• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKAndroid development
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    DRIZDIK: netreba mat tu aktivitu v manifeste app?
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    Což takhle spustit login přes startActivityForResult a v loginu zavolat jen setResult a finish?
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    Mám library projekt a dva další app projekty, které ho využívají. V library mám aktivitu pro login, která je společná a po jejím dokončení potřebuju spustit hlavní aktivitu, která je v každé koncové app jiná.
    Předpokládal jsem že udělám Intent se String action a poté k hlavní aktivitě dám intent filter se stejným name, ale stále mi to padá, že akctivity not found.
    Kde můžu dělat chybu?
    POTRAT
    POTRAT --- ---
    JOHNY_G: to je dobry, to tam zkusim nasrat, dik za tip :)
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    Já používám tuhle, ale ještě verzi 1.0, kterou jsem si musel trochu upravovat - musím se podívat, co je nového :-).

Je šitá na míru pro ActionBarSherlock, takže pokud jej nepoužíváš, musíš si odmazat reference na jeho témata.
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    Která knihovna je nejlepší na to Holo Theme a jde potom ještě Holoe Theme customizovat?
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    Na fragmenty je oficiální knihovna a na ActionBar a Holo Theme jsou knihovny třetích stran. Výmluvy stranou :-)).
    POTRAT
    POTRAT --- ---
    HURDA: ahaaaa :) diky
    HURDA
    HURDA --- ---
    POTRAT: kdo první zabere package name, pak je nutno dále podepisovat stejným klíčem.

Ad fragmenty, na to je ta compatibility knihovna.

POTRAT
    POTRAT --- ---
    JOHNY_G: fragmenty jsem chtel, ale protoze nejsou v api 8, tak jsem do nich nesel

ohledne tech balicku - apk na webu je s debug klicem, tipuju, ze by to tam ani neslo uploadnout. podle ceho se poznaj identicky aplikace? podle hashe nebo nazvu ?
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    KORINKOWICZ: Osobně si myslím, že to možné je.
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    POTRAT: Ta už je deprecated, teď se používají fragmenty + view control.

POTRAT: Target dávej nejvyšší, má to nejméně dvě výhody. Jednak se to kompiluje pod novějším API (kde mohou být vyřešeny některé bugy a dopředná kompatibilita), a jednak to na nových telefonech používá Holo Theme.

POTRAT: Každý balíček může být na Storu jen jednou. Když ti ho tam nahraje někdo jiný, tak na tom jednak může vydělávat, jednak tam za tvou aplikaci může vydávat nějaký malware, a navíc to budeš muset přebalíčkovat, až to tam budeš chtít dát ty.

POTRAT: Už teď tam vidím nesmysl. Menu nedodělávat, ale zahodit a nahradit ActionBarem s overflow.
    KORINKOWICZ
    KORINKOWICZ --- ---
    Ahoj. Vyvojem Androidu jsem zcela nezasazen, takze bych se rad zeptal na toto:

Je teoreticky mozny vytvorit aplikaci, ktera by dokazala mit pustenej na pozadi fotak? Snazila by se nonstop rozpoznavat QR kod, a kdyby nejakej nasla, dekodovala by ho a otevrel by se tim prohlizec? ... fotak by jel porad dal a tenhle cyklus by se mohl nekonecnekrat opakovat :)

O vyznamu nebo spotrebe netreba debatovat ;) (mela by to byt cast umelecky instalace). Mno a nakonec by me zajimalo, jak moc by toto bylo tezky udelat. Nemuselo by to umet vubec nic jinyho nez vyse popsano.)
    POTRAT
    POTRAT --- ---
    VIRTUALVOID: jako tohle? ja vim, ze ses uz nabizel v poste, ze bys sahnul na UI... jako klidne muzem. ..Abych pravdu rek, tak spis ted sleduju servrovou cast a to ze je hnusnej klient mi zily zase tak nerve, to se da dycky poladit.. radeji hlidam stabilitu serveru.

jinak teda pokud mate co napsat ohledne klienta tak prosim sem:
    https://docs.google.com/document/d/1uklwLULAAZKmFXJ96dNI8UP8YX1bDjkyzRGe4nHSzC4/edit?pli=1
    POTRAT
    POTRAT --- ---
    JOHNY_G: a tohle nechapu, s tim mas nejakou zkusenost?
    POTRAT
    POTRAT --- ---
    JOHNY_G: a to s tim api level, mam android:minSdkVersion="8"
    android:targetSdkVersion="15" ...?
    POTRAT
    POTRAT --- ---
    jako me se ten dyzajn tak y moc nelibi;) co je spatnyho na TabActivity :)?
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    moj vytvor nyxdroid tiez zrovna nieje pekna, ale tamto sa mi uz vobec nelubi.
    anyway, chcel by som nieco tohoto druhu vyriesit aj pre SK.
    otazka je ci to spravime nejak kooperativne alebo sam :)
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    Jo a dej si to na Store, nebo ti to tam někdo jinej začne prodávat.
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    Tak šup na guidelines. Už na screenshotech porušuješ snad všechny zásady toho, jak má aplikace pro Android vypadat :-). Ani netargetuješ na vyšší API Level, bezdůvodně měníš fonty, nedáváš paddingy, používáš gradienty, zakulacené rohy a dost možná dokonce TabActivity. Funkčnost jsem ještě nezkoušel.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam