeji uschne a da se odstranit. Jinak se to tu jiz v minulosti resilo.
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    prosím o radu - na orchideji mi v horní třetině vyrazily kořeny, z nich nová kytka a ta dokonce vyhání květy. Měla bych tuhle novou rostlinu nějak oddělit, nebo ji tam nechat? Vypadá to jako facehugger :-D
    VEVER
    VEVER --- ---
    SAGEMA: No, asi třicet čísel nad ním je dvacetiwatová zářivka, mám ho tak třeba čtyři měsíce, cca, možná půl roku. Předtím byl chvíli v masožravčím teráriu, tak třeba dva měsíce a úplně na začátku na parapetu kde před blíže neurčenou dobou odkvetl a dost oschnul.
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    VEVER: jak dlouho ho máš? Jak je to dlouho, co odkvetl? Jaké tam máš osvětlení?
    HANELA
    HANELA --- ---
    VEVER: mně docela hodně kvetou, přičítám to tomu, že je občas pohnojím něčím "na list"
    VEVER
    VEVER --- ---
    Potřebovala bych poradit. Mám v teráriu takový ten miniaturní phalenopsis asi z Hornbachu a už si zvykl, vyrostly mu nové lístečky a teď by bylo hezké kdyby třeba kvetl. Je na to nějaký fígl nebo mám čekat? Variantu přidat jablko kvůli etylenu znám, ale nejsem si jistá jestli je aplikovatelná když to celé nezabalím do igelitu. On roste přivázaný na větvi, takže se s ním nedá manipulovat a celé terárium utěsnit nemůžu, musí větrat.
    ANAT0MI
    ANAT0MI --- ---
    SAGEMA: diky proctu to :) No jsou to mrchy, hazej hlizu za hlizou, ale by kvetli to ne. Uz druhej rok snima bojuju.
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    ANAT0MI: ono to spíš chce najít to pravé místo, kde se jim bude líbit, ale "babo raď", protože to je na pěstování orchidejí snad to nejtěžší :) s těmito druhy zkušenosti nemám, zkus se podívat tady: http://orchidejesmajer.webnode.cz/pestovani/zygopetalum/ letnění třeba Zygopetala doporučují, ale nesmí na ně pršet.
    ANAT0MI
    ANAT0MI --- ---
    Letnite nekdo orchidky? Jde mi hlavne o zygopetalu co mi ne a ne kvest, nekde jsem cetla ze jim to dela dobre. A taky mam problem s Cambriou tak mi taky nekvete. Zkousela jsem pridavat hnojivo s vyssim obsahem drasliku, ale prd z toho. Tak chci zkusit jestli jim venek neudela dobre, nemate nekdo zkusenost? nebo co eventualne udelat pro kvet? Diky
    MISERY
    MISERY --- ---
    Kolegyni se stalo, že jí u bílého můrovce najednou vyrostl žlutý květ. Je to možné? Slyším to prvně.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    VEVER: utoci (doslova :) na dracenu; okusuje palmu, scindapsus, zakousla se do toulitky
    k nebezpeci: vychazela jsem ze zdroje mj. odsud http://www.kocicarny.cz/cs/kockopece/jedovate-rostliny-nebezpeci-pro-vasi-kocku.html

    JARAFARI: dneska rano jsem vstala a dracena prevrhnuta, vysypana hlina vsude :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam