• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKAndroid development
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    Hmmmm... jsem blbej ja nebo Android?

Mam jednoduchou aplikaci s Master aktivitou, ktera skrz ListFragment ukazuje seznam veci a Detail aktivitou, ktera ukazuje detaily od veci. Detail je blbej formular, s velkym (640x960) obrazkem na pozadi, jednim mensim obrazkem na popredi (300x300) a dvema textama.

Kdyz jsem si delal xml layout pro ten Detail, tak jsem do <RelativeLayout background=...> a <ImageView src=...> dal jmena existujicich resourcu, abych v editoru videl jak to vypada. Pri behu aplikace jsou tam zcela zbytecny, protoze v OnCreate se okamzite pomoci setImageResource prepisou na resourcy odpovidajici veci co se prave zobrazuje.

No... a kdyz jsem to spustil v emulatoru (kterej mam zhruba bajvoko nastavenej na Nexus S), tak to po trech, ctyrech cyklech Master -> Detail a zpet spadlo na out of memory.

Chvili jsem na to koukal jak puk ("Mam GC, bitch, jaktoze out of memory!" 8) ) a pak jsem vyhodil ty placeholder obrazky z xml layoutu. A padat to prestalo. Kdyz jsem koukal na "nastroje" kterejma se v Androidu hledaji memory leaky, dostal jsem vyrazku, takze jsem to moc dal neresil, ale jsem krapet nervozni.

Cili, otazka: je opravdu mozny, ze obrazek, kterej je (jako resource) referencovanej z ImageView v xml layoutu a kterej okamzite nahradim pres setImageResource jinym resourcem, zustane nekde viset referencovanej a GC ho neuklidi? A je to moje chyba, protoze je to nekde zdokumentovany a mel jsem to vedet, nebo buga?

Podotykam ze ty Detail activity v kazdym cyklu hezky sporadane dosly az do onDestroy, takze by po nich nic zustat teoreticky nemelo.
    WAKI
    WAKI --- ---
    Ahoj mam dotaz, aktualizoval jsem na JB na xperii p. Obcas se mi stane, ze pri hovoru uplne vypadne reproduktor, coz je dost neprijemne, kdyz zrovna volate se sefem... Nevi nekdo co s tim?
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    kluci, keby ste si nestihli vsimnut, vysiel nyxdroid v2 !
    THE_SON_OF_MAN
    THE_SON_OF_MAN --- ---
    projel jsem pocitac antivirakem i malware bytes a nic.
    KEITHHSTER
    KEITHHSTER --- ---
    THE_SON_OF_MAN: žeby trojánek ? dělal mi podobný věci
    THE_SON_OF_MAN
    THE_SON_OF_MAN --- ---
    Potrebuji pomoc. Mam HTC One S a po update na jellybean uz mi pocitac nerozpoznava mobil. Potrebuju dostat data z telefonu do pocitace a dokonce jsem si stahnul ten jejich debilni SyncManager, ale ani ten mi nerozpozna telefon. Jo a z nejakyho duvodu se mi vzdycky vytvori dalsi CD-Drive misto SD karty. Na ten CD drive se samozrejme nemuzu dostat. Uz jsem byl i v HTC obchode (tam jim to funguje), volal na HTC technickou, ale bohuzel problem je stale nevyresen. HELP!
    GORG
    GORG --- ---
    tak to vyřešilo nahráním stable verze staršího androidu 2.3 v cyanogenmod 7. hned se to chytlo a USB se nabízí. hurá :)
    GORG
    GORG --- ---
    ARCAO: Z nějakého důvodu se telefon v adb devices ukazuje jako Offline. U adb přes wifi.
    ARCAO
    ARCAO --- ---
    GORG
    GORG --- ---
    PISKVOR: dík za tip. minimálně rozchodit přesouvání souborů přes wifi by pomohlo
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    GORG: QuickSSHD na Androidu + Total Commander s SFTP pluginem na Windows -> připojení k filesystému i po síti. (já vím, že to neřeší
    GORG; to byla reakce čistě na ten poslední příspěvek)
    GORG
    GORG --- ---
    trošku to zpomaluje vývoj, když si tam APK musím posílat e-mailem ;-)
    GORG
    GORG --- ---
    REFLEX: Řeším teď to samé s LG Optimus Black, ikdyž tohle je asi šlágr u hodně telefonů. Mám modovaný telefon cyanogenmod nejposlednější

Mně to fungovalo dobře, ale pak zničehonic před pár dny ten telefon přestal komp vidět. Adb devices neukazuje nic atd. Nejde už dokonce ani připojení na SD kartu jako storage. Přes čtečku v USB jsem do sd karty tedy narval novější mod firmwaru, ale problém přetrvává. Device manager (win7) mi tam ten telefon ani neeviduje, takže to dost vypadá, že je spíš problém ve Windows a driverech. Zkoušel jsem ho zapojit i do jiných USB portů, ale nějaké drivery sice nainstaluje, ale ne tak jak předtím, když to šlo.

Zvláštní bylo, že komp ten telefon rozpoznal, když jsem byl v tom Recovery módu při flashování. Dokonce mi zpřístupnil SD kartu.

Jinak mám tam NIGHTIES verzi neb stable mi ho taky dělala pro ADB neviditelný.. pak jsem tam dal tu latest nighties a sic to nebylo moc stabilní, tak byl už konečně vidět v adb devices. Pak to ale říkám zničehonic přestalo fungovat. Instaloval jsem tam předtím hafo různých aplikací a her až z toho byl telefon nějakej zpocenej. Taky se mi rozbil miniUSB kabel a komp dost mátlo, když se mu tam střídavej připojoval/odpojoval kvůli blbému kontaktu. Možná to rozhodilo tohle, že se okna z toho nakoply
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    VIRTUALVOID: jj zkousel jsme zapnout vypnout, restart, vsechno :]
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    Telefon tam vůbec není, nebo je offline? Jaký máš operační systém? Na Linuxu u HTC dost pomáhá spustit ADB pod rootem.
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    REFLEX: divne, a urcite mas v developer options zaskrtnute usb debugging? mne sa to z nejakeho neznameho dovodu tiez vypina... ale zapnem a funguje
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    VIRTUALVOID: nefunguje porad, zkousel jsem to i odinstalovat
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    MRAKY: dekuju :)
    PEK
    PEK --- ---
    Metro hlídač pro Android - neoficiální prohlížeč fotek od čtenářů deníku Metro.

git clone git://github.com/petrkle/metro-hlidac.git
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    MATHEZ: potom predpokladam, ze telefon nemas rootnuty. Takze podle typu tveho telefonu se ti muze povest ziskat ty hesla a taky nemusi
    najdi si postup rootovani pro tvuj model telefonu. Pokud neni trebas mazat data v prubehu te procedury, tak pak uz by to melo jit...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam