• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKAndroid development
    HURDA
    HURDA --- ---
    SPIRAL_FORCE: To by nemělo být možné ne - nebo spíš chtěné. - když ti uživatel odejde, tak ho přece nepřerušíš z jiné aktivity ne?

nejde nastartovat novou aktivitu, která ten výsledek zobrazí.
    SPIRAL_FORCE
    SPIRAL_FORCE --- ---
    Z jineho fora: "AsyncTask pouzivam velice casto a k nemu se vaze muj dotaz. V metode postExecute potrebuji zobrazit dialog se zpravou o probehle akci. Vse funguje samozrejme v poradku, pokud uzivatel zustane v te same aktivite, ve ktere byl AsyncTask spusten, protoze do konstruktoru AsyncTasku posilam referenci na tu Activitu. Pokud ale uzivatel prejde do jine activity (coz je vice nez pravdepodobne), pak context aktivity uz neni platny a aplikace spadne. Proto misto dialogu pouzivam Toast, nebo popripade vypisuji zpravy do Notifikacniho pruhu. Poradil by mi nekdo, jak docilit toho, aby zobrazeni Dialogu nezpusobilo pad aplikace a aby se dialog pokud mozno zobrazil i na plose (pokud uzivatel opusti uplne aplikaci)?"
    Nezna nekdo reseni?
    SPIRAL_FORCE
    SPIRAL_FORCE --- ---
    H_U_N_T_E_R: tak ja tohle mam reseny tak, ze ty formatovaci stringy mam v lokalizacnich strings.xml ... ani nevim, ze jsou nekde v androidu tyhle veci uz naformatovany
    H_U_N_T_E_R
    H_U_N_T_E_R --- ---
    SPIRAL_FORCE: chtěl jsem něco, co mi to dá tak, jak to má nastavený uživatel. Příjde mi totiž dost blbý mít pevně nadiktován formát data, když jsou všude jiné zvyklosti
    H_U_N_T_E_R
    H_U_N_T_E_R --- ---
    Ahoj jak parsujete datum?
    Zkusil jsem použít DateFormat.getDateInstance().parse, ale ta instance mi pořád vrací "y mmm d", i když mám v telefonu nastaveno dd/mm/yyyy
    Díky
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    Nevíte, jestli se dá u MapActivity nastavit, aby se mapy načítaly z keše, kterou teď googlemaps na telefonu vytváří?
    KTV
    KTV --- ---
    KTV: tak jak je mym dobrym zvykem tak si sam odpovim: fakt to takhle fungovat ma a ta chyba kterou sem tam mel je ze je nutny v query zavolat na tom kurzoru kterej vracim setNotificationUri ... coz sem tam sice mel, ale zakomentovany :)
    KTV
    KTV --- ---
    nevite nekdo jak se udela aby se mi automaticky prekreslilo listview kdyz se zmeni data? uplne nejjednodussi pripad - dam si simpleCursorAdapter na nejakou query. pak v jinym threadu zavolam insert na to samy uri, v tom contentProvideru zavolam notifyChange(na stejny uri) ale to listview se mi neprekresli. mam tam nekde chybu a melo by to takhle fungovat, nebo toho chci moc a proste se to automaticky neprekresluje?
    _JARA
    _JARA --- ---
    _JARA: jestli ma nekdo zajem o download nebo vice infa k predchozim postum o Wallet applikaci, tak:
    web stranky: www.walletapp.net
    anebo nalajkujte fb stranku, kam budem davat novinky: wallet na facebooku
    dik za pozornost a pardon za spam
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    REFLEX: Co zkusit hello world z dokumentace androidu? A nebo pokud nevládneš angličtinou tak v záhlaví je link na článek ze Zdrojáku.
    SPIRAL_FORCE
    SPIRAL_FORCE --- ---
    REFLEX: staci jakejkoliv linearlayout, kterymu das layout_width a layout_height na fill_parent... a background nastais nejaky drawable :-)
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    poradte nejake easy tutorialy pro zacatecniky, prace s grafikou atd. (treba jak udelat aplikaci, kde dam na pozadi jen nejakej obrazek :D)

google pouzivat umim

diky
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    HURDA: Hehe, zrovna dneska se mi to dostalo do ruky. Vypadalo to jak hrozná čína, tak jsem to vzal do ruky, zapnul. Začal tam nabíhat Android 1.6, což mě překvapilo. Celková odezva relativně dobrá, zpracování pofidérní, ale za ty prachy bych to klidně bral.. Maj to v bazaru kde pracuju za dvojku..
    HURDA
    HURDA --- ---
    SPIRAL_FORCE: No jsem myslel, vlastnost java pluginů v eclipse - ono se tam dá programovat ledasco e né všechno to má (protože to u všeho nejde) - pokud si stáhneš pro Eclipse for Java development - tak to tam bylo už dávno

ale teď koukám, že tohle co ukazješ je pro xml soubory

podle popisu jsem pochopil že mluvíš o java programování
    SPIRAL_FORCE
    SPIRAL_FORCE --- ---
    HURDA: tak urcite to neni vlastnost javy ;-), je to vlastnost pluginu do eclipsy ADT (od verze 10.0.0), kterej je soucasti sdkcka....
    viz.: http://tools.android.com/recent/gotodeclarationimprovements
    HURDA
    HURDA --- ---
    SPIRAL_FORCE: to je vlastnosr eclipsu a javy, ne android SDK - pokud myslíš kliknutí na že ctrl+ klik tě hodí na definici...
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    SPIRAL_FORCE
    SPIRAL_FORCE --- ---
    MRAKY: v nove verzi sdk je moznost po najeti na jekykoliv resource v kodu + stisknuti Ctrl primo skocit bude na definici toho resourcu v R.java, nebo v xml

obcas se mi stava, ze se spatne zaktualizuje R.java (coz vede na Resouce not found exceptionu), pak je potreba udelat clean a ono se to spravne rebuilduje
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam