• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKAndroid development
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    LITTLELI: Jo, to je možné. Ale o co tedy jde tobě? Moci publikovat aplikace na Marketu?
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    PISKVOR: to jsou tvé závěry a fabulace, já nic takového netvrdím.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    LITTLELI: No, ale co z toho? Že smlouva, kterou jsi měl s Googlem o užívání Marketu, je od počátku neplatná, a tudíž tě Google z Marketu vykopne a tvoje aplikace taky, neb bez smlouvy nelze? To je tak trochu Pyrrhovo vítězství, ne? (a pokud vím, všechny soudy na téma "ale Google mě přece musí pustit do svých služeb" dosud dopadly výsledkem "i přes obecně rozšířený blud Google je komerční firma, nikoli veřejná služba, tedy nemusí")
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    o tom jestli je to platný nebo neplatný tady už vůbec nechci polemizovat .. jen jsem říkal, jaký jsou psaný podmíny pro užití marketu.
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    DRIZDIK: jsou věci, který i když podepíšeš nestanou se platnými. i v obchodním zákoně musí platit princip symetrie. smlouvy nemohou být jednostranně výhodně jen pro jednu stranu. tolik k tvému výkladu.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    http://www.downforeveryoneorjustme.com/ says: "It's not just you! http://review.source.android.com looks down from here" (a mně to taky nejde, přes HTTP ani HTTPS)
    IGRACEK
    IGRACEK --- ---
    vitam se s doternou otazkou.. potreboval bych info z tehle linku:

* WAP push fix https://review.source.android.com/#/c/9272/
    * OMA client https://review.source.android.com/#/c/9054/

ale nejdou mi.. maj ten web dole, nebo je chyba mezi zidli a klavesnici? :]
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    LITTLELI: no, tady v cechach ta sluzba neni, ale bohuzel je tu EU a jeji dohoda o autorskem zakone, eule a podobnych srackach. Takze tim ze si se regnul jako developer si souhlasil s podminkama a spadaji do nich i evropske zakony
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    LITTLELI: Pořád ti poskytují tu distribuci, a ty podmínky jsi přijal, pokud nesouhlasíš jdi třeba k amazonu.
    Tím neříkám, že to nějak odsuzuju, protože mě ta nemožnost prodávat taky sere a tak to považuju za ospravedlnitelnej fraud. Mimochodem takhle dlouhodobě fungoval třeba LauncherPro.
    Ale v podmínkách marketu je jasně psaný, že jakákoliv platba za aplikaci, nebo její funkčnosti mimo market je fraud a jediný za co smíš platit přímo je zboží a pod. Protože pak by to takhle mohl udělat každej a google by z toho měl hovnoa mohl by to zavřít a hovno by měli všichni.
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    DRIZDIK: no, to mi nepřijde košer argumentace. nemůžeš pořušovat podmínky služby, kterou ti neposkytují. takže mi to přijde košer a žádný fraud.
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    JOHNY_G: Přečetl sis někdy podmínky Google Marketu, se kterýma si souhlasil při jeho používání jako developer? :-)
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    DRIZDIK: A to jako proč?
    REDTIME
    REDTIME --- ---
    JOHNY_G: Tak ja se tomu prohlaseni ani moc nedivim, preci jen reklama je core byznys googlu, tak proc ho neprotlacovat...
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    NO paypal je v aplikaci fraud. Stejně jako někdo zmiňoval na těch fórech. Ale jak to tak sleduju, tak na to google sere, takze je to asi taky cesta.
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    REDTIME: Řekl bych, že převážně USA.
    AXTHEB: Totální nepravda. I prodej PayPalem mi vydělal o několik řádů víc než reklamní banner. Totéž potvrzuje kolega, který prodejem na iOS vydělává slušné peníze (řádově desítky tisíc), a na Androidu mu ve stejné hře reklama udělala asi tak 50 centů za měsíc. Což odpovídá i mé zkušenosti.
    REDTIME
    REDTIME --- ---
    AXTHEB: Filip je posledni clovek v CR, kterej neco kloubneho vi :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    REDTIME: "Pracujeme na tom, ale stejne reklamou v aplikacich vydelate vic" nejmenovany zamestnanec google, majici na starosti devloper relations v CR. Volna citace.
    REDTIME
    REDTIME --- ---
    JOHNY_G: a tvoji zakaznici jsou z jakeho koutu planety? Pokud evropa, tak se tomu vubec nedivim...
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    Já osobně prodávám licence PayPalem, ale řadě potenciálních zákazníků to vadí a někteří to dokocne berou jako fraud.
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    REDTIME: tak snad se to tentokrát splní, protože už to trvá dost dlouho .. uvidíme na GDD
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam