• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKAndroid development
    SEALSKEJ
    SEALSKEJ --- ---
    MRAKY: Nedávno vyšla první kniha o Androidu v češtině. Některý překlady jsou sice úsměvný, ale co sem tak letmo na ni nahlížel v knihkupectví, vypadá celkem použitelně.
    Android 2 | Computer Press
    http://knihy.cpress.cz/android-2.html

MORIARTY: Záleží v podstatě na tobě, pro jaký verze Android chceš mít app kompatibilní. Asi bych vycházel z grafu na následující stránce:
    Platform Versions | Android Developers
    http://developer.android.com/resources/dashboard/platform-versions.html
    Při vývoji musíš kontrolovat, z jaký verze API používáš objekty. Pokud to nechceš kontrolovat, buiduj app s nejnižší verzí SDK, kterou chceš podporovat, a máš jistotu. Final build bych dělal s nejnovější verzí SDK. Umožňuje přidání některejch užitečnejch atributů do AndroidManifest, který budou nižší verze Androida ignorovat.
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    Jak Android pracuje se staršími verzemi SDK? Teď jsem zkusil svoji (pro verzi 2.2) nově vyvíjenou aplikaci zkompilovat pro verzi 1.6 a po pár úpravách funguje, jen mi přijde, že je asi o polovinu pomalejší a ty dialogy nejsou tak pěkný.
    Jak se řeší kompatibilita se staršími telefony? Na starší telefony se prdí, nebo se kompiluje pro více verzí zvlášť jako to je u Symbianu a win mobile?
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    zdarec - nemate nekdo tip, na knihu pro programovani v androidu, ktera by byla postavena na 2.3 3.0 ?
    SPIRAL_FORCE
    SPIRAL_FORCE --- ---
    SEALSKEJ: tak sem prolezl aplikaci a zjistil jsem, ze READ_PHONE_STATE pravdepodobne ta aplikace nepotrebuje....tudiz jsem to odstranil. pravdepodobne jsem to tam dal v dobe, kdy jsem chtel kontrolovat stav baterky, pred uploadem na server.
    SPIRAL_FORCE
    SPIRAL_FORCE --- ---
    SEALSKEJ: jo to tam mam taky... kvuli necemu to tam je... kdyz to dam pryc tak pak zase musim priklikat celou aplikaci, abych zjistil, kvuli cemu to tam je :-) ...
    SEALSKEJ
    SEALSKEJ --- ---
    SPIRAL_FORCE
    SPIRAL_FORCE --- ---
    MICTECH: webove rozhrani urcite bude :-)
    _JARA
    _JARA --- ---
    MICTECH: jojo, v dalsi verzich bychom urcite radi. zatim to ale limituji casove-financni moznosti.
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    _JARA: Planujete k tomu i nejake webove rozhrani? Nebo to bude ciste Android aplikace?
    SPIRAL_FORCE
    SPIRAL_FORCE --- ---
    SPIRAL_FORCE: jinak by totiz telefon nevedel, ze aplikace ewallet ma nejaky naplanovany intervaly zaloh a ze ma spustit nejakou sluzbu
    SPIRAL_FORCE
    SPIRAL_FORCE --- ---
    LITTLELI: no tahleta permission je tam jen kvuli tomu, aby aplikace mohla byt informovana o restartu telefonu a naslednem bootu....je totiz potreba nejak zjistit, ze aplikace byla zrestartovana a ze je potreba znovu spustit pravidelnou updatovaci sluzbu...pokud ji ma tedy uzivatel aktivovanou
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    SPIRAL_FORCE: no já spíš myslel tohle:

ČTENÍ STAVU A IDENTITY TELEFONU
    Umožňuje aplikaci získat přístup k telefonním funkcím zařízení. Aplikace s tímto oprávněním mohou určit telefonní a sériové číslo tohoto telefonu, zda zrovna probíhá hovor, volané telefonní číslo a podobně.

To ostatní mi přijde v pohodě.
    SPIRAL_FORCE
    SPIRAL_FORCE --- ---
    SPIRAL_FORCE: abych nezapomel, dalsi opravneni jsou dulezita kvuli transparentni synchronizaci se serverem...aby uzivatel vubec nemusel zadavat nejaka hesla. autentifikace tak probiha na zaklade jiz vytvoreneho a registrovaneho google emailu. cela sitova komunikace je pak sifrovana pomoci SSL. overeni je vuci Google Accounts.
    SPIRAL_FORCE
    SPIRAL_FORCE --- ---
    LWEEK: ahoj, odpovim jako druhej z teamu :-). Vsechny tyto veci jsou tam proto, aby mohla aplikace vyuzivat vsech svych ficur. Pristup k internetu je zde kvuli synchronizaci se serverem, gps poloha se uklada pro zpetne trackovani vydaju/prijmu v zavislosti na poloze (moznost vypnout v nastaveni). V zadnem pripade aplikace nesbira data pro nejakou nekalou cinnost. Jsem si jistej tim, ze se najdou nekteri, kteri si to kvuli tomuto nenainstaluji, ale budou urcite i ti, kteri budou chtit mit jistotu, ze kdyz jim nekdo ukradne telefon (nebo jej ztrati), tak o svoje dlouho zapisovane data neprijdou
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    _JARA: souhlas s LITTLELI, proč tam máš ty věci jako přístup k PIM, Internetu, GPS apod? To mi přijde na aplikaci co teoreticky pouze zapisuje a čte data z úložiště docela hodně.
    _JARA
    _JARA --- ---
    LWEEK: diky. simte co myslis tou support verzi? Zatim jsme to ve dvou vyvinuli mimopracovne, ve volnym case tj. jak pises osobni projekt , ale verim a doufam to muze i neco vydelat, fullverze je zpoplatnena (nebo lepe nelimitovany pocet zaznamu, pac Lite i Full maji funkcionalitu stejnou).
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    ty opravneni me malicko desi :)
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    _JARA: Gratuluji, vypadá dobře. :-) To má být vysloveně takový osobní projekt - hračka nebo plánuješ nějakou support verzi? :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam