• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKAndroid development
    KTV
    KTV --- ---
    HURDA: konkretne se ten pohled myslim menuje devices a ja ho tam defaultne nemel (musis jit do View -- add View nebo tak nejak a tam uz to najdes :) potom staci vybrat to zarizeni (vetsinou emulator-5554) a logcat zacne zobrazovat. s tim ze by se nejak seknul sem este problem nemel.
    HURDA
    HURDA --- ---
    REDGUY: obcas se mi to taky posere a musim to clearovat. taky si dej bacha abys byl napojenej na správnej Android (na to je tam jinej pohled)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    Uhm... je chyba ve me, nebo je logcat panel v eclipse na OSX naprosto nefunkcni protoze loguje jen obcas, jestli vubec? "adb logcat" v terminalu funguje ok, ale v Eclipse vidim kulovy 8(
    H_U_N_T_E_R
    H_U_N_T_E_R --- ---
    SEALSKEJ: Díky, už jsem na to přišel, dělají to tam ty checkboxy -> jakmile jsou v listview, tak si to handlují oni, takže se buď musejí nahradit checkedtextview, nebo jim zakázat onlongclick.
    Teď už jen zprovoznit ten checktextview :-)
    SEALSKEJ
    SEALSKEJ --- ---
    H_U_N_T_E_R: Nahoď eště javovskej kód, jak odchytáváš ten klik.
    H_U_N_T_E_R
    H_U_N_T_E_R --- ---
    Ahoj

Mám listview, do kterého dávám několika řádkovou šablonu itemu (http://pastebin.com/YSERGkXw ). V aktivitě zaregistruji context menu, to ovšem poté nereaguje (po přidržení prstu na itemu se ani nezobrazí podbarvení itemu). Pokud vyměním tuto šablonu a můj custom adapter za klasický ArrayAdapter, pole stringů a šablonu android.R.layout.simple_list_item_1 vše začne fungovat.
    Nemáte tip, kde hledat problém?

Díky
    SEALSKEJ
    SEALSKEJ --- ---
    Povedlo se někomu optimalizovat Honeycomb emulátor do nějaký použitelný podoby?
    SPIRAL_FORCE
    SPIRAL_FORCE --- ---
    SEALSKEJ: jo spis celou aplikaci
    SPIRAL_FORCE
    SPIRAL_FORCE --- ---
    SEALSKEJ: ja to ted resim primarne tak, ze dobehnuty asynctasky vypisuju do notifikacniho baru nahore + do toho micham Toasty; asi u toho zustanu; je to jednodussi

SEALSKEJ
    SEALSKEJ --- ---
    SPIRAL_FORCE: Nekilluje Android spíš celý aplikace, než jejich jednotlivý aktivity? Jinak každá appka má svůj zásobník aktivit, kde je na vrchu buď aktivní nebo poslední používaná a jak si psal - při back se aktivita ruší, při homu zůstává na zásobníku. Dokonce lze každý aktivitě nastavit max jednu instanci (viz. android:launchMode), ale moc se to neporučuje dle dokumentace.
    SEALSKEJ
    SEALSKEJ --- ---
    SPIRAL_FORCE: Tak to budeš muset asi dělat přes tu metodu onConfigurationChanged().
    SPIRAL_FORCE
    SPIRAL_FORCE --- ---
    MORIARTY: to podle me zalezi na tom, zda android tvoje aktivity zrusil a nebo je jenom dal na pozadi. mozna se mylim, ale mam pocit, ze kdyz das back, tak se aktivita zrusi, ale kdyz das home, tak se aktivita hodi na pozadi a v tu chvili se anrdoid rozdhodne, ze ti ji killne.
    SPIRAL_FORCE
    SPIRAL_FORCE --- ---
    SEALSKEJ: no pro jednu aktivitu mam zvlast layout pro portrait a zvlast pro landscape
    SEALSKEJ
    SEALSKEJ --- ---
    SPIRAL_FORCE: Jako společnej layout nebo zvláštní xml pro landscape a portrait?
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    SPIRAL_FORCE: Že některý chyby nejdou debugovat v emulátoru, ale musí se na ně přijít logicky. Třeba teď se mi některý aktivity pouštěj když nemaj a já vůbec nevím proč.

Stává se to náhodně: V telefonu pustím palikaci, otevře se mi activity MAIN, z té tlačítkem pustím activity NECO, pak aplikaci přepnu do pozadí. Po přenesení do popředí je ale někdy zobrazená activity MAIN (i když by měla být zobrazená NECO) a tlačítkem "back" se zobrazí ona NECO a dalším "back" zase MAIN. Mám nějakou teorii, proč tomu tak je, ale zatím jsem to neopravil.
    SEALSKEJ
    SEALSKEJ --- ---
    SPIRAL_FORCE: Mě asi nejvíc sere návrh UI (i když s posledníma aktualizacema ADT pluginu se to o dost zlepšilo). Handlování s imagema pro různý dpi taky neni zrovna nejpříjemnější. No a pomalej emulátor.
    SPIRAL_FORCE
    SPIRAL_FORCE --- ---
    SEALSKEJ: no treba u jedny aktivity pouzivam layout jak pro landscape, tak pro portrait
    SEALSKEJ
    SEALSKEJ --- ---
    SPIRAL_FORCE: Jo, mělo by to jít přes "android:configChanges="keyboardHidden|orientation"

Tim, že ale zakážeš znovuvytvoření aktivity při změně polohy, tak zároveň znefunkčníš např. vlastní landscape xml, což bych si tipnul, že nepoužíváš.

Viz. http://stackoverflow.com/questions/456211/activity-restart-on-rotation-android
    SPIRAL_FORCE
    SPIRAL_FORCE --- ---
    co Vas nejvic sere pri programovani v Androidu? Ja treba docela zapasim s widgetama a se zminenym progressdialogem. Co vy?
    SPIRAL_FORCE
    SPIRAL_FORCE --- ---
    HURDA: jasny, to je pravda; v tom pripade bych potreboval behem AsyncTasku zobrazit progressdialog, coz neni problem, problem ale je, ze kdyz uzivatel otoci s telefonem, tak progressdialog zmizi a uzivatel tak nevi, zda jiz dobehl task. je mozne nejak znemoznit zavreni toho dialogu? asi by to melo jit pres changeConfig v definici activity v manifestu, ze?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam