• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKAndroid development
    Diskuse o vývoji aplikací pro platformu Android.
    -----------------
    Tipy, Triky, Postřehy, Začátečnický help, Nápady na nové aplikace.

Oficiální developerská stránka: http://developer.android.com
    Něco málo v češtině na WiKi android fora: http://wiki.androidforum.cz/index.php/Programov%C3%A1n%C3%AD
    Článek na Zrojáku: http://zdrojak.root.cz/clanky/vyvoj-pro-android-ii/

Docela zajímavé tutoriály přímo od vývojářů ze Sony Ericsson:

na tvorbu vlastního View adapteru
    http://blogs.sonyericsson.com/developerworld/2010/05/20/android-tutorial-making-your-own-3d-list-part-1/

zajímavý nápad na zoomování jedním prstem - aneb vytváření gest
    http://blogs.sonyericsson.com/developerworld/2010/05/18/android-one-finger-zoom-tutorial-part-1/
    rozbalit záhlaví
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    WOJTISHEK: Jednak, jednak je oproti netbeans mnohem rychlejsi (o rad!!!), a hlavne pouzitelnejsi - NB mi vzdycky pripadalo jako "napsano martany pro martany," zatimco v jetbrainsackych programech se od zacatku orientuju bez problemu.
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    WOJTISHEK: jeste upresnim - kolegove prechazeli z netbeans a udajne ma phpstorm spoustu napovidajicich a kontrolujicich "systemu"
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    MRAKY: imho prave kvuli IntelliJ...kolegove programatori v praci jsou z phpstormu uplne uneseni, dokazu si predstavit, ze stejne uneseni budou Javisti z Idey / Android Studia
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    cetl jste nekdo, proc nahradili eclipse za android studio ?
    DATEL
    DATEL --- ---
    FALCO: pro PHP používám PhpStorm, takže to prostředí je mi taky blízké. Akorát jak jsem začal pro Androida na Eclipse, tak je tam jinak řešená struktura projektu a když jsem nové Studio někdy ze začátku zkoušel, tak se mi v tom hůř orientovalo, a mám dojem, že i fyzicky na disku byla struktura projektu jiná... Stávající projekt už bych asi nepřeváděl, ale jestli se naskytne něco nového, tak abych věděl, zda má už smysl zkoušet to nové Studio.
    BYDK
    BYDK --- ---
    Nasel jsem API SMSmanagera:
    SmsManager | Android Developers
    http://developer.android.com/...ce/android/telephony/SmsManager.html#divideMessage(java.lang.String)
    Pravdepodobne, nevim jestli to rikam spravne musim udelat nativni kod a ten vlozit do Unity. Akorat nevim jak ten kod udelam, jak to vyzkousim. Sakra. :)
    BYDK
    BYDK --- ---
    Zdravim lidi. Pouzivam Unity3D, coz umoznuje vytvaret apk pro android. Bohuzel zatim nevim jak to skoubit, ale potrebuju detekova prichozi SMS a pripadne je parsovat. Overit z jakeho to cisla prislo apod... Nevim jakou cestou se vydat. Unity umoznuje dll import a podobne vecicky. Zatim tomu bohuzel jeste poradne nerozumim. Tak bych rad vedel, jakou cestou se vydat. Diky moc
    FALCO
    FALCO --- ---
    DATEL: Mno pouzivam IntelliJ Idea coz je v zasade stejna zalezitost. Nenasel jsem nic co by mi chybelo, co pises funguje. Hlavne nemam rad Eclipse UI :D
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    NECROMAN: Tak co appku na to napsat? Bude to k něčemu? Náročnost je tak na půl hodinky, tak kdyby to bylo pro dobrou věc, tak to můžu splácat a poslat apk, případně hodit na market. Nemám tu žádnej tag, abych to vyzkoušel ...
    DATEL
    DATEL --- ---
    Kruci, chtěl jsem ten příspěvek zkopírovat a upravit, ale smazal jsem to a nezůstalo to ve schránce, tak znova:

Používáte někdo to nové Android Studio pro "ostrý" vývoj? Je to stále v beta verzi, jak se vám s tím pracuje? Je to lepší než v ADT? Co debugger a emulátor, funguje v pohodě? Co třeba obdoba "Ctrl-Shift-O" pro importy, je tam taky?
    DATEL
    DATEL --- ---
    ARCAO: právě že mi nic z tohoto nešlo. Nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem zrušit host-only LAN a nechal jen NAT a k PC přistupuje přes jeho skutečnou IP adresu.

