• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKAndroid development
    Diskuse o vývoji aplikací pro platformu Android.
    -----------------
    Tipy, Triky, Postřehy, Začátečnický help, Nápady na nové aplikace.

Oficiální developerská stránka: http://developer.android.com
    Něco málo v češtině na WiKi android fora: http://wiki.androidforum.cz/index.php/Programov%C3%A1n%C3%AD
    Článek na Zrojáku: http://zdrojak.root.cz/clanky/vyvoj-pro-android-ii/

Docela zajímavé tutoriály přímo od vývojářů ze Sony Ericsson:

na tvorbu vlastního View adapteru
    http://blogs.sonyericsson.com/developerworld/2010/05/20/android-tutorial-making-your-own-3d-list-part-1/

zajímavý nápad na zoomování jedním prstem - aneb vytváření gest
    http://blogs.sonyericsson.com/developerworld/2010/05/18/android-one-finger-zoom-tutorial-part-1/
    rozbalit záhlaví
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    HURDA: To už dávno není pravda. :-)
    HURDA
    HURDA --- ---
    VICSYL: Pokud se nic nezměnilo, tak jako developer z ČR nemůžeš dávat placené věci na Google Play (omezení google wallet)- takže to po právní stránce asi nemusíš moc řešit. Jinak by pak migrace dev účtu pod jiný subjekt měla být možná.
    VICSYL
    VICSYL --- ---
    Chtel bych si otevrit developersky ucet na Google Play. Mate s tim nejake zkusenosti? Jde mi hlavne o to, jak to osetrit tady v CR. Mam se tam zaregistrovat jako pravnicka nebo fyzicka osoba? Mam si na to udelat zivnostnak? Jsem tabula rasa. Jinak verim, ze na strane Googlu uz pak vlastni registraci asi zvladnu...
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    ROTTWEILER: To bych taky potreboval vedet. Poptreboval bych neco umistit na holo taby, ktery by mely byt jeste pruhledny. Neni nad napadityho grafika :-)
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    Jinak koukal jsem a neumí to taby. ActionBarSherlock Holo taby má, ale ty se řídí politikou Action Baru, což se mi nelíbí. Nemá někdo tip na Holo taby (aby na všech verzí byly Holo), ale mohl jsem jim nastavit vlastní chování? např. Foursquare aplikace to má.
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    ROTTWEILER: Funguje to dobre .. musis dedit z jineho, aby to spravne natahlo typy tech jednotlivejch prvku (predelany v ty jejich knihovne)
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    JOHNY_G: Jak dobře to funguje s ActionBarSherlock? Koukám, že musím dědit z něčeho jiného než SherlockActivity. Mají i plugin pro MapActivity?
    JAKI
    JAKI --- ---
    HURDA: Díky zkoušim teď Locus a zatím spokojenost
    HURDA
    HURDA --- ---
    JAKI: track buddy, je to dobry pro urceni polohy a trackovani ne turn-by-turn navigaci - mapy do toho tahas bokem pro CR je neco atlasu
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    ahojte. mam v androidu nakonfigurovanou vpn. pptp. je to to co se da nakonfigurovat systemem.
    chtel bych dosahnout toho, aby se mi vpn spustila pri startu a obnovila, kdyz dojde k preruseni/obnove inet pripojeni....

nemam zajem o root hacky... aplikaci jsem nenasel, tak premyslim, jestlise to neda zavolat prez vpn api - ale nemohu to najit... napada vas nekoho jak na to?
    JAKI
    JAKI --- ---
    Zdravim. Používáte někdo nějakou pěší navigaci, kterou můžete doporučit? Zkoušel jsem teď nějakej Locus a nějak mi to nenajde aktuální polohu a ani tam nevidim turistický trasy. Díky za tipy.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    Máte prosím někdo zkušenost s touhle knihovnou (libpd)?

Pure Data, Android audio, and random stuff
    http://nettoyeur.noisepages.com/

Zajímají mne pouze případné zádrhele, na které se připravit, zbytek si pořešim sám.

Případný dík.

P.S. Podělím se o své zkušenosti.
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    VIRTUALVOID: ja vim ze toula, ja jen repostoval :) V nedeli se snad s tim znamym uvidime, tak se ho zeptam co presne potrebuje a co by za to nabidl. Za tricko Re-Play to asi nebude... :)
    MIRAMANEE
    MIRAMANEE --- ---
    VIRTUALVOID: A kde se toulaji? Porad hledame a nikde nikdo :/
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    SIRLOON: toula, a ne jeden. ale ked som pred chvilou za inu app a jej vyvoj do 1/2 vypytal sumu, tak si to dotycny ocividne rozmyslel :)) bohajeho ja neviem preco chcu vsetci vsetko zadarmo a vcera :D
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    repost od znameho
    Netoulá se tu programátor, který umí vyrobit složitější android aplikaci? Pište na redakce@re-play.cz. Díky.
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    Kolega off-nyx poptává externího progarmátora/y – platforma iOS & Android.
    Nepotřebuje vývoj, ale customizaci již vyvinuté a plně funkční aplikace, dokumentace a příklady k SDK má... - pošlete mi zprávu a předám vám kontakt :)
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    Jak si u ViewPageru upravím jeho chování, aby na fragmentu s map api v2 MapFragmentem bral tažení jen úplně za kraj a mapa se tak dala používat?

Zkoušel jsem v onTouchEvent viewpageru nějak zahazovat eventy podle X souřednic, ale vůbec se mi to nefungovalo.

JOHNY_G: měl jsem na mysli tuhle větu: startActivityForResult má podle mě tu výhodu, že se nepřenáší stringový intent, ale objektová data. Nevidím tam rozdíl oproti normálnímu přechodu s Intentem, kde předávám taky Bundle extras
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    Tak to já nevím, jak to máš implementované :-). Intent jde předat i konstantním Stringem, který se pak zparsuje. Je to taková čuňačina, která se používá prakticky jen na spouštění specifických aktivit cizích aplikací. A z tvého popisu jsem pochopil, že to tak děláš i interně :-). Každopádně také preferuji result.
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    JOHNY_G: Teda nevím jak jsi myslel ty objektový data, stejně jako response musím předávat Intent.
    Ale jako dle mého lepší design jsem zvolil to startActivityForResult, to díky za radu.
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    Nevím, nakolik jsou ty přístupy správné či nesprávné, IMHO to záleží na programátorovi :-). startActivityForResult má podle mě tu výhodu, že se nepřenáší stringový intent, ale objektová data. Když pak přejmenuješ třídu nebo balíček, bude ti to vesele fungovat dál.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam