• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISERYOrchideje - královny květin
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    HARIBOKACHNA: Když si přineseš novou rostlinu, tak velice často velmi rychle odkvete. Zaprvé nevíš, jak dlouho už kvete a zadruhé je to prostě změna a mnoho rostlin na ni takhle reaguje. Až znovu rozkvete na novém místě, bude kvést dlouho. Nicméně je to opravdu o podmínkách. Někomu bude orchidej kvést 6 měsíců a jinému ta samá jen 3.
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    mam ji od unora... jak je mozne, ze ma tolik lidi krasne orchideje po cely rok? vidim to u kamaradek, v oknech u sousedu?:)
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    HARIBOKACHNA: jak dlouho ji máš? Jinak se jí nestalo nic, normálně odkvetla :) Dej ji na světlé místo, čas od času zalej/namoč, trochu pohnoj, ona si odpočine a vykvete znovu :)
    HANELA
    HANELA --- ---
    HARIBOKACHNA: asi už odkvetla?
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    Ahoh bohuzel se mi stalo s mou orchideji toto... Zalevala jsem ji na radu jednou tydne...
    Neporadite mi neco na zachranu prosim?


    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    NYCKER: viď :) taková domácí tropická bouře :)
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    HANELA: Nedělám nic speciálního. Jednou týdně namočím na 30 minut do vody a trochu přihnojím. Ale hlavně jsem našla na ně vhodné místo :)
    HANELA
    HANELA --- ---
    SAGEMA: no to je fakt neuvěřitelný!!!!
    jak to, prosím Tě, děláš?
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    SAGEMA: jinak kromě těch dvou prvních, pocházejí všechny z toho okna, kde byly všechny průvanem smeteny, jak jsem tady nedávno psala. Vypadají dobře, že? .)
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    A tady mi konečně vykvetla jedna specialitka :)
    Phalaenopsis Princess Kaiulani 'Miki' - ještě minimálně jeden květ bude mít

    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    Holky stále kvetou a kvetou už pátý měsíc a nevypadá to, že by měly brzo přestat :)











    VEVER
    VEVER --- ---
    Nevíte náhodou někdo něco o orchidejích r. Bulbophyllum? Právě jsem zjistila že existují a vypadají velmi zajímavě a nenarazila jsem na žádný rozumný zdroj informací. Pokud by se našla nějaká maličká epyfitická, nesmrdící a teplomilná tak bych se jí velmi ráda pokusila přidat do terária :)
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    NYCKER: tak kočky mi jich taky hodně shodily. Naštěstí se listy nikdy nepoškodily, jedině květy. Ale vždycky to přežily bez větší úhony :)
    NYCKER: to je rychlovka, skvělé :) Taky jsem teď byla nucená jeden takovýto zásah udělat, uvidím, jak to dopadne.
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    HANELA: :)) no, docela koukám, co opravdu vydrží. Všchny jsem je namočila, ošetřila :) a skoro na nich není nic poznat :)))
    HANELA
    HANELA --- ---
    SAGEMA: šiš šmajra!!!! :-(((( to je mi líto!
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    Malá orchidejí tragédie - okno otevřené na ventilačku (ale zřejmě trochu víc pootevřené, než by mělo být) se průvanem rozletělo a všechny orchideje, které na něm stály, skončily na zemi. Celá polovina co mám (18). Z toho leknutí spadly další dvě z vedlejšího okna. V záchvatu zoufalství jsem to ani nevyfotila, nicméně teď se smutně koukám na vázičky plné ulomených květních stvolů s květy. Ale i tak na rostlinách ještě dost květů zůstalo. Otázka je, jak dlouho pokvetou, protože jsem některé musela předčastně přesadit. Ale na to, že působí tak křehce, naštěstí dost vydrží a jsou odolné. Nicméně to mohlo dopadnou daleko strašidelněji, protože ten průvan šílenou ranou zabouchl dveře na lodžii, mezi kterými často rády sedí moje kočky. Ještě, že byly líné a ven nešly, ta rána by je okamžitě zabila. Uf, nikdy bych nečekala, že se to může stát. Tak raději varování posílám dál :) Jinak všem milovníkům orchidejí přeju pohodové Velikonoce :))
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    _ZUZKA: jsem tedy zastánce přírodních barev, ale když si to trh žádá... rostlině to nevadí. Akorát pak bude čistě bílá, až pokvete znovu :)
    _ZUZKA
    _ZUZKA --- ---
    To mě to asi nijak neuráží. Mám to hlavně na design, ta modrá je nádherná a jestli to té kytce nijak nevadí. Tak tím lépe a radostněji :)
    _ZUZKA
    _ZUZKA --- ---
    Dnešní radost, snad bude držet :)
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    Drobná aktualizace a sladění barev k sobě :)



    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam