• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKAndroid development
    Diskuse o vývoji aplikací pro platformu Android.
    -----------------
    Tipy, Triky, Postřehy, Začátečnický help, Nápady na nové aplikace.

Oficiální developerská stránka: http://developer.android.com
    Něco málo v češtině na WiKi android fora: http://wiki.androidforum.cz/index.php/Programov%C3%A1n%C3%AD
    Článek na Zrojáku: http://zdrojak.root.cz/clanky/vyvoj-pro-android-ii/

Docela zajímavé tutoriály přímo od vývojářů ze Sony Ericsson:

na tvorbu vlastního View adapteru
    http://blogs.sonyericsson.com/developerworld/2010/05/20/android-tutorial-making-your-own-3d-list-part-1/

zajímavý nápad na zoomování jedním prstem - aneb vytváření gest
    http://blogs.sonyericsson.com/developerworld/2010/05/18/android-one-finger-zoom-tutorial-part-1/
    rozbalit záhlaví
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    ROTTWEILER: pozri, je piatok, ja teda uplne rozumiem preco tomu stale nechapes. neslo o rychlost v sprintovani po klavesnici. slo o to rychlo vyrobit vec, ktora mozno pomoze ostatnym[dvom uz ano], bez toho, aby mi nadriadeny tresol niecim po hlave, ze nerobim to co mam.
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    VIRTUALVOID: Nechci tu vést tuhle diskuzi, ale nepovažuji programování za závodní disciplínu, kde je cílem za nejkratší čas vytvořit knihovnu, tu vyhodit ven a komplikovat život vývojářům tím, že se musí prodírat více knihovnami, kde spousta z nich jsou rychlokvašky, které nestojí za použití. Howgh.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    pattern nazi!! :)
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    ROTTWEILER: precitaj si popis 'initial,...'. k tomu co som ti uz napisal ti nemam viac co dodat, snad len tolko, ze ked chces hovorit o kvalite, napis nieco podobne za 10minut cez obed v praci. a potom nam to ukaz - bodka.
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    PISKVOR: Já chápu tvůj pohled, ale teď to má chování jako singleton, a když se to bude v budoucnu měnit, tak není problém to přejmenovat, refaktorovat. Stejně teď tam chybí mechanismus vybírání instancí, tak se to bez změny kódu neobejde.

VIRTUALVOID: V případě tvé aplikaci si měj cokoliv, ale když už to dáváš ven jako knihovnu, tak bys měl být otevřen diskuzi a měl poskytnout určitou kvalitu, ale jak chceš. :-)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ROTTWEILER: No, to už je spíš námět na flamewar; nicméně zrovna tady vidím možnost dalších rozšíření té Factory - kdyby to bylo pojmenovaný Singleton, tak mám dost pevně daný, co mi to může a nemůže vracet; a možná není záměr, aby se to bude vždycky chovalo jako Singleton.
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    ROTTWEILER: jeb na to. pisal som to v robote a mal som na to malo casu
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    VIRTUALVOID: Já tam nevidím, že by FileDownloaderFactory vytvářel více typů a ty sis mohl nějak vybírat. Plus když i když bys tam doimplementoval tuto mechaniku, tak získáš jednu instanci a potom už jí nikdy nezměníš. Když už, tak SingletonFactory. Strašně to mate, protože jako vývojář očekávám zažité chování.
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    PISKVOR: Mi to přijde jako kdybych autu říkal autobus, protože je to vlastně jednoduší typ autobusu. Existuje nějaké zažité konvence a když si projdeš i jiné návrhové vzory, tak uvidíš, že mezi mnohými není skoro rozdíl strategy vs bridge atd. ale to si nemyslím, že je důvod k zaměňování jmen.
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    ROTTWEILER: lebo vracia typ, ktory mozes implementovat niekolkokrat a potom si medzi nimi vybrat ?
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ROTTWEILER: Protože Singleton je nejjednodušší typ Factory? Vždycky sice vyrobí totéž (ba dokonce stejnou instanci totéže), ale to už je implementační detail ;)
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    VIRTUALVOID: Proč se Singleton jmenuje Factory?
    DATEL
    DATEL --- ---
    JOHNY_G: aha, díky za info, musím vyzkoušet (jestli k tomu teda dostanu v práci prostor)
    JOHNY_G
    JOHNY_G --- ---
    DATEL: Chybí vám tam screenSize :-). Na Jelly Beanu už tohle nefunguje.
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    PISKVOR: jak sem psal, jsem laik takze 5 tocicich se krouzku a moznost otacet 3D predmetem mi oproti jinym hram prijde malo. Co nejlevneji sem ani tak nemyslel. Ale abych to tedy upresnil. Hra by byl jen cryptex a ucelem by bylo jeho otevreni... cili prijit na spravnou kombinaci valcu. To by se dalo zjistit prectenim knihy, pripade nekolika spisu (list papiru s textem)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    KAZATELL: Těžko říct. Tu "líbivou grafiku" taky bude muset někdo nakreslit, "jen několik pohyblivých bodů" jsi popřel týmž dechem...takže vlastně víme jen to, že chceš nějakou hru, a pokud možno co nejlevněji; to není zrovna dostatečný na odhad.
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    Zdravim, ptám se jako laik který problematice v podstatě vůbec nerozumí.
    Kolik by stála hra s líbivou grafikou (na principu room) kde by bylo jen několik pohyblivých bodů . resp jeden 3D váleček s pěti otočnými prstenci plus pár dalších módu typu papír kniha a podobně...
    je mi jasné že se to těžko odhaduje, ale ten princip sem uvedl spíše pro představu
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    caute, moje dva centy z kodu nyxdroidu :

https://github.com/virtualvoid/AsyncImageGetter
    VICSYL
    VICSYL --- ---
    DATEL
    DATEL --- ---
    VIRTUALVOID: aha... tak uvidím při testování, zatím se to chová normálně. Je teda fakt, že jednotlivé "sub" fragmenty v záložkách ukládám do seznamu a při jejich znovuvyvolání, pokud existují v tom seznamu, tak použiju tu existující instanci a jen nastavím argument s ID detailu, ale nijak jinak s tím nepracuju, tj. nijak je neschovávám nebo tak.

VIRTUALVOID: to bych ti byl vděčný. Jestli jsem to dobře pochopil, tak ty používáš ActionBar, já mám ten starý TabHost, ale ono to bude myslím podobné, že?
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    pomohol by som ti viac... ale zial mam tiez dost busy dni v praci.
    mozem ti poskytnut kusy zdrojaku nyxdroida kde riesim fragmenty v taboch.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam