• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKAndroid development
    SPIRAL_FORCE
    SPIRAL_FORCE --- ---
    MRAKY: v nove verzi sdk je moznost po najeti na jekykoliv resource v kodu + stisknuti Ctrl primo skocit bude na definici toho resourcu v R.java, nebo v xml

obcas se mi stava, ze se spatne zaktualizuje R.java (coz vede na Resouce not found exceptionu), pak je potreba udelat clean a ono se to spravne rebuilduje
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    HURDA: aha diky!
    HURDA
    HURDA --- ---
    MRAKY: to je ve vygenerovanym R souboru - tak jsou public static final int
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    Ahojte
    mam nejakou chybu v definici resources, a dostavam chybovou hlasku
    "ERROR/AndroidRuntime(949): Caused by: android.content.res.Resources$NotFoundException: Resource ID #0x7f030001
    04-15 14:47:09.951: ERROR/AndroidRuntime(949): at android.content.res.Resources.getValue(Resources.java:892)
    "
    me ani vicemene nejde o vyreseni - me by zajimalo, jak mohu prelozit do lidstiny "Resource ID #0x7f030001" a zjistit o jaky jde resource... mate nekdo nejaky napad?

ACE
    ACE --- ---
    HURDA: z dx nekupovat, cokoli s a1.5 na developement taky nekupovat... kdyz uz nejaky tablet z ciny, tak pripravit se na par kompromisu a dulezite jsou vnitrnosti - v soucasne dobe mam herotab a8 s 1ghz samsung cpu a a2.2 a to uz se da celkem pouzivat, ale ty prvni tablety jsou opravdu hodne nestandardni a nekvalitni. z dev hlediska uz jen to, ze a1.5 nema podporu ruznych rozliseni displeje a presto ty stare tablety jsou nahackovane tak, aby jely v 800x480 - spousta aplikaci se pak chova a vypada dost divne. a s a1.5 je to padave. ten muj soucasny s a2.2 je stable, vsechny aplikace ok, 3d hry tez, za tu cenu si nestezuju...
    vzdy nezapominat - you get what you pay for :)
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Docela zajímavé tutoriály na tvorbu vlastního View adapteru a pak zajímavý nápad na zoomování jedním prstem. Linky hodím i do záhlaví :)

Android Tutorial: Making your own 3D list – Part 1 | Developer World
    http://blogs.sonyericsson.com/developerworld/2010/05/20/android-tutorial-making-your-own-3d-list-part-1/

Android one finger zoom tutorial – Part 1 | Developer World
    http://blogs.sonyericsson.com/developerworld/2010/05/18/android-one-finger-zoom-tutorial-part-1/
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    KTV: No já na to koukal jak na zjevení, prostě sem vycítil že to nebude nic dobrého. Už z toho nestandardního ovládání a jakoby kopírování iPodu. To je znát že to je zmatený čínský paprodukt. :)
    KTV
    KTV --- ---
    HURDA: hele budes se divit ale ja ho mam :-D vyvijim aplikaci pro tablety prave a tak sem chtel zkusit jestli to pobezi i na tom nejlevnejsim na trhu. takze: je to STRASNA SRACKA!!! :-D je to neuveritelne pomaly, nema to akcelerometr takze obraceni landscape/portrait se dela normalne ikonkou ktera je v notification baru. pak to nema tlacitko home - to "apple" tlacitko funguje jako back. krome toho - default to ma landscape a kdyz to prepnes do portrait tak dost brutalne poklesne vykon (naprosto nechapu proc! ale treba i skrolovani systemovejma menu se najednou strasne trha, browser je totalne nepouzitelnej atd)

dalsi kapitola je, ze to ma nesymetricky pixely - kdyz prepnes na portrait tak se vsechno tak nejak divne protahne (vcetne fontu ktery sou pak neprirozene hubeny). navic je to rezistivni display a ta dotykova vrstva je strasne nepresna - vetsinou to nevadi ale jakykoliv textovy vstupy to je fakt vo zivot, protoze to neustale misto backspace macka enter, misto "L" to pise "O" atd.

jo a last but not least - ma to dost slabou baterku, normalne to da tak 2-3h provozu a nazdar. a navic ten android tam neni uplne pure a nektery volani na google api ktery mi na jinejch tabletech (archos) fungujou vpohode, tak tady padaj bez toho aby vyhodily vyjimku, takze se neda zjistit proc - proste to najednou skonci bez jakykoliv hlasky (ani nevyskoci to okno "aplikace byla nahle ukoncena"). konkretne mi to delalo pri embedovani browseru.
    HURDA
    HURDA --- ---
    nemáte někdo zkušenosti s těmahle věcičkama
    android tablet - DealExtreme
    http://s.dealextreme.com/search/android+tablet

a hlavně s timhle - asi ten nejlacinější
    $102.98 - 7" Touch Screen TFT LCD Google Android 1.5 Tablet PC w/ WiFi/Camera (ARM926EJ-S rev5) - Laptop Gadgets
    http://www.dealextreme.com/p/7-touch-screen-tft-lcd-google-android-1-5-tablet-pc-w-wifi-camera-arm926ej-s-rev5-54005

Nekupoval jste si to někdo?
    PECA
    PECA --- ---
    LWEEK: Lidé, kteří si neupgradují systém, to není statistická odchylka, ale naprosto obyčejný uživatel. Pokud mu telefon sám nevnutí možnost upgrade, sám mu nenabídne zálohu, provedení upgrade a případné obnovení dat, tak bežný uživatel upgradovat nebude. :-)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    LWEEK: "On to teda není toustovač, ale vlastně počítač? Tfuj tfuj tfuj, na to nebudu vubec sahat, abych to nerozbil! Upgracože?"
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    MORIARTY: Takhle pro 1.5 nemá cenu vyvíjet vůbec, to už je mrtvá verze a i ty největší lowendy a stařešinové mají dostupnou alespoň 1.6. Faktem je, že statisticky to že existuje ještě dost uživatelů 1.6 je ten fakt, že to jsou lidé kteří svůj telefon nikdy nepřipojili do k PC, nemají datový tarif. Zkrátka telefon neupgradovali.

Asi před měsícem jsem kupoval novou X8 pro bráchu. A přímo z obchodu jsem ji dostal s androidem 1.6, takže sem mu ho potom doma přes USB upgradoval na 2.1 ale vzhledem k tomu jak s tím telefonem zápasí jsem si jist, že kdybych mu ho dal s 1.6, tak ho v životě nenapadne něco jako upgradovat vnitřní OS. Tihle uživatelé podle mě tvoří onu statistickou odchylku.
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    MORIARTY: Vetsi problem, nez ruzne verze SDK, je rozmanity hardware na kterem je android, zejmena co se tyka parametru displeje.
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    Díky za celkem vyčerpávající informace. Budu tedy vyvíjet pod 2.1 a budu se snažit používat funkce, které jsou podporovaný staršími API, aby to kdyžtak šlo spustit i na starších přístrojích. Je to app pro geocaching a tam předpokládám, že lidi budou chtít chodit do terénu i se staršími telefony.
    Ta zpětná kompatibilita, že se aplikace pro 2.x může dát spustit i pro 1.x je super, to z .Netu neznám :)
    SPIRAL_FORCE
    SPIRAL_FORCE --- ---
    LWEEK: tak tak....zbytecna prace se zabyvat androidem pod 2.1, nahlednutim do statistiky rozlozeni jednotlivych verzi zjistis, ze se ti nevyplati babrat se s kompatibilitou pod 2.1
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Vývojem pro 1.5 a 1.6 bych se už nezahazoval :-)
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Já bych vyvíjel pro 2.1, to je teď nejrozšířenější a obecně funkční API kompatibilní i s 2.2 a 2.3. Teda pokud ta aplikace není závislá na některé z funkcionalit novějších verzí. Jako třeba PUSH je až od 2.2 což mě popravdě dost štve. Jenže 2.1 z trhu jen tak nezmizí. To je ta majorita lowendových telefonů který je víc než dost a který jsou populární pro svou cenu. S těma nepočítat bude možné až tak za dva tři roky.
    KTV
    KTV --- ---
    MORIARTY: ja vyvijim pro 1.6 a pak mi to zatim teda dycky beze zmen fungovalo i na 2.2. ale delam zatim samy mensi kravinky...
    SEALSKEJ
    SEALSKEJ --- ---
    MRAKY: Nedávno vyšla první kniha o Androidu v češtině. Některý překlady jsou sice úsměvný, ale co sem tak letmo na ni nahlížel v knihkupectví, vypadá celkem použitelně.
    Android 2 | Computer Press
    http://knihy.cpress.cz/android-2.html

MORIARTY: Záleží v podstatě na tobě, pro jaký verze Android chceš mít app kompatibilní. Asi bych vycházel z grafu na následující stránce:
    Platform Versions | Android Developers
    http://developer.android.com/resources/dashboard/platform-versions.html
    Při vývoji musíš kontrolovat, z jaký verze API používáš objekty. Pokud to nechceš kontrolovat, buiduj app s nejnižší verzí SDK, kterou chceš podporovat, a máš jistotu. Final build bych dělal s nejnovější verzí SDK. Umožňuje přidání některejch užitečnejch atributů do AndroidManifest, který budou nižší verze Androida ignorovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam