Teda programuju spoustu let, v různých jazycích, ale koukám, že Android bude moje noční můra :( Doprkýnka ty procesy si tam dělají co chtějí?! Zkoušel jsem debugovat a přišel jsem na to, že po onPause, kde jsem volal zavření kurzoru a DB se pak někde uvnitř knihoven Androidu volala nějaká persistence seznamu (mimo mé metody) a ty si tam zavolala cursor a zjištění položky. Řekl jsem si, hurá, to je ten problém. Zkusil jsem tedy přesunout to zavírání až do onDestroyView, spustím aplikaci, vložím snad 20 záznamů a v pohodě, žádná chyba. Pak najednou otevřu zase formulář pro přidání záznamu, v něm dialog pro výběr datumu - a zas ta chyba "close() was never explicitly called on database...", přitom v před tímto hlášení mám debug hlášky, že to tam tím zavírám prošlo. Tak koukám pořádně do toho trace výpisu výjimky, kudy to jako šlo, a co nevidím, TachoListFragment.onContextItemSelected(), pak MainActivity.onTachoItemUpdateClicked(), TachoModel.getRecord()... WTF?!?! Proč spouštěl tohle proboha? Vůbec jsem v této chvíli nebyl na seznamu, ani jsem nevyvolal kontextové menu, natož abych spustil editaci vybrané položky. Editaci jsem vyvolal v tomhle kole testování pouze jednou, a to dlouho předtím, než mi ta výjimka vypadla, navíc jsem to pak zavřel a pokračoval v přidávání nových položek. Výpis z LogCatu opět přikládám. Buď tam mám někde naprosto nečitelnou chybu, nebo se zbláznil emulátor nebo je Android založen na principu náhodných výbuchů :( Předpokládám, že A je správně, ale kde prohoha?