• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISERYOrchideje - královny květin

    Jsou nádherné, jsou okouzlující, skoro stále kvetou - jsou prostě dokonalé. Ptáte se co? No přeci orchideje!

    Pojďte si vyměňovat zkušenosti o těchto nejkrásnějších a vskutku velice zajímavých rostlinách.

    Výstavy:
    26. - 29. březen 2015 Internationale Orchideen-Welt (Mezinárodní výstava orchidejí v Drážďanech)
    březen? 2015 Fata Morgana - Výstava orchidejí 2013
    rozbalit záhlaví
    MISERY
    MISERY --- ---
    BESSAYA: Gratuluju maminko, mate keiko. Nechat, dokavad nebude mit alespon 3-4 koreny a cca 3-4 listy. Pak odstrihnout stvol (zkratit na obou stranach) a vrazit do substratu. Ten stvol pozdeji uschne a da se odstranit. Jinak se to tu jiz v minulosti resilo.
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    prosím o radu - na orchideji mi v horní třetině vyrazily kořeny, z nich nová kytka a ta dokonce vyhání květy. Měla bych tuhle novou rostlinu nějak oddělit, nebo ji tam nechat? Vypadá to jako facehugger :-D
    VEVER
    VEVER --- ---
    SAGEMA: No, asi třicet čísel nad ním je dvacetiwatová zářivka, mám ho tak třeba čtyři měsíce, cca, možná půl roku. Předtím byl chvíli v masožravčím teráriu, tak třeba dva měsíce a úplně na začátku na parapetu kde před blíže neurčenou dobou odkvetl a dost oschnul.
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    VEVER: jak dlouho ho máš? Jak je to dlouho, co odkvetl? Jaké tam máš osvětlení?
    HANELA
    HANELA --- ---
    VEVER: mně docela hodně kvetou, přičítám to tomu, že je občas pohnojím něčím "na list"
    VEVER
    VEVER --- ---
    Potřebovala bych poradit. Mám v teráriu takový ten miniaturní phalenopsis asi z Hornbachu a už si zvykl, vyrostly mu nové lístečky a teď by bylo hezké kdyby třeba kvetl. Je na to nějaký fígl nebo mám čekat? Variantu přidat jablko kvůli etylenu znám, ale nejsem si jistá jestli je aplikovatelná když to celé nezabalím do igelitu. On roste přivázaný na větvi, takže se s ním nedá manipulovat a celé terárium utěsnit nemůžu, musí větrat.
    ANAT0MI
    ANAT0MI --- ---
    SAGEMA: diky proctu to :) No jsou to mrchy, hazej hlizu za hlizou, ale by kvetli to ne. Uz druhej rok snima bojuju.
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    ANAT0MI: ono to spíš chce najít to pravé místo, kde se jim bude líbit, ale "babo raď", protože to je na pěstování orchidejí snad to nejtěžší :) s těmito druhy zkušenosti nemám, zkus se podívat tady: http://orchidejesmajer.webnode.cz/pestovani/zygopetalum/ letnění třeba Zygopetala doporučují, ale nesmí na ně pršet.
    ANAT0MI
    ANAT0MI --- ---
    Letnite nekdo orchidky? Jde mi hlavne o zygopetalu co mi ne a ne kvest, nekde jsem cetla ze jim to dela dobre. A taky mam problem s Cambriou tak mi taky nekvete. Zkousela jsem pridavat hnojivo s vyssim obsahem drasliku, ale prd z toho. Tak chci zkusit jestli jim venek neudela dobre, nemate nekdo zkusenost? nebo co eventualne udelat pro kvet? Diky
    MISERY
    MISERY --- ---
    Kolegyni se stalo, že jí u bílého můrovce najednou vyrostl žlutý květ. Je to možné? Slyším to prvně.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    VEVER: utoci (doslova :) na dracenu; okusuje palmu, scindapsus, zakousla se do toulitky
    k nebezpeci: vychazela jsem ze zdroje mj. odsud http://www.kocicarny.cz/cs/kockopece/jedovate-rostliny-nebezpeci-pro-vasi-kocku.html

    JARAFARI: dneska rano jsem vstala a dracena prevrhnuta, vysypana hlina vsude :)
    JARAFARI
    JARAFARI --- ---
    MEANDER: Tak jasně, nemůžeme spoléhat, že všechny kočky jsou stejný, ale zkoušet se to může, než to hned zavrhnout. Směju se, ale jak tu jednu kočku nazýváš a uplně si to představuju :D...
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    JARAFARI: Průser je, když máš pět koček a jedna z nich je blbá jak malovaný sáně :-( Můžu mít kytky jenom v jedné místnosti, kam kočky nesmí, protože ta jedna z nich spásá orchideje a pustila se dokonce i do ostnů Echinocactus grusonii, tak je blbá. Jediné, co odolává, je kořenokvětka.
    JARAFARI
    JARAFARI --- ---
    HELLEJU: Naprostej souhlas... nevzdávat to.... Já jsem si před rokem a půl taky pořídil koťátko a už jsem si myslel, že mám po kytičkách.... Když jsem četl ten seznam jedovatejch a nejedovatejch, tak mi přišlo, že snad všechno co mám, je pro ně jedovatý.... Kámoška mi, ale pak řekla, že kočky nejsou blbý a oni nebudou žrát nic, co by jim udělalo blbě, že měla hodně koček vždy v pohodě. Jinak kóča si samože hrála na to komando :D takže s oblibou ty kytky shazovala... Kytky (vlastně nejenom kytky- všechno co bylo na poličkách a tak) jsem přendal na vyšší místa a sledoval co bude... Časem se kočka zklidňovala a já postupně přidával na okení parapet, kytky s těžkým květináčem.. postupně a postupně se parapet zaplňoval, až tam neni místo pro jedinou kytku :D Je tam jenom podložka pro kočičí válení se a jinak všude kytky :-) A kočce se mezi nima líbí. A okusuje mi snad jen Ibišek... jinak nic. Za týden jsou jí dva roky :-) a je to zlatíčko....
    VEVER
    VEVER --- ---
    COQUINE: Kočky obvykle neokusují nic co vzhledem nepřipomíná trávu, takže bych se toho nebála...třeba zrovna toho můrovce se širokými pevnými listy se žádná normální kočka ani netkne.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    SAGEMA: spis ze mam jedovaty kytky (ostatne, orchideje jsou v tom seznamu zakazanych taky :) ptala jsem se v auditku s kockama, ale nejak jsem to nedoresila.. dost jsem jich dala pryc, par padlo za vlast kockam :)

    HELLEJU: dekuju! :) zatim je to komando :) vcera jsem zrovna na posledni chvili zachytla truhlik s fialkama, cica se chtela projit po parapetu :)
    HELLEJU
    HELLEJU --- ---
    Ja byla letos na vystave ve Fata Morgane a prinesla jsem si tyhle dve krasky (omluvte kvalitu, foceno mobilem)
    HELLEJU
    HELLEJU --- ---
    COQUINE: S kytkama to kvuli kockam nevzdavej, dokud to budou kotatka nebo-li destrukcni komando, tak kytky radsi nekam uklid, to jo, ale kocky se pak zklidni a kytek si ani nevsimnou. Ja mam moc rada kytky i kocky a oboji mam v jedne domacnosti:-) Pro kocky mam na okusovani sachor a zrovna tech orchideji si ani nevsimnou:-)
    MISERY
    MISERY --- ---
    SAGEMA: Jsou fakt super, mám z nich velkou radost :-)
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    MISERY: hm, docela dobrý ceny a tedy černý Phalaenopsis.... to musí být krása, ten ještě nemám :D
    COQUINE: jako, že kočky Ti kytky ničí?
    MISERY
    MISERY --- ---
    Tak ten můj střevíčkovec se jmenuje paphiopedilum vinicolor, teď jsem si vzpomněla :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam