• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKAndroid development
    OTOME
    OTOME --- ---
    Ahoj! Nevíte někdo, kde si sthnout verzi Last.fm, která by mi přehrávala i to radio? Stáhla jsem si ofiko verzi z Marketu, ale player tam nemám :-( Dík
    DEII
    DEII --- ---
    DRIZDIK: Ja se ptam spis kvuli narocnosti zmen pri redesignu pro jina zarizeni. Nekde se nevleze nejaky dulezity ovladaci prvek, nebo dulezita data, ktera chces uzivateli zobrazit. Nebo naopak zjistis, ze nevyuzijes moznosti tabletu, protoze mas spatne navrzene workflow.
    Docela nerad bych hned na zacatku vsechno promyslel dopredu, protoze je jasne, ze se hned po prvnim releasu ukaze spoustu nedostatku a featur, ktere bude treba opravit/dodelat. Na druhou stranu je asi lepsi si ten tablet trochec promyslet.

DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    DRIZDIK: Ale je pravda, že pokud máš možnost k službě přistupovat takhle veřejně, tak nejlepší cesta i pro uživatele je udělat nějakou proxy, přes kterou se to bude volat.

DEII: Otázka je jakej a jak rychlej má být výstup. Pokud chceš mít rychle základní funkci a pak teprve můžeš ladit UI pro různý velikosti, tak je lepsi prvni cesta.
    Pokud chceš mít pro launch vše odladěno, tak nejjednodušší (protože to umí každej grafik) je udělat si HTML mockupy, na kterejch otestuješ workflow, odladíš vzhled na jednotlivý zařízení (klidně i různý platformy) a potom podle toho můžeš programovat.
    Případně můžeš mockypy lehce rozhejbat javascriptem a prezentovat to jako nejakejprototy, pokud je to nutný.
    DEII
    DEII --- ---
    Jak postupujete pri vyvoji aplikace pro ruzna zarizeni? Co driv?
    - nejdriv rozchodit aplikaci pro jeden standard (MDPI treba) a az pak dodelat ostatni velikosti zarizeni
    - rozmyslet si design pro vsechny standardy a pak to teprve naprogcit

H_U_N_T_E_R: To uz bych si radsi vystavil servisu ktera mi to preknedli na rozumnou velikost, ni? Ale chapu SAP a Siebel dilo dablovo jest! ...a to fest
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    H_U_N_T_E_R: A co to XML ulozit na disk ale pak to strcit zpet tomu SoapParseru, aby si s tím neoperoval v paměti?
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    Nejde to získat po částech? U Androidu umí být často zásadní problém i dvoumegová bitmapa. 7MB už bych rozhodně kouskoval.
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    H_U_N_T_E_R: jasný no, se omlouvám, nemyslel jsem to zle. maličko tuším o co asi jde a budu se za tebe modlit.
    H_U_N_T_E_R
    H_U_N_T_E_R --- ---
    STICK: ani to není momentálně možné
    STICK
    STICK --- ---
    H_U_N_T_E_R: alebo mat medzi SAPom a mobilom proxy sluzbu, ktora tu 7MB reply vykucha a spravi z nej rozumne maly XML/JSON message
    H_U_N_T_E_R
    H_U_N_T_E_R --- ---
    LITTLELI: v tomhle konkrétním případě 32MB. Že to není dobrý samozřejmě vím, ale dělat s tím nic nemůžu. Leda bych si vzal na 5let neplacený volno a přepsal část SAPu. Stejně tak si to můžu stáhnout jako RAW XML na kartu a parsovat to SAXem. Ani do jednoho se mi nechce.
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    já myslím, že cpát do mobilu 7MB soap message musí prostě tížit svědomí :) kolik, že je heap per process?
    SPIRAL_FORCE
    SPIRAL_FORCE --- ---
    H_U_N_T_E_R: taky se primlouvam za vysvetleni :-)
    H_U_N_T_E_R
    H_U_N_T_E_R --- ---
    LITTLELI: uniká mi pointa
    H_U_N_T_E_R
    H_U_N_T_E_R --- ---
    Ahoj

Používáte někdo KSOAP?
    Padá mi teď na OutOfMemoryException. Přitom ten SOAP response má necelých 7MB.
    Nějaký tip?

Díky
    HURDA
    HURDA --- ---
    Nemá taky někdo zkušenost s nahráním androida do jiného HW zařízení, nebo obecně s buildováním vlastních ROMek?
    HURDA
    HURDA --- ---
    SPIRAL_FORCE: klasicky se to řeší, že se uživatel i do nativní aplikyce hlásí přes (embedlej) browser a uloží si pak nějaký token.
    SPIRAL_FORCE
    SPIRAL_FORCE --- ---
    Ahoj, resim jeden problem, ktery se tyka synchronizace Android <--> Web <--> Iphone. Iphone verze se planuje do budoucna. Do web aplikace se uzivatele mohou prihlasit pomoci email/password, google ucet nebo yahoo ucet. Jakym zpusobem vyresit autentifikaci mezi Androidem a Webem? Napadlo me ve web aplikaci dat uzivatelum moznost nadefinovat si mobilni zarizeni, ktera by mohla synchronizovat. Coz ale muze byt nepohodlne. Z velke casti totiz budou uzivatele nejprve pouzivat android aplikaci a posleze by zacali pouzivat i web aplikaci. Jak postupovat, pokud uzivatel jiz bude k webu pristupovat pres yahoo ucet napr? Poradi nekdo? Snad sem problem dobre vysvetlil. ;-)
    KOAN
    KOAN --- ---
    Ahoj, nevite o nejakych sikovnych vyvojarich na android? Hledáme programátora/ku pro Android smart phone application for on-location-gaming: goo.gl/ehD4R budu rada za preposlani nebo rady. Diky!
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    OTAKAR: bump. Nedovedete mě alespoň odkázat na nějakého komerčního (menšího) developera? Psal jsem maily na některé výsledky googlu a bez reakce.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam