• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISERYOrchideje - královny květin
    ANAT0MI
    ANAT0MI --- ---
    NELLAS: tak já je tam ještě nechám ;) dám jim šanci. květy tyhle potvory mi snad nejsou souzeny a já se nani tak těším :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ANAT0MI: Šance je. Mně se jednou po pádu ulomil kus stvolu i s poupaty (mám sebevražedné orchideje, jak rostou, tak se samy odtlačují od okna a někdy prostě skočí) a velmi brzy z toho ulomeného stvolu vyrazily dva menší výhony, které pak ještě hodně dlouho a bohatě kvetly.
    ANAT0MI
    ANAT0MI --- ---
    mám dotaz ohledně zlomenych stvolu u phaly... jedna mi vyhodila stvol na kveteni ten jsem úspěšně zlomila u zalévání. cca po 14dnech vyhodila druhý stvol ten krásné rostl než se dostal pod ruku dceři ten se jí podařilo zlomit cca 20cm od rostliny... je nějaká šance, že znova poroste a pokvete? nebo můžu stvol ustrihnout a čekat květy za delší dobu?
    HANELA
    HANELA --- ---
    NYCKER: úžasný, kolik mají najednou květů!!!
    CYLAH
    CYLAH --- ---
    NYCKER: díky za tip :)
    CYLAH
    CYLAH --- ---
    NYCKER: jj, ty shnilé jsem odstanila, ale ještě jí pak bohužel odešly i některé, které byly trochu načaté, ty se časem v jedno místě scvrkly a odumřely... jj, doufám že teďka v kořenech posílí :) zatím rostou jen ty horní, co jsou vidět na fotce, nikde níž směrem do květináče nové nerostou, tak doufám, že se v tom květináči bude mít čím držet... možná by to chtělo myslet na budoucí přesazování a nějak ty nový kořeny formovat, aby moc nerostly mimo květináč... jestli už na to není pozdě
    CYLAH
    CYLAH --- ---
    Ahoj, taky mi srdce přirostlo k orchidejím :) nemám po ruce fotky kvetoucích, ale vyfotila jsem jednu, u které mě těší, že jí docela rychle rostou tak pěkně tlusťoučký vzdušný kořínky :) (omluvte zaprášené listy, už jsem je očistila). Vzpamatovává se po období, kdy zůstala u mamky dlouho ve vlhku a uhnilo jí hodně kořenů. Bylo to někdy v květnu, byla hodně rozkvetlá a i když jsem se dočetla, že se to v době květu nemá, přesadila jsem ji - neviděla jsem jinou možnost, jak ji zachránit. Po přesazení jí během 14 dnů spadly všechny květy včetně poupátek, které měla teprve připravené. Po dlouhém váhání jsem se rozhodla, že jí stvol neustřihnu. Možná, že to nakonec špatně nebylo a že ho ještě využije, protože mu kupodivu do teď ani špička neuschnula, tak jsem napjatá, co s ním udělá. Zatím to nevypadá, že by se pokoušela o nový stvol. Jinak byla koupená letos v březnu a od té doby jí narostly tři listy. Je to moje úplně první orchidej :)
    FAT
    FAT --- ---
    SAGEMA: Já doufám, že ještě "dokvete". Má tři výhony s malými poupaty. Ale jo, dělá mi radost. stejně jako její sestřičky vedle v pokoji. Zítra je taky vyfotím. Okna na východ, každý týden hodinová, někdy i víc, koupel ve vodě s hnojivem. Jinak se o ně nějak výrazněji nestarám. Teď má jedna už trošku větší? odnož a tak mě čeká rozsazování. Ale ještě počkám, nic se nemá uspěchat.
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    FAT: tak ta se taky pěkně vytáhla počtem květů, co? Moc hezká!
    FAT
    FAT --- ---
    Dovolím si z vlastní zahrádky...
    :-)
    Jo, je to velký, já vím....

    GAF
    GAF --- ---
    Diky za odpovědi btw. Tkaže mám asi tříleté zdá se. Fíha... takže takhle dlouho jim to trvá do obchodu...
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    GAF: tak za rok udělá řekněme 2 listy, tak je spočítej :) co na to říkáš NYCKERe: ?
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    NYCKER: tak to je paráda! Vyfoť to pak celé ještě jednou :)
    GAF
    GAF --- ---
    Vyvstal takovej jeden zajímavej dotaz.

    Prosím Vás tušíte někdo, jak starý můžou být ty orchideje, co mám doma? Viz:

    Mám je doma asi měsíc z obchodu no, ale jak jsou staré fakt netuším.
    GAF
    GAF --- ---
    MAJKA: držím. Aby z ní vyrostl mutant, který Ti zaroste celý pokoj a uplnou náhodou se tam pak objeví dva kolibříci, nějaký dva tři květy navíc, který doteď nikdo nenašel ani v deštnym pralese, který léčej rakovinu a voněj po jasmínu a sem tam nějaký včelí medvídek, který si občas bude sedat na stůl u Tvého počítače a usmívat se na Tebe, dokuď neodletí s brundibárovským bzučením kamsi do hlubin toho malého ekosystému, kterého je tam součástí.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    hmm me jedna opadala, úplně celá, asi jsem ji neměla pojmenovat Ofélie. Ted ji neco roste, ale nevim co to bude. Držte palce :)
    GAF
    GAF --- ---
    NYCKER: gz, já se dostal za tři týdny co orchideje mám na 15 u jedné bílé a jeden pupen navíc. Tak třeba Ti časem začnu šlapat na paty. A nebo Tě taky už nikdo vůbec nedohoníííí .) máš je moc pěkný.
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    NYCKER: teda ty jedou :) moje už taky vystrkujou růžky, zima bude zase celá rozkvetlá :)
    ANAT0MI
    ANAT0MI --- ---
    OLIII: je to Cambria
    OLIII
    OLIII --- ---
    Dostala se mi do ruky tahle orchidej, věděl by někdo co to je za druh? Ať vím jak se k ní chovat :-)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam