• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKAndroid development
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    NECROMAN: Takhle velkej json netrva takhle dlouho. Na androidu je parsování opravdu pomalejší,ale pořád v ms. A pokud se to dělá správně, tak se to dělá v asynchronním vlákně rovnous dotazem a nemělo by to opalikaci nijak zaseknout ..
    Gson je stále pomalej, ale dobře se s tím pracuje, takže ho stejně používám a zatím jsem nikdy nenarazil na zásadní zbrždění, protože stejně nejvíc zabere request, kterej může přes GPRS trvat dlouho ..
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    NECROMAN: Pesimalizovat se dá cokoli; to by chtělo vidět, jak s tím JSONem pracuje.
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    NECROMAN: JSON parser androidu je pomaly, ale pomalsi je gson (mozno sa to zmenilo, treba skusit)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Dotaz, kolega co pro nas vyviji Android verzi nasi aplikace, nam stale tvrdi, ze parsovani JSONu a zobrazeni obsahu mu trva neskutecne dlouho.
    Jak dlouho by tak nejhure melo trvat naparsovani 50kB json txt souboru, kde je cca 100 polozek, kazda s cca 8 propertami jasne deefinovaneho typu, + zobrazeni je v nejakem listu na obrazovce?

Na Windows Phone trva nacteni a naparsovani do objektoveho modelu radove desitky ms, zobrazeni se vsim vsudy se vejde tak do vteriny max. Kolega tvrdi, ze na Androidu to trva radove 10 vterin, coz mi prijde jako nesmysl.
    ZACK
    ZACK --- ---
    GORG: http://www.jetbrains.com/idea/ a mas po starostech.
    GORG
    GORG --- ---
    btw občas se stane, že Eclipse přestane zobrazovat logcat, Any idea?

Předpokládám, že to řeší Eclipse vypnout zapnout, ale ideální by bylo nějaké tlačíko, které by to tam znovu attachnulo. adb kill-server také nepomáhá.

Ono totiž každé vypnutí (nebo skoro každé) vede i k podivným chybám, že pak je nutno u všech projektů dát clean, a eclipse se z toho pak dobrých 10 minut vzpamatovává. Na druhou stranu darovanému koni na zuby nekoukej.. furt jsem spokojenější než v XCodu. :)
    GORG
    GORG --- ---
    Nemáte někdo zkušenosti s Google play services, konkrétně s realitime multiplayer? Už se hodnou chvíli pokouším rozchodit celý ten proces připojení hráčů v místnosti (room).
    Pokouším se o auto-matching, kde hledá kohokoliv dostupného, ale z nějakého důvodu jeden telefon tvrdí, že ten druhý joined room, zatímco ten druhý se netváří, že by se někam joinul... napadá mě, že je to možná nějaká jeho předchozí instance, protože celé to přihlášení (signup do services) si Andoird pamatuje až do restartu

.. no až do těch rozměrů, že když killnu process svojí aplikace, tak se sama spustí znova, pokud rychle nekillnu i třeba
    com.google.android.gms,
    com.google.android.gms.ui
    atd.

i tak se po novém stuštění okamžitě spustí google play services a apokračují, kde předtím skončily, tj. ještě dříve než já sám zavolám signup.

bylo by fajn to mít možnost celé killnout, protože ono připojit v tom mžiku sekundu v Eclipsu DDMS debugger se skoro nedá :-), takže ladit takovou situaci je poměrně obtížné.
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    MRAKY: Oni nenahradili, pouze dávají alternativu.
    FALCO
    FALCO --- ---
    DATEL: Jako vzdy prechod boli (Take se nerad vzdavam svych Netbeans ale musim uznat ze IntelliJ ma vetsi koule). Uplne puvodne jsem na android developil taky v Netbeans ale ty pluginy nemelu zadnou podporu a skoro to bylo lepsi psat v notepadu :D. Jakmile naskocili s podporou android (a i s celkem sikovnym UI designerem) tak jsem byl spokojen.
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    chlapci, GifView niekto niekedy riesil ? mam v nyxdroide nejaku experimentalnu podporu toho. ale strasne vela RAMky to zere. holt niesom moc optimizator vtomto... zaujimalo by ma, ako to riesi napr stumblr (alebo akekolvek ine tumblr aplikacie). nevie niekto pls ?
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    No já přechod z Eclipse na Intelli zas tak nevyhvaloval. Intelli je dobrý v podpoře dynamickejch jazyku (PHP, groovy) atd, ale pro samotnou Javu v tom zas takovej milovej skok nevidím. Kde je lepší je podpora a funocnost XML editorů
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    WOJTISHEK: Jednak, jednak je oproti netbeans mnohem rychlejsi (o rad!!!), a hlavne pouzitelnejsi - NB mi vzdycky pripadalo jako "napsano martany pro martany," zatimco v jetbrainsackych programech se od zacatku orientuju bez problemu.
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    WOJTISHEK: jeste upresnim - kolegove prechazeli z netbeans a udajne ma phpstorm spoustu napovidajicich a kontrolujicich "systemu"
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    MRAKY: imho prave kvuli IntelliJ...kolegove programatori v praci jsou z phpstormu uplne uneseni, dokazu si predstavit, ze stejne uneseni budou Javisti z Idey / Android Studia
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    cetl jste nekdo, proc nahradili eclipse za android studio ?
    DATEL
    DATEL --- ---
    FALCO: pro PHP používám PhpStorm, takže to prostředí je mi taky blízké. Akorát jak jsem začal pro Androida na Eclipse, tak je tam jinak řešená struktura projektu a když jsem nové Studio někdy ze začátku zkoušel, tak se mi v tom hůř orientovalo, a mám dojem, že i fyzicky na disku byla struktura projektu jiná... Stávající projekt už bych asi nepřeváděl, ale jestli se naskytne něco nového, tak abych věděl, zda má už smysl zkoušet to nové Studio.
    BYDK
    BYDK --- ---
    Nasel jsem API SMSmanagera:
    SmsManager | Android Developers
    http://developer.android.com/...ce/android/telephony/SmsManager.html#divideMessage(java.lang.String)
    Pravdepodobne, nevim jestli to rikam spravne musim udelat nativni kod a ten vlozit do Unity. Akorat nevim jak ten kod udelam, jak to vyzkousim. Sakra. :)
    BYDK
    BYDK --- ---
    Zdravim lidi. Pouzivam Unity3D, coz umoznuje vytvaret apk pro android. Bohuzel zatim nevim jak to skoubit, ale potrebuju detekova prichozi SMS a pripadne je parsovat. Overit z jakeho to cisla prislo apod... Nevim jakou cestou se vydat. Unity umoznuje dll import a podobne vecicky. Zatim tomu bohuzel jeste poradne nerozumim. Tak bych rad vedel, jakou cestou se vydat. Diky moc
    FALCO
    FALCO --- ---
    DATEL: Mno pouzivam IntelliJ Idea coz je v zasade stejna zalezitost. Nenasel jsem nic co by mi chybelo, co pises funguje. Hlavne nemam rad Eclipse UI :D
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    NECROMAN: Tak co appku na to napsat? Bude to k něčemu? Náročnost je tak na půl hodinky, tak kdyby to bylo pro dobrou věc, tak to můžu splácat a poslat apk, případně hodit na market. Nemám tu žádnej tag, abych to vyzkoušel ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam