• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAROLINA182Postpress, zušlechťování tiskovin
    WAKO
    WAKO --- ---
    Zdravím,

    chtěl bych pro účely soutěžních diplomů nechat vytisknout číslice ve zlatě, stříbře a bronzu. Nějaké tipy?
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Tak jsem zase po nějaké době zapnul zlatičku... vouchery na deset káv pro Onesip Coffee.



    NEXUS6
    NEXUS6 --- ---
    RODRIGO_: jake vizitky si si dal robit? zrovna som dnes u nich dnes bol a mam pre nich nejake portfolio veci fotit :) mi ukazoval, co dokazu. fakt sranda typci
    RODRIGO_
    RODRIGO_ --- ---
    ad. tlusté vizitky

    fakt to trochu trvalo, cca 2 týdny ve výrobě, ale už to maj a budou to posílat k nám, zatím máme fotky na hipstagramu, ty fialové. Trochu punk je komunikace, vím že cena bude do deseti korun za jednu, to byl klientův strop, ale vlastně netuším jak to bude, nějak se mi nepovedla z něj ta cena dostat a mezitím to už vyrobil.

    Prikler Print Atelier (@priklerprintatelier) • Instagram photos and videos
    https://www.instagram.com/priklerprintatelier/
    RODRIGO_
    RODRIGO_ --- ---
    MTJ: jsou dost drazí, počátým ale že tajk do tejdne máme hotový kusy od toho Prinklera, trochu nám to klient pozdržel.
    RODRIGO_
    RODRIGO_ --- ---
    REEFER: čekal jsem dlouho na obchoďáka z antalisu kvůli vzorníkům, ale už je mám, dneska to budeme k tomu prinklerovi zadávat.
    REEFER
    REEFER --- ---
    My ted budeme delat vizitky z porcelanu pro nas (prekvapeni) porcelanovy atelier - tak pak taky nahodim. (Vlasnte to sem asi pisu, abychom to fakt realizovali, je to dost ulet, ale zase takovy ulety davaj casto nejvic radosti.)
    REEFER
    REEFER --- ---
    RODRIGO_: tak co? jak to dopadlo? vypada to skvele!
    RODRIGO_
    RODRIGO_ --- ---
    K těm tlustým vizitkám, poměrně na haluz jsem se přes lidi v tiskárně dostal ke kontaktu na slovensko, kde takové vizitky dělají a dostaly se mi do rukou tři vzorky, které jsou teda kulervoucí a přesně to co potřebuju. Budu poptávat výrobu, tak pak nahodím info o cenách apod. Měl by to být Prikler z blavy http://www.tlacprikler.sk/. Vypadá to lepené, kombinace, ta modrá má na sobě nejspíš nalepenou vrstvu normál papíru s potiskem a papír je nejspíš barvenej, kus je odřený a pod tím je normálně bílý, ale je to docela odolné.

    PENCIL
    PENCIL --- ---
    H3AD3AD: Rozhodně kov. Jasně, je to asi dražší, ale na věky. Pak je ještě možnost hořčíkové raznice a hodit do do lisu za tepla. Raznice stojí asi 350Kč. Jen sehnat někoho s lisem na slepotisk. Záleží, kolik toho potřebuješ, jak často a jak operativně.
    H3AD3AD
    H3AD3AD --- ---
    MIKLO: tak samozrejme, otazkou je spis jak rychle... abych za pul roku/po par destikach kusu nemusel nechavat delat novou raznici.
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    H3AD3AD: Tak tahle informace zní sama o sobě celkem logicky ne? Plast je měkčí než kov, když na něj pravidelně působíš nějakým tlakem, tak se bude určitě rychleji opotřebovávat.
    H3AD3AD
    H3AD3AD --- ---
    PENCIL: dik za info... a pouzival jsi plastovou nebo kovovou raznici? ja nekde cet (ale otazkou je jestli to nebyl nakej marketingovej kec) ze se ta plastova celkem brzo sjede natolik, ze tam zacnou zanikat detaily.
    PENCIL
    PENCIL --- ---
    H3AD3AD: Neměl jsem s tím problémy i u 300g papírů. To protrhávání se může stát u měkkého papíru (80g), ale u těch tvrdých v pohodě. Horší to může být u křídového papíru.
    H3AD3AD
    H3AD3AD --- ---
    zdravim, rad bych se zeptal, zda mate nekdo zkusenost s reliefnim razitkem, napr: http://razitkar.cz/reliefni-razitkohttp://razitkar.cz/reliefni-razitko , jmenovite by me zajimalo, jestli si nejake poradi s vyssi gramazi (potreboval bych 250 g/m2 a vic).. vsude pisou ze je to vicemene jen pro kancl papir, coz celkem omezuje pouziti. zajimalo by me tez, v pripade ze existuje nejake co zvladne vyssi gramaze, zda treba neprotrhava papir. pripadne pokud by nekdo znal nejakou alternativu, idealne opet rucni a prenosnou, o moznosti nechat si to vyrazit u nekoho samozrejme vim )
    PENCIL
    PENCIL --- ---
    JAKOUBEK: Ne, ještě ne. Trochu mě znervózňuje, že tvrdí, že tisknou i z PDF, ale to se tam při vložení stejně nějak promění v JPG, takže ta ostrost a obava je na místě...ale asi jediná firma, co to nabízí. Ještě jsem našel kdysi jednu firmu, ale zahraniční firma, působící i v ČR, vše se objednává online, žádný tel support a já tohle nepreferuji.
    TENZO
    TENZO --- ---
    Jednoduchej dotaz

    Kde prosim nakupujete material na vazbu knih? Ideal kolem Olomouce.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam