• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKAndroid development
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    Muzete me prosim nekdo nasmerovat na vysvetleni, co je a hlavne jak pouzivat R.attr? Moje Google-fu je ocivinde prilis slabe aby to zvladlo 8(
    Narazil jsem na to kdyz jsem jako default pro vejsku listu nekde videl R.attr. listPreferredItemHeight , coz nechapu, protoze prece zalezi na tom je obsahem polozek? Jsou to nejake styly nebo temata? Uzivatelske preference? Device-dependent veci?
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    Nesetkal se někdo s tímhle problémem?
    Na menších displejích se mi tímhle způsobem zobrazuje EditTextPreference. Dá se nějak systém přinutit, aby klávesnice překrývala tlačítka místo toho, aby se zmenšoval editbox?

KTV
    KTV --- ---
    HURDA: no ja sem si ho nechal zobrazit v debug perspektive, protoze vetsinou chci videt log po nejaky excepsne a mam zaskrtly ze excepsny (pokud mam aplikaci pustenou v debug modu, coz mam vpodstate vzdycky) me automaticky prepnou do debug perspektivy :)
    SEALSKEJ
    SEALSKEJ --- ---
    REDGUY: Je to bug. Stává se mi to furt. Neni třeba špatný ho nahradit logcatem z QtADB.
    HURDA
    HURDA --- ---
    KTV: ten View ta je pokud se přepneš do DDMS perpektivy - to je zase "windows / show perspective" - je tam navoleni víc view co by se mohlo hodit
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    Ahaaa!!! Diky. On se asi snazil logovat z drive pripojenyho zarizeni, i kdyz uz tam nebylo. Debil. No nic, hlavne ze vyreseno 8)
    KTV
    KTV --- ---
    HURDA: konkretne se ten pohled myslim menuje devices a ja ho tam defaultne nemel (musis jit do View -- add View nebo tak nejak a tam uz to najdes :) potom staci vybrat to zarizeni (vetsinou emulator-5554) a logcat zacne zobrazovat. s tim ze by se nejak seknul sem este problem nemel.
    HURDA
    HURDA --- ---
    REDGUY: obcas se mi to taky posere a musim to clearovat. taky si dej bacha abys byl napojenej na správnej Android (na to je tam jinej pohled)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    Uhm... je chyba ve me, nebo je logcat panel v eclipse na OSX naprosto nefunkcni protoze loguje jen obcas, jestli vubec? "adb logcat" v terminalu funguje ok, ale v Eclipse vidim kulovy 8(
    H_U_N_T_E_R
    H_U_N_T_E_R --- ---
    SEALSKEJ: Díky, už jsem na to přišel, dělají to tam ty checkboxy -> jakmile jsou v listview, tak si to handlují oni, takže se buď musejí nahradit checkedtextview, nebo jim zakázat onlongclick.
    Teď už jen zprovoznit ten checktextview :-)
    SEALSKEJ
    SEALSKEJ --- ---
    H_U_N_T_E_R: Nahoď eště javovskej kód, jak odchytáváš ten klik.
    H_U_N_T_E_R
    H_U_N_T_E_R --- ---
    Ahoj

Mám listview, do kterého dávám několika řádkovou šablonu itemu (http://pastebin.com/YSERGkXw ). V aktivitě zaregistruji context menu, to ovšem poté nereaguje (po přidržení prstu na itemu se ani nezobrazí podbarvení itemu). Pokud vyměním tuto šablonu a můj custom adapter za klasický ArrayAdapter, pole stringů a šablonu android.R.layout.simple_list_item_1 vše začne fungovat.
    Nemáte tip, kde hledat problém?

Díky
    SEALSKEJ
    SEALSKEJ --- ---
    Povedlo se někomu optimalizovat Honeycomb emulátor do nějaký použitelný podoby?
    SPIRAL_FORCE
    SPIRAL_FORCE --- ---
    SEALSKEJ: jo spis celou aplikaci
    SPIRAL_FORCE
    SPIRAL_FORCE --- ---
    SEALSKEJ: ja to ted resim primarne tak, ze dobehnuty asynctasky vypisuju do notifikacniho baru nahore + do toho micham Toasty; asi u toho zustanu; je to jednodussi

SEALSKEJ
    SEALSKEJ --- ---
    SPIRAL_FORCE: Nekilluje Android spíš celý aplikace, než jejich jednotlivý aktivity? Jinak každá appka má svůj zásobník aktivit, kde je na vrchu buď aktivní nebo poslední používaná a jak si psal - při back se aktivita ruší, při homu zůstává na zásobníku. Dokonce lze každý aktivitě nastavit max jednu instanci (viz. android:launchMode), ale moc se to neporučuje dle dokumentace.
    SEALSKEJ
    SEALSKEJ --- ---
    SPIRAL_FORCE: Tak to budeš muset asi dělat přes tu metodu onConfigurationChanged().
    SPIRAL_FORCE
    SPIRAL_FORCE --- ---
    MORIARTY: to podle me zalezi na tom, zda android tvoje aktivity zrusil a nebo je jenom dal na pozadi. mozna se mylim, ale mam pocit, ze kdyz das back, tak se aktivita zrusi, ale kdyz das home, tak se aktivita hodi na pozadi a v tu chvili se anrdoid rozdhodne, ze ti ji killne.
    SPIRAL_FORCE
    SPIRAL_FORCE --- ---
    SEALSKEJ: no pro jednu aktivitu mam zvlast layout pro portrait a zvlast pro landscape
    SEALSKEJ
    SEALSKEJ --- ---
    SPIRAL_FORCE: Jako společnej layout nebo zvláštní xml pro landscape a portrait?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam