ANAT0MI: To by bylo super, kdyby takhle šly :) mám je teprve dva týdny a zatím vypadají pořád stejně, jako když jsem je koupila, ale trochu se bojím, jestli u nás na ně není trochu zima a suchej vzduch. Mám je na východní straně, ne u okna (jako phalaenopsis), ale uprostřed místnosti a čekám, co se bude dít. Asi rostou děsně pomalu. Nevím, jestli se jim daří, nebo ne.
MISERY: To je mi líto :( a to se stalo nějak rychle, nebo to mělo pomalej průběh? Tušíš proč? Na té fotce je Macodes, kterou jsem vyfotila tak, jak jsem si ji přinesla domů a je vidět na spodních listech takovej bílej povlak - ten už tam byl, všimla jsem si ho až doma a nevím, co znamená. Nejspíš tam být nemá a zatím nemizí. První týden jsem tu Macodes měla přikrytou takovym skleněnym dómem, tam měla hodně vlhkosti a minimální pohyb vzduchu, to jsem četla že jim má vyhovovat, ale protože jsem se bála, že to bílý je plíseň a mohlo by se to rozšiřovat, tak jsem ten dóm po týdnu sundala a teď ji mám jenom tak na vzduchu a nevím, jestli je to dobře, nebo ne.