Tak ještě k tomu mému problému s uzavíráním kurzoru a databáze, už fakt neví, co s tím. Pokud budete někdo ochotný se kouknout na zdroják, tak je přiložen, budu vděčný na každou pomoc. Je to moje první aplikace, na které se učím, tak se moc neděste (není třeba vůbec doimplementována varianta pro "dualpanel" pro tablety) :)
Abych to ještě jednou popsal, mám TachoListFragment coby potomka ListFragmentu a to je taky hlavní fragment. V onStart() otevírám DB (model) a dělám update listu, ve kterém si modelem vezmu cursor na seznam, který předám TachoListAdapteru a ten pak nastavím třídě pomocí setListAdapter().
Pokud pak v aplikaci nechám otevřít dialog pro přidání nové položky (onAddRecordClicked v MainActivity), tak v onPause() TachoListFragmentu zavírám cursor i db. Jenže podle debug záznamů v LogCatu mi to po onStop() vyhodí výjimku
java.lang.IllegalStateException: attempt to re-open an already-closed object: android.database.sqlite.SQLiteQuery (mSql = SELECT _id, date, daily_counter, main_counter, description FROM records ORDER BY date DESC, _id DESC)
a netuším proč ani kde, protože v otevíraném AddRecordFragment se s tím cursorem nijak nepracuje.
Když zakomentuju to uzavření cursoru i db, tak to jede, ale pak to zas háže do LogCatu ty výjimky (ale neshodí aplikaci), že aplikace finalizuje cursor, který nebyl nikdy uzavřen atd. Ne vždycky, ale dost často :(
Díky za každou pomoc.