• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISERYOrchideje - královny květin
    GAF
    GAF --- ---
    Pořádek se v novém bytě bude konat později. Nyní je potřeba zaorchidejovávat.



    MAJKA
    MAJKA --- ---
    NYCKER: ta je fantastická
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    NYCKER: neboj, on se ozve :)
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    NYCKER: ta jede :) Mně teď všechny kromě jedné odpočívají.
    VEVER
    VEVER --- ---
    Ty moje dvě v teráriu na nějaké kvetení dost kašlou, i když jinak se jim zřejmě daří dobře, pomocí kořenů celkem efektivně srůstají s různými objekty okolo :) Ale doufám, že to je špatným světelným spekterem a už mám rozjednané nové víko a pořídím diody...uvidíme co to udělá :)
    MISERY
    MISERY --- ---
    MEDVED007: No ne všechny, mám jich docela hodně a některý si s kvetením dávaj docela na čas, jedna mi třeba znovu vykvetla až po dvou letech, ačkoliv se jí dařilo dobře, protože listy a kořeny vyráběla jak na běžícím pásu, jen do toho květu se jí moc nechtělo.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MISERY: a to není normální, že po odvětu mají hned další stvoly ? mě to ty moje dělají tak furt....myslela jsem, že to je běžné a že proto lidi orchideje pěstují...nic moc nechtějí a v podstatě furt kvetou
    MISERY
    MISERY --- ---
    Já třeba mám orchidej, která prostě chce mít kořeny venku, skoro jí nenapadne zapustit kořen do substrátu, ačkoliv jsem jí k tomu přesazením vcelku slušně naváděla. Na druhou stranu tím, že jí nechávám dělat, co se jí zlíbí, tak se mi odvděčuje krásnými květy, které kvetou klidně půl roku a hned po odkvětu mi vyhodí další květní stvol, takže do pár týdnů kvete znova :-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SAGEMA: díky za radu....takže namočit a pak to jde tvarovat ! super ! mě by to až tak nevadilo, ale když vidím fotky orchidejí, tak skoro každý to má bez těch kořenů a já když kouknu na ty svoje rozevlátiny, tak jsem si říkala, jestli náhodou není někde chyba.....
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    MEDVED007: a zapomněla jsem - rozhodně nestříhat, nechat. Je vidět, že se jim opravdu daří.
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    MEDVED007: to k těm orchidejím patří, budeš se s tím muset smířit :) Jako do květináče se vsadit dají, když je namočíš do vody, tak za pár minut změknou a dají se ohýbat, aniž by se poničily. Ale za nějakou dobu vyrostou nové a kvůli nim rostlinu neustále přesazovat nebude dobré. Tak jako mají růže trny, tak mají orchideje vzdušné kořeny.
    GAF
    GAF --- ---
    MEDVED007: třeba je na netu nějaký návod jak ty kořeny zakomponovat a zaintegrovat do prostředí, aby se to uplně jakože převrátilo a tou upravou naopak na vzhledu získaly.

    Vymýšlím si z vody, ale třeba něco takového fakt je? Bohužel jsem nic moc takhle rychle nenašel. V oblasti nejsem ani začátečník. Jen mě to tady zajímá a máte tu pěkný fotografie.
    VEVER
    VEVER --- ---
    MEDVED007: Obávám se, že to orchideje dělají...když nacpeš kořeny do květináče nejspíš se zlomí, když je ustřihneš tak se to kytkám nebude líbit. Přesazení nezabere, protože ony chtějí mít ty kořeny venku - jsou zelené a podílí se na fotosyntéze. Asi bych se s tím smířila, no.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    prosím o radu....mám několik orchidejí, jsou na jižním okně a i když by se jim tam nemělo dařit, tak jsou čilé a kvetou téměř pořád....ALE....hrozně nevzhledně jim pořád všude lezou vzdušné kořeny.....upřímně, přesazovat se mi nechce....mám sladěnou sadu květináčů a kupovat nové větší se mi nechce, když se kytkám evidentně daří....můžu je prostě ušmiknout ? nezahubím je tím ? nebo je můžu zkusit nějak nacpat do stávajících květináčů.....jak to řešíte ?
    VEVER
    VEVER --- ---
    ANAT0MI: Jsem měla na citrusu puklice, pár měsíců jsem pečlivě rozmačkávala všecko co jsem našla, pak byl asi dva měsíce pokoj a teď jsou tam zas. Nevím nakolik se to dá srovnat s červci na orchideji, ale asi bych na ukončení karantény moc nespěchala.
    MISERY
    MISERY --- ---
    ANAT0MI: Dokavaď nebudeš mít jistotu, že tam už nejsou.
    ANAT0MI
    ANAT0MI --- ---
    mám dotaz... podařilo se mi dotáhnout domů phalu. krásná zdravá rostlinka, jenže objevila jsem na ní cervce. takže napadený stonky s květy šli dolů. postrikala jsem jí, rozmackala všechny viditelný brebery kytka je v izolaci... za jak dlouho ji můžu dát k ostatním stím že jsem nadnima vyhrála? A je nutný ji presazovat?
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    NYCKER: dík. Týhle evidentně odešly všechny kořeny, ale pomaličku se jí tvoří nové, tak snad se ještě vzpamatuje.
    GAF
    GAF --- ---
    NYCKER: nádherný. A vlastně dobrá kompozice s tím vyblednutím.
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    NYCKER: no právě, asi by to nedopadlo dobře. Ale určitě to tady někdo v Evropě pěstuje, pokud ano a ty pokojovky na ně mají kontakt, tak Ti ji seženou. Teď víš, co máš chtít :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam