• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKAndroid development
    GORG
    GORG --- ---
    DRIZDIK: hmm ted se mi zda replikovatelny, ze pokud mam zapnutou aplikaci ICQ, pak se to zpomaleni projevuje, a v opacnym pripade to jde dobre. Tak to vypada, ze to zpusoboval ten icq messenger
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    VERLIBA: Spustitelný soubor android je ve složce tools, která je v tom SDK a chce si to přidat do PATH.
    VERLIBA
    VERLIBA --- ---
    napadlo men jestli by nestacil symlink z tools/android.bat na tools/android a pridat tools do cesty - zatim se to tvari schopne - tak jsem si to mozna zodpovedel sam
    VERLIBA
    VERLIBA --- ---
    Mam zacatecnicky dotaz..
    snazim se buildit neco (linphone) ve widlich, a hned po prikazu make (prvni kror v readme) vypise
    which: no android in (nasleduji cesty, a v nich i :/cygdr/cygdrive/c/android-ndk-r8e:/cygdrive/c/adt-bundle-windows-x86_64-20130219/sdk )
    Prohledam jsem sdk a zadny android.exe tam neni.
    Dival jsem se do Makefile a vidim tam radek z nehoz to prameni
    SDK_PATH=$(shell dirname `which android`)
    Zrejmne, kdyz nekdo psal makefile, jeste byl nejaky nastroj android.exe - nevite nekdo jestli se jen presunul a prejmenoval?
    Dik
    GORG
    GORG --- ---
    DRIZDIK: zkousel ale v te chvili tam GC myslim nebezel. Podobny problem uz jsem resil vsiml si, ze zpomaleni delaly moje vypisy do logu, ktere zjevne taky delaly hlavne zbytecne alokace textu.
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    GORG: takovýhle zpomalení by mohlo být způsobený garbage collectingem. Zkoušel jsi to sledovat, co se ti děje s pamětí a jak často ti GC probíhá?
    GORG
    GORG --- ---
    Už se nějakou dobu potýkám s náhodným zpomalením prakticky v kterémkoliv místě aplikace. Měl jsem podezření, že to možná způsobují některé procesy v pozadí androidu - například aktualizace aplikací, tak jsem si tam nějaké teď spustil, ať se mi aktualizují, a chová se to opravdu podobně.. někdy až sekundu i víc se to zastaví, občas i zapraská ve zvuku, což mi telefon dělá, když je už úplně v p*či.

Setkal se s tím tu někdo? Resp. jak se vypořádat nebo nevypořádat s tím, že aktivity androidu v pozadí zastíní vaši hru? Zkoušel jsem hrát nějaké jiné hry z marketu a nevšiml jsem si zpomalení, ikdyž ty aktualizace je zpomalují stejný způsobem. Ale zkusil jsem si i automatické aktualizace vypnout, a stejně se to někdy stane. Testuju to třeba půl hodiny a je to v pořádku, a někdy hned po spuštění nebo prostě náhle to na chvíli se zadrhne. Po chvíli to třeba zas sviští. Nevím, co si o tom myslet. Posílám tam taky nějakou menší komunikaci přes internet, tak mám i podezření, že tyhle netový asynchronní tasky tam v pozadí můžou dělat neplechu. Zdá se, že když si vypnu net, tak se to zpomalení nestane. (ale těžko říct.. se to kolikrát dlouho tváří v pohodě a pak bum zas)

Uf :) Už fakt nevím. Snažím se optimalizovat, dočasně eliminovat některé výkonově náročnější části, ale tím to zdá se nebylo. A projevuje se to kdekoliv v aplikaci (třeba v menu, kde mi na plynulosti moc nesejde, každopádně tam nic moc náročného není)
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    mam takovej podivnej, nestydim se rici, ryze androidi problem. Mam appku kde mam v nejake nativni (ne webview) casti nejaky text v anglictine a device nastavenej na nemcinu a ten blbec mi to podtrhava jako chybu v textu. Jediny co sem nasel je vypnuti kontroly pravopisu v devicu ale s tim samozrejme nemuzu pocitat, ze bude mit kazdej vypnuty. Je moznost tuhle blbost nejak blokovat v appce?
    FAERTIS
    FAERTIS --- ---
    Lehký spam, kdyby někoho zajímalo, takový můj projekt :)
    Android kanónem na vodního vrabce | Aquasoup
    http://www.aquasoup.com/blog/android-kanonem-na-vodniho-vrabce/
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    VIRTUALVOID: uz jsem to vyresil a popravde netusim kde byl zakopan pes. pravdepodobne za to mohl ctrl+c z pdf, kde se zkopirovalo i par spatnych znaku a php u toho nervalo...
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    LUCIEN: sam pan nyx by mohol vediet. nedavno sme spolu integrovali push...
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    RADDINO: uhm. ja som to sice rozchodil, ale po 4hodinach pokusov o integraciu s TFS a existujucim kodom (nyxdroidu) som to odinstaloval. z eclipse ma ide niekedy roztrhat, ale zatial som s tym mal viac spokojnych dni ako s idiotj
    RADDINO
    RADDINO --- ---
    VIRTUALVOID: zkusil jsem 2x reinstal JDK i studia, několik tipů z stackoverflow a furt to nefunguje... piss
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    Neřešil tu náhodou někdo GCM notifikace pomocí PHP? Google stále vrací "Error=MissingRegistration" a vypadá to, jako by tam neprocházelo registraion_ids. Internet je plny ruznych reseni/nereseni, ktera mi nepomohla. Nahodou nezkousel jste nekdo posilat ty data jinak nez pomoci CURL ? Dik
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    VIRTUALVOID: dekuji!
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    Android Studio Won't Open for You Either? How to Fix Android Studio
    http://www.ootpapps.com/2013/05/android-studio-wont-open-how-to-fix-android-studio/
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    povedlo se nekomu spustit android studio na windows7 64bit ? kliknu na ikonu a nic . je trebas nastavit nejak systemove promenne?
    FALCO
    FALCO --- ---
    REDGUY: pouzivam, Eclipse me taky sere tak hledam vzdy varianty.
    ZACK
    ZACK --- ---
    REDGUY: Pouzivam a jsem vic nez spokojeny (narozdil u Eclipsu).
    ARCAO
    ARCAO --- ---
    Funguje někomu Proguard při vytváření signed APK u Android studia. U mě se zaboha nechce spustit, prostě se přeskočí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam