• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKAndroid development
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    TENCOKACISTROMY: Tohle je ale fakt děs a hrůza :-). Když budeš chtít verzi pro tablety, jsi v píči. Když budeš chtít jiný layout pro landscape, jsi v píči. Když budeš chtít lepší podporu malých či naopak velkých displejů, jsi v píči. Když budeš chtít lokalizovat... No na ty další faktory už přijdeš sám :-).
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    VIRTUALVOID: Dobre, dobre, no! Tak ja to tam dam :)
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    TENCOKACISTROMY: pripadne ta predbehnem (zasa timeshifter pouzivat, oh..) a potom ti to poskytnem na githube :))
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    VIRTUALVOID: Je to prasackej kod, stydim se za nej ;D. Az to nebude tak vypraseny (a zjistim jak v AIDE udelat library-project), tak to hodim na github.
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    TENCOKACISTROMY: opensource it! :)
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    VIRTUALVOID: Vsechno to vyrabet uplne rucne je trochu opruz. To je pravda.
    Ja jsem si udelal takovej fluent zapis a jsem s tim uplne v klidu :).

Vypada to nejak takhle:
    // leftPanel je instance kontajneru kam se priradi novej LinearLayout.
    // je to workaround absence out/ref parametru v jave
    ui.newLinearLayout(leftPanel)
        .addTo(this) // this = Activity
        .setFillHeightLayout(250); // cela vyska, 250 sirka

ui.newButton(exitButton)
        .addTo(leftPanel)
        .setText("EXIT") // spravne by se mel poslat id textu z resources
        .setFillWidthWrapHeightLayout() // widht = fill_parent, height = wrap_content
        .setOnClick(new View.OnClickListener(){
            public void onClick(View v) { System.exit(0); }
        });

Pridavam si tam veci tak, jak narazim na to co potrebuju udelat a jsem s tim uplne happy.
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    ad TENCOKACISTROMY - vcera som sa pokusal riesit nejake layouty pomocou kodu, mozem kludne povedat, ze to pre mna rozhodne nieje. pre jednoduche veci OK, ale pre zlozitejsie veci (nyxdroid) je to tona fujtajbl kodu, ktory ozaj nechcem maintainovat ja =]
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    DARKIE: zajimavej engine
    DARKIE
    DARKIE --- ---
    DARKIE: medavno som sa tu pytal na openGL a pouzitim videa ako textury. nakoniec som to teda nejako vyriesil a tu je moja mala contribution do rajawali enginu: http://www.rozengain.com/blog/2012/08/08/rajawali-tutorial-25-video-material/
    REELOO
    REELOO --- ---
    Ahoj, hledáme mobilní vývojáře.
    [ OFFERING WORKNABÍZÍM PRÁCI: Mobilní vývojář, EMTC - Net s.r.o. / Praha ]

Otázky prosím do pošty.
    INITI
    INITI --- ---
    PISKVOR: diky, kouknu na to.. zatim mam zkusenost jen s OS X a tam to fungovalo opravdu dost spatne - delal chyby a trvalo to celkem dlouho. kdyby se dal vyuzit ten z myho androidu, tak by to bylo idealni
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    INITI: Pokud se nemylim, neni to ani mesic, co se s velikym humbukem uvadel Newton Dictate 3; ten je pro Windows a mel by cestinu zvladat. Pravda, zadarmo neni: https://www.alza.cz/search.htm?exps=dictate

Jinak spoustet aplikace pro smartphone na PC je pomerne solidni vopruz - rozhodne neplati, ze "pocitac jako pocitac, vono to pude."
    INITI
    INITI --- ---
    ahoj, mam dotaz ohledne rozpoznavani reci... v mem telefonu funguje rozpoznavani cestiny bezvadne. rad bych to vyuzil dal a proto me zajima, jestli je mozne to dostat i do notebooku. na netu sem objevil pouze DRAGON DICTATE - samostatnou aplikaci, ktera podle vsech ohlasu je best of, ale nefunguje vubec tak dobre jako ta na mem prumernem smartphonu a navic nepodporuje cestinu. da se nejak na tu aplikaci v telefonu dostat a zjistit jakou knihovnu pouziva a jestli ji je mozne vyuzit online na notebooku? diky za jakekoliv postrehy
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    TENCOKACISTROMY: Nebyl. Nemám bohužel linku použitelnou pro upload půlgigového archivu. Máváme do O2!

TENCOKACISTROMY: Moc to řešíš. Ale jsou chvíle, kdy mě podobný přístup taky vytáčí. Například v Gsonu. Potřeboval jsem u nějakého objektu v konstruktoru (nebo alespoň v setteru) zavolat metodu, a při deserializaci nikdy nedošlo k volání, i když jsem vyzkoušel snad všechny kombinace a přesvědčil se, že jsou všechny atributy privátní. No co myslíte? Měl ji tam! Sprostá reflexe, kterou prostě nezachytíte. Ale to je úplně jiný typ překážky. Rychlost bych vůbec neřešil. S inflatováním XML v tomto směru podle mě nikdy nebyl problém
    H_U_N_T_E_R
    H_U_N_T_E_R --- ---
    TENCOKACISTROMY: to znám moc dobře :-)
    A počkej, až ti Android apoška začne leakovat, to je teprve nezvyk ;-)
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    H_U_N_T_E_R: Nesnazim se nic shazovat. Verim, ze autori dotycneho API byli pricetni vyvojari :).
    Jen jsem hodne zvykly na .NET, ktery se od Javy zas tak moc nelisi (vynecham-li API a JVM/CLR), takze jsem v takovy neprijemny situaci kdy mam na jednu stranu presah ve znalostech a na druhy strane mam tezky nedostatek zakladnich Java konstruktu (obcas i syntaxe).

Ale ze vsech predhozich platforem/frameworku se mi osvedcilo znat ty veci alespon castecne o jednu uroven niz, nez pouzivam. A tak se to snazim poradne probadat :).

/* serte na me, jsem na sracky */
    H_U_N_T_E_R
    H_U_N_T_E_R --- ---
    TENCOKACISTROMY: pomalá je. Otázka je, jestli u těch layoutů je to problém. Jednotlivých view je na obrazovce pomálu a obrazovky se většinou recyklují. Stejně tak se recyklují např. položky v listview.
    WPF ve většině případů taky používá reflexi a ve většině případů to nevadí.
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    Neberte to prosim jako prudu, me proste zajima jak to funguje uvnitr :).
    Koukal jsem se do zdrojaku androidu - konkretne na LayoutInflater. Tahle trida zarizuje nacitani XML layoutu. Bylo mi divny, jak muze vytvaret novy instance View, kdyz nemaji konstruktor bez parametru. A moje podezreni se vyplnilo - vytvareni novych instanci se provadi pres reflexi. Z .NETu jsem zvyklej, ze reflexe je fakt hodne pomala, je to pravda i v Jave? Konkretne v ty JVM ktera se pouziva na androidu?
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    JOHNY_G: A cesta bez instalace SDK existuje? Nepocitam, ze budu z PC vyvijet androidi aplikace a nechce se mi tam z toho duvodu ta SDK instalovat.
    Byl bys treba ty ochotny mi ten adresar "docs" zabalit a nekam nahrat?
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    Vtip je v tom, že SDK rozchodíš na PC, v SDK Manageru stáhneš Documentation for Android SDK z API 16, a pak si do tabletu překopíruješ adresář docs. Je tam komplet všechno v offlinu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam