• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKAndroid development
    H_U_N_T_E_R
    H_U_N_T_E_R --- ---
    HURDA: jak jsem psal naposledy asi před měsícem. Furt mi to dělalo problémy:
    - Conversion to dalvik error (řešení náhodný počet cleanů, přeházet pořadí build tools v build path)
    - Otevřel jsem projekt a vyhodilo mi to u všech enumů syntax error (řešení vypnout&zapnout eclipse)
    - Zaseklej TFS plugin (řešení používat TFS z cmd)
    - Občas (hlavně u resources) to nepřekompiloval a používal starý soubory (musí se ručně cleanovat)
    - Dál mě deptá celá fylozofie WorkSpaces -> jsem zvyklý mít v jedný solution/WS spolu související projekty a nic jinýho. Jelikož nastavení intendace, barev, zkratek, ... je součástí WS, musí se to buď řešit složitě synchronizováním nastavení, nebo loadovat/closovat projekty v jednom WS

Hlavně šlo o ty buildy a "náhodný" syntax errors, který si to na mě vymejšlelo. A v neposlední řadě nenažranost. Eclipse si žral mezi 0,5-1GB RAM ten IntelliJ se pohybuje mezi 100-200MB. Asi bych vymyslel ještě další věci, ale tohle je pro mne dostatečný seznam, proč už eclipse nechci ani vidět. Našel jsem prostředí, které mi vyhovuje víc a nemám důvod z něj přecházet. Jediné, co bych momentálně ocenil je nějaký ten náhled GUI.
    HURDA
    HURDA --- ---
    H_U_N_T_E_R: a kdy jsi naposledy zkoušel ten eclipse?

Nedělal jsme nikdy nic velkého, ale zatím mi to stačilo.
    H_U_N_T_E_R
    H_U_N_T_E_R --- ---
    JOHNY_G: já taky preferuji psaní XML, ale rád bych měl nějaký visualiser. Teď to dělám tak, že si na mainscreen dám tupý tlačítko, který mne rovnou nanaviguje na layout, co zrovna ladím a pro každý náhled, jak to vypadá dělám deploy. To je dost nepohodlné a neproduktivní.
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    H_U_N_T_E_R: Slušný návrhář existuje přímo pro Android (zkoušeno na tabletu, na mobilu nevím). Jmenuje se to Gui2Go. Ale osobně preferuji psaní XML.
    H_U_N_T_E_R
    H_U_N_T_E_R --- ---
    DEII: jj UI návrhář není (má být v příští verzi), proto se po něm scháním ;-)
    Kde je ten UI preview? To by mi stačilo, ale nevšiml jsem si ho.
    DEII
    DEII --- ---
    H_U_N_T_E_R: Nevsim sem si, ze by melo IntelliJ IDEA vlastni navrhar UI pro Androidy. Ma jen Layout Preview, ni?
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    nevite, nejaky dokument/web, ktery by rozebiral sensory ? Jak funguje, jake jsou jejich nevyhody apod ?
    H_U_N_T_E_R
    H_U_N_T_E_R --- ---
    MRAKY: zkus IntelliJ. Ještě před měsícem jsem si taky myslel, že Eclipse musí bejt nejlepší, když je to ofiko od googlu. Ten IntelliJ je někde jinde (jak HW nárokama, pohodlím a absencí bugů).
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    Já jsem se s Eclipse naučil pracovat tak, že když měním XML layoutu, tak před buildem dávám clean, on ten překladač někdy použije starou verzi souboru. A layouty píšu přímo v XML, zdá se mi to tak přehlednější a navíc ten designer je někdy schopnej vytvořit nevalidní XML.
    Eclipse je dost chaotický IDE, ale my v něm děláme v práci PHP stránky, takže ho mám naučenej a pak to jde.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    H_U_N_T_E_R: co je lepsiho nez eclipse ? Ja myslel, ze to je nejlepsi co se pro development v androidu da sehnat...
    H_U_N_T_E_R
    H_U_N_T_E_R --- ---
    MRAKY: asi před měsícem. Ano zlepšili se hodně, ale pořád mi to příjde takový jako od dvou lidí z garáže a ne jako oficiální nástroj googlu. Vyhazuje to falešný chyby při buildu, musíš dávat cleany (při kterejch ještě musíš zapínat/vypínat auto build, řešit problémy s build paths, ...). Při srovnání s konkurencí nevidím jediný důvod pro eclipse (snad jen ten designer :-) )
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    H_U_N_T_E_R: kdy naposledy jsi zkousel ten plugin v eclipse ? idkyz v tom nedelam zadny silenosti, tak uz to nepada jako pred rokem...
    H_U_N_T_E_R
    H_U_N_T_E_R --- ---
    Ahoj
    Používáte někdo nějaký designer? (layouty si píšu v XML, ale hodil by se mi nějaký online visualizer)
    Zkoušel jsem droiddraw a ten je snad ještě větší šunt, než eclipse a to už je co říct :-)

Thx
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    JOHNY_G: diky :)
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    Pokud už lezu do jiné classy, tak si předávám context konstruktorem. Pokud používáš getApplicationContext() a ne jen getContext() (což bys měl ostatně vždycky, kvůli prevenci memory leaků), mělo by být pak možné obyčejným castem context přetypovat na aktivitu.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    MRAKY: ok ohledne bodu 2) uz je mi to jasne, byt ne potesujici :/

co pouzivate vy na pristup ke zpravam ?
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    ahojte, mam par dotazu:

1) jak ziskat root View v aktivni aktivite ?

popis:
    dejme tomu, ze mam
    class AAA extends Activity {

.....

BBB tt = new BBB();
    .....
    }

Class BBB {

public BBB(){

}

}

jak mohu v konstruktoru tridy BBB ziskat root view ? Kdysi kdesi jsem mel priklad jak to ziskat context prez provider/content a ten pretypovat na Activity a z nej ziskat root view. Jak to resite vy ( pokud si nepredavate aktivitu konstruktorem BBB... )

----------------------------------------------
    2) kompletni seznam provideru.
    trebas ted jsem si chtel neco napsat pouivajic content android.providers.Telephony...
    ale v seznamu http://developer.android.com/reference/android/provider/package-summary.html

Telephony nevidim. Proc tam neni? Je telephony povazovana za neco, na co by se nemelo pristupovat, muze/bylo zmeneno ?

mate nejaky kompletni seznam provideru ?

JUCEK
    JUCEK --- ---
    CAVTE !!! surne hladam iOS a ANDROID developera.

ponukame kontrakt na jeden rok!
    fulltime iba na jednej aplikacii.

Ak niekoho poznate, plz dajte mi vediet do posty.
    moznost prace z domu.!!! ale preferujeme Prahu.

Odmena podla dohody so sefstvom a podla skillu, aky ponukne.

Jedna so o spolocnost, ktora posobi v mobilnom marketingu uz nejaky rok.

viac info do posty
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    LITTLELI: ne nezkousel, zkusim. zatim si to vzdycky pisu sam. ale nebavi me to. diky moc za dohledani
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    MRAKY:

Maintenance release 1.4.2 of XStream with bug fixes and small improvements. Main changes:

* XStream libraries can be used now directly in Android, therefore support of Java 1.4.2 has been stopped with the delivery.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam