• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKAndroid development
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    JOHNY_G: Teda nevím jak jsi myslel ty objektový data, stejně jako response musím předávat Intent.
    Ale jako dle mého lepší design jsem zvolil to startActivityForResult, to díky za radu.
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    Nevím, nakolik jsou ty přístupy správné či nesprávné, IMHO to záleží na programátorovi :-). startActivityForResult má podle mě tu výhodu, že se nepřenáší stringový intent, ale objektová data. Když pak přejmenuješ třídu nebo balíček, bude ti to vesele fungovat dál.
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    VIRTUALVOID: Měl jsem, ale k action jsem nenadefinoval group DEFAULT toho intentu. už mi to běhá.

JOHNY_G: to je taky možnost a zajímalo by mě co je z toho správnější přístup
    ja to napsal tak, ze se pousti login a ten bude vyhodi intent na main okno nebo registraci. Řekne mi někdo výhody a nevýhody jednotlivech přístupů?
    Vidím toho mýho, jestli nebude nějak blbnout, když pak main půjde na pozadí a já ikonou zase spustím login.
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    DRIZDIK: netreba mat tu aktivitu v manifeste app?
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    Což takhle spustit login přes startActivityForResult a v loginu zavolat jen setResult a finish?
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    Mám library projekt a dva další app projekty, které ho využívají. V library mám aktivitu pro login, která je společná a po jejím dokončení potřebuju spustit hlavní aktivitu, která je v každé koncové app jiná.
    Předpokládal jsem že udělám Intent se String action a poté k hlavní aktivitě dám intent filter se stejným name, ale stále mi to padá, že akctivity not found.
    Kde můžu dělat chybu?
    POTRAT
    POTRAT --- ---
    JOHNY_G: to je dobry, to tam zkusim nasrat, dik za tip :)
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    Já používám tuhle, ale ještě verzi 1.0, kterou jsem si musel trochu upravovat - musím se podívat, co je nového :-).

Je šitá na míru pro ActionBarSherlock, takže pokud jej nepoužíváš, musíš si odmazat reference na jeho témata.
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    Která knihovna je nejlepší na to Holo Theme a jde potom ještě Holoe Theme customizovat?
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    Na fragmenty je oficiální knihovna a na ActionBar a Holo Theme jsou knihovny třetích stran. Výmluvy stranou :-)).
    POTRAT
    POTRAT --- ---
    HURDA: ahaaaa :) diky
    HURDA
    HURDA --- ---
    POTRAT: kdo první zabere package name, pak je nutno dále podepisovat stejným klíčem.

Ad fragmenty, na to je ta compatibility knihovna.

POTRAT
    POTRAT --- ---
    JOHNY_G: fragmenty jsem chtel, ale protoze nejsou v api 8, tak jsem do nich nesel

ohledne tech balicku - apk na webu je s debug klicem, tipuju, ze by to tam ani neslo uploadnout. podle ceho se poznaj identicky aplikace? podle hashe nebo nazvu ?
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    KORINKOWICZ: Osobně si myslím, že to možné je.
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    POTRAT: Ta už je deprecated, teď se používají fragmenty + view control.

POTRAT: Target dávej nejvyšší, má to nejméně dvě výhody. Jednak se to kompiluje pod novějším API (kde mohou být vyřešeny některé bugy a dopředná kompatibilita), a jednak to na nových telefonech používá Holo Theme.

POTRAT: Každý balíček může být na Storu jen jednou. Když ti ho tam nahraje někdo jiný, tak na tom jednak může vydělávat, jednak tam za tvou aplikaci může vydávat nějaký malware, a navíc to budeš muset přebalíčkovat, až to tam budeš chtít dát ty.

POTRAT: Už teď tam vidím nesmysl. Menu nedodělávat, ale zahodit a nahradit ActionBarem s overflow.
    KORINKOWICZ
    KORINKOWICZ --- ---
    Ahoj. Vyvojem Androidu jsem zcela nezasazen, takze bych se rad zeptal na toto:

Je teoreticky mozny vytvorit aplikaci, ktera by dokazala mit pustenej na pozadi fotak? Snazila by se nonstop rozpoznavat QR kod, a kdyby nejakej nasla, dekodovala by ho a otevrel by se tim prohlizec? ... fotak by jel porad dal a tenhle cyklus by se mohl nekonecnekrat opakovat :)

O vyznamu nebo spotrebe netreba debatovat ;) (mela by to byt cast umelecky instalace). Mno a nakonec by me zajimalo, jak moc by toto bylo tezky udelat. Nemuselo by to umet vubec nic jinyho nez vyse popsano.)
    POTRAT
    POTRAT --- ---
    VIRTUALVOID: jako tohle? ja vim, ze ses uz nabizel v poste, ze bys sahnul na UI... jako klidne muzem. ..Abych pravdu rek, tak spis ted sleduju servrovou cast a to ze je hnusnej klient mi zily zase tak nerve, to se da dycky poladit.. radeji hlidam stabilitu serveru.

jinak teda pokud mate co napsat ohledne klienta tak prosim sem:
    https://docs.google.com/document/d/1uklwLULAAZKmFXJ96dNI8UP8YX1bDjkyzRGe4nHSzC4/edit?pli=1
    POTRAT
    POTRAT --- ---
    JOHNY_G: a tohle nechapu, s tim mas nejakou zkusenost?
    POTRAT
    POTRAT --- ---
    JOHNY_G: a to s tim api level, mam android:minSdkVersion="8"
    android:targetSdkVersion="15" ...?
    POTRAT
    POTRAT --- ---
    jako me se ten dyzajn tak y moc nelibi;) co je spatnyho na TabActivity :)?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam