zdravím, chystám k vydání fotoknihu (v barvě), zatím mám zkušební nátisky z dvou pražských tiskáren. V Indigoprint (kteří mi tiskli minulou černobílou a byl jsem celkem spokojenej, až na trošku větší tmavost, relativně zanedbatelnej rozdíl) mi vyšel první relativně dobře, druhej (zkoušel jsem jiný rozlišení jpg) o poznání tmavěji. Když jsme řešili, jak je možnej takovej rozdíl (sami uznali, že jim to ujelo o hodně), tak se ukázalo, že po přestěhování nemají správně nakalibrovaný mašiny a stále na tom pracují (překlad, co to znamená pro mě - vyhodím několik desítek tisíc korun za to, aby si to mohli dál zkoušet, jestli už to třeba nebude dobrý). V QT Studio to vyšlo co se týče černé lépe (světlost/tmavost víceméně stejná jako na monitoru) ale je tam zase jinej problém - některý fotky mají očividně problém s poměrem červené, bílá obloha je lehce do růžova atd. Neměli byste prosím někdo tip na pražskou tiskárnu, kde je šance, že s těmito věcmi problém nebude? dík!
Minule když jsem tisknul tu černobílu fotoknihu, tak se mi stal i takovej bizarní případ, že v jedné tiskárně mi udělali zkušební nátisk do růžova a řekli, že to bohužel jinak nejde, ale že když se na to nebudu dívat pod umělým světlem, tak to skoro nepůjde vidět :-))