GORG: jo, svižné to je, ale má to ještě mouchy. Dost často se to nepropojí s Eclipse přes ADB, a taky mi to tam dost často vyhazuje nějakou chybu, že nemůže najít nějakou věc (teď už nevím co to bylo, buď něco s grafikou nebo emulací nebo možná taky něco úplně jiného :) ), takže je pak nutný restart emulátoru. Taky to v podstatě funguje jako skutečné zařízení, musel jsem zadat account a hned to synchronizoval, taky mi chodí aktualizace aplikací atd. Ale je to jediné řešení, jak lze vyzkoušet práci s mapou, v tom klasickém emulátoru se mi to prostě nepodařilo rozjet podle žádných postupů, co se válí na netu.
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    NECROMAN: Tohle v pohodě jde jako Uri schéma na Androidu udělat sms:90206?body=DPT32
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DRIZDIK: no ja to prave implementoval na WP8 pro svoji SMS jizdenku a chtel jsem otestovat vytvoreny tag, zda to take neco otevre na Androidu, ale fakt jsem nenasel zadnou appku podle popisu, ktera by to umela. Hlavne Uri schema asociace na Androidu nemohou mit co jsem nasel format, jako to SMS uri scheme, ale kdo vi jak to je.
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    NECROMAN: nebude to umet SMS Jizdenka? urcite by to nebyl problem vytvorit ..
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Dotaz, vite o nejake Android aplikaci, ktera umi zpracovat "SMS Uri scheme"? Priklad kliknu na webu na odkaz sms:90206?body=DPT32 a chci, aby se mi bud otevrela aplikace umoznujici odeslani teto SMS, nebo byt rovnou presmerovany do dialogu pro odeslani SMS.
    Mam ted NFC tag se stejnou zpravou, ale Android zarizeni mi jen zobrazilo, ze prijalo zpravu, ale nemohu s ni nic delat. WP8 treba rovnou nabidne dostupne aplikace, ktere toto Uri scheme podporuji.
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    Neví někdo čím to, že mám vlastní View, který implementuje onSaveInstanceState a onRestoreInstanceState a když dochází k obnovení, tak ve všech těch view se použiji stejný data? Jako kdyby skrze všechny instance ten jeden View měl stejný Bundle. Je to celkem problém, protože potom to při obnovení padne, protože některé view byly obnovy do nežádoucího stavu.
    GORG
    GORG --- ---
    DATEL: tyjo o genymotion jsem nevedel. dobresvizna emulave
    ARCAO
    ARCAO --- ---
    DATEL: No a nebo se podivej v Androidu do Genymotion configuration. Tam mas adresu zarizeni, napr. 192.168.56.101, tak IP adresa PC bude pak 192.168.56.1
    ARCAO
    ARCAO --- ---
    DATEL: A co takhle tam dat IP adresu pocitace, na kterem ti bezi Genymotion?
    DATEL
    DATEL --- ---
    Ahoj, používáte někdo místo standardního emulátoru ten of Genymotion? Pokud ano, řešil jste někdo, jak ho donutit, aby viděl webový server na PC, na kterém běží? U klasického emulátoru stačilo upravit etc/hosts a přidat "10.0.2.2 web.loc", ale u toho od Genymotion nemůžu přijít na to, jakou IP tam dát, zkoušel jsem snad všechno možné. Virtuální mašina má ethernet jako host-only.
    MICCY
    MICCY --- ---
    Tak to udělám přes JSON, to bude asi nejlepší způsob. Pak sem hodím report jak to dopadlo :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam