• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKAndroid development
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    JOHNY_G: vybiram tablet - tak me zajmalo jestli nekdo androidi tablet ma a jak je s nim pripadne spokojenej...
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    Používám firemního Transformera (TF101). Co by tě zajímalo? :-)
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    JOHNY_G: co mas za androidi tablet?
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    No jasně, jinak bych se zbláznil :-)
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    JOHNY_G: Používáš fragments na to jiný rozložení pro tablet vs telefon?
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    Tak jsem se vrhnul na tablety:
    Studentská kuchařka HD
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    values v res
    EDASX
    EDASX --- ---
    Trosku n00b question. Jaka je best practice na ulozeni konstant - napr. endpoint API na ktery se pripojuju. Do kteryho souboru se to obvykle dava? Do res/ pripadne kam...?
    SPIRAL_FORCE
    SPIRAL_FORCE --- ---
    ROTTWEILER: jiste...na tom se pracuje :-)
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    SPIRAL_FORCE: Dejte tam tedy nový screenshoty :-)
    SPIRAL_FORCE
    SPIRAL_FORCE --- ---
    ROTTWEILER: ode dneska mame na marketu novou verzi, ktera ma prepracovan UI... jinak si myslim, ze design je dost dobry ;-)
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    SPIRAL_FORCE: Radši si najměte designéra :-)
    SPIRAL_FORCE
    SPIRAL_FORCE --- ---
    Pro uspesny android projekt hledame cloveka, co by nam pomohl se psanim testovacich scenaru v Robotium frameworku, http://code.google.com/p/robotium/ (nevyzadujeme zadne velke prakticke zkusenosti s programovanim). Vhodne pro studenty. Info viz posta. Vyhodou je znalost aplikace Wallet (https://market.android.com/details?id=com.droid4you.application.wallet)
    ARCAO
    ARCAO --- ---
    Ahoj,

Narazil jsem na problem pri prekladu do dalviku, kdyz prekryvam tridu, ktera je jiz v externim JARu (fixuji nejake bugy).

UNEXPECTED TOP-LEVEL EXCEPTION:
    java.lang.IllegalArgumentException: already added: Lcom/arcao/package/MyClass$InnerClass;

Nesetkal se s tim nekdo? Dik.
    H_U_N_T_E_R
    H_U_N_T_E_R --- ---
    DEII: ha ona je venku už jedenáctka, problem solved :-)

HURDA: jj flame sem taky tahat nechci :-)
    Používal jsem Helios, staženej přímo z eclipse.org.
    Ten designer by stačil v pohodě.
    WS se od solution v podstatě nelyší, ale nepřišel jsem na to, jak mít nastavení ještě nad WS (chtěl jsem mít veškeré nastavení pro eclipse a ne pro WS/project).
    HURDA
    HURDA --- ---
    H_U_N_T_E_R: A jaký konkrétně máš eclipse?
    Zkus třeba tohle: http://www.springsource.com/developer/sts
    - protože co píšeš jsem fakt nepotkal
    (zbytečně bych sem nezatahoval flame IntelJ vs Eclipse, programuj si v čem chceš)
    Nechápu v čem se WS liší od Solution? (WS můžeš mít víc a nastavení se dá udělat jak pro WS tak pro projekt)
    U resourců si dávej bacha, že když je změníš na disku, tak musíš dát refresh, jinak si toho eclipse nevšimne.

Ale nemůžeš říct jestli by ti stačil ten layout editor co je v eclipse, kdyby nebyla eclipse ve všem jiném tak pojebaná jak píšeš?
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    To už je fakt docela divný. Updatuj si pluginy i SDK. Ta současná verze už je fakt dost dobrá. Při designování sice generuje trochu přebujelý kód, ale pro zpětnou kontrolu je to super. A všeobecně vždy doporučuju nepodporovat Android 1.5. Interpretace layoutů se pak na všech budoucích verzích přepne do kompatibilního režimu a formuláře se rozpadají. A vůbec si tím ušetříš hromadu problémů :-). Ještě aby vychcípala i ta 1.6 (tam už nezlobí layouty, ale chybí tam spousta užitečných tříd) a člověk by měl svatý klid.
    H_U_N_T_E_R
    H_U_N_T_E_R --- ---
    HURDA: jak jsem psal naposledy asi před měsícem. Furt mi to dělalo problémy:
    - Conversion to dalvik error (řešení náhodný počet cleanů, přeházet pořadí build tools v build path)
    - Otevřel jsem projekt a vyhodilo mi to u všech enumů syntax error (řešení vypnout&zapnout eclipse)
    - Zaseklej TFS plugin (řešení používat TFS z cmd)
    - Občas (hlavně u resources) to nepřekompiloval a používal starý soubory (musí se ručně cleanovat)
    - Dál mě deptá celá fylozofie WorkSpaces -> jsem zvyklý mít v jedný solution/WS spolu související projekty a nic jinýho. Jelikož nastavení intendace, barev, zkratek, ... je součástí WS, musí se to buď řešit složitě synchronizováním nastavení, nebo loadovat/closovat projekty v jednom WS

Hlavně šlo o ty buildy a "náhodný" syntax errors, který si to na mě vymejšlelo. A v neposlední řadě nenažranost. Eclipse si žral mezi 0,5-1GB RAM ten IntelliJ se pohybuje mezi 100-200MB. Asi bych vymyslel ještě další věci, ale tohle je pro mne dostatečný seznam, proč už eclipse nechci ani vidět. Našel jsem prostředí, které mi vyhovuje víc a nemám důvod z něj přecházet. Jediné, co bych momentálně ocenil je nějaký ten náhled GUI.
    HURDA
    HURDA --- ---
    H_U_N_T_E_R: a kdy jsi naposledy zkoušel ten eclipse?

Nedělal jsme nikdy nic velkého, ale zatím mi to stačilo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam