• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISERYOrchideje - královny květin
    ANAT0MI
    ANAT0MI --- ---
    OLIII: je to Cambria
    OLIII
    OLIII --- ---
    Dostala se mi do ruky tahle orchidej, věděl by někdo co to je za druh? Ať vím jak se k ní chovat :-)

    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    tahle bílá je daleko hezčí a ona je teda nádherně bílá!

    Já se teď bojím o svou první orchidej, se kterou jsem začínala. Nevím, co se jí stalo, ale začíná ztrácet listy. Už má jen dva a nový, co začal vyrážet, je jak z gumy. Kořeny má krásné, ale listy jsou hodně špatné. Vyndala jsem ji ze substrátu, mám ji "na volno" rosím kořeny a doufám, že to zvládne, a že stejně jako ta Tvoje znovu obrazí :( Nenapadá Tě, co by to mohlo být?
    VEVER
    VEVER --- ---
    SAGEMA: Teplotu pokojovou. Jedna (ta co na tom byla hůř) už je tam asi dva roky, tuším, pomocí kořenů už je posvazovaná s kdečím a má se podle mě už dobře. Druhá je tam tak třičtvrtě roku tuším, ale zase na tom byla v zásadě slušně od začátku, sice odkvetlá a z kauflandu, ale i většinu kořenů měla ještě zelených. Asi to bude tím světlem, no. Mezi zářivkou a orchidejemi je už poněkud zažloutlý kus plexiskla. Teď umřel pán co mi měl dělat lepší kryt na terárium do kterého bych pořídila lepší světlo, takže asi časem pořídím celé nové terárium a bude :)
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    NYCKER: vyfotíš ji? :) budu držet pěsti ;)
    já se teda přiznám, že kolem té své neustále chodím, stále kontroluju kořeny, rosím, máčím atd. tak jsem zvědavá :) Malá poupata na tom vykvetlém stvolu dle očekávání odešla, ale ten rašící stvol se pomaličku klube víc a víc :)
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    GAF: s těmi poupaty je to normální. Při přemístění často ta vrchní prostě uschnou a upadnou. Takže žádnou paniku, když se o ně budeš dobře starat, znovu vykvetou :) Akorát by to chtělo to světlo, no.
    GAF
    GAF --- ---
    SAGEMA: ty co jsem tu nafotil před pár dny se chovají u mě doma zatím tak, že dvěma z nich zvláštně žloutnou cca 1-3 poupata (schnou asiže) a ostatní se zvětšila a jsou stále zelená. Květy stále stejně hezké. Takže doufám, že přežívají.

    Bohužel se mi často stává, že donesu domů nějakou kytku z obchodu a starám se podle návodu a umře mi hned. Ne jakože potom někdy. Ale skoro hned. Málokdy si něco už takhle kupuju, je to praštěný .)
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    NYCKER: tak to se taky těším na fotky :)
    VEVER: a jakou tam máš teplotu? A jak dlouho je tam máš? Někdy jim může docela dost dlouho trvat než se z mizerné kondice dostanou do kondice pro kvetení.
    GAF
    GAF --- ---
    I see. No tak já je zatím nechám a uvidím. Každopádně díky oboum za odpověď.
    VEVER
    VEVER --- ---
    GAF: Já mám phalenopsisy v teráriu kde jim svítím akorát zářivkou. Mají se fajn, ale nekvetou. Možná je to něčím jiným než světlem, pěstuju je epifyticky a když jsem je tam dala byly v dost mizerné kondici. Na obalu píšou že teplota světla je 6500K. Moc nevím co to má znamenat, nicméně prý to simuluje plné denní světlo a na pohled je to taková spíš teplejší bílá. Tak snad ti tato informace k něčemu bude, no.
    Obecně by měla ke kvetení stimulovat červená část spektra, takže teplejší světlo by mělo být lepší, teoreticky :)
    GAF
    GAF --- ---
    *jestli je to dobré k tomu, aby se jim lépe kvetlo
    GAF
    GAF --- ---
    Můžu nasvěcovat Phaleopsise žlutym zářivkovym světlem? Mám totiž takovou lampičku ve výšce. A ty dvě mám u zdi daleko od okna, které je navíc často zakryté závěsem.
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    teď si lebedí na lodžii :)


    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    NYCKER: aha, já byla z Vandy tak unešená, že mě nenapadlo dál papíry prohrabat :) Jdu na to :)
    No právě, taky jsem si říkala, že je má dost levné, navíc jak říkáš, takovouhle barvu a stav rostliny. Ale i s tou stovkou navíc je ta cena bezkonkurenční.
    Teď holka nasává ve škopíku :)
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    GAF: doufám, že jí to vydrží :)
    GAF
    GAF --- ---
    SAGEMA: wow, tak ta se má vážně dobře k světu. Nejvíc mě na ní baví ty kořeny. Jakoby plánovaly obrůst nejdřív celý pokoj a pak i panelák a pak i sídliště... a všechno bude jednou pod nadvládou přírody.
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    NYCKER: jak ze žurnálu :) Krásná je! Mně odpočívají, ale už jsem na jedné viděla, že raší květní stvol :)
    Ty už ji znáš, ale musím se tady pochlubit mojí novinkou Vanda Dark Champagny (Yellow Red Spots). Představ si, Radoslav ji teď má o stovku dražší :)
    Nemám vlasec, takže zatím visí na tom ošklivém provázku :)



    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    NYCKER: Tvoje?
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    GAF: ano, to je potřeba :) jen tak dál
    GAF
    GAF --- ---
    Pořádek se v novém bytě bude konat později. Nyní je potřeba zaorchidejovávat.



    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam