• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKAndroid development
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    NECROMAN:

public class Shape {
        public int page;
        public String link;
        public double[][] coo;
    }

InputStreamReader r = // cteme soubor
    Gson gson = new Gson();
    Shape[] shapes = gson.fromJson(r, (Type) Shape[].class);

jinak teda mi to píše: 577 entries, a doba zpracovani: 94ms, ale neni na telefonu, tam to imho klidne muze byt trebas az 10x pomalejsi.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    NECROMAN: pro zajimavost, v .NET staci toto:
    [DataContract]
    public class IlShape
    {
        [DataMember(Name = "page")]
        public int Page { get; set; }
        [DataMember(Name = "link")]
        public string Link { get; set; }
        [DataMember(Name = "coo")]
        public float[][] Coordinates { get; set; }
    }
    string json = // load the file to string
    IlShape[] shapes = JsonConvert.DeserializeObject<IlShape[]>(json);
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Jak jsem tu nedavno resil to neskutecne pomale parsovani JSONu na Androidu, ktere kolega vyvojar stale nijak nerozlouskl - dokazal by nekdo mistni napsat uryvek kodu, ktery by tento file nacetl do modelu za radove desitky az stovky ms? Diky :) shapes.json
    VICSYL
    VICSYL --- ---
    Zdravim,
    potreboval bych dynamicky menit text zobrazeny v jednom radku dole na obrazovce (to zatim zvladnu).
    Text se zmeni treba jednou za +- 5-20 sekund. Pokud se text nevejde na display (zatim moc nevim, jak tohle korektne zjistit, ale to neni jadro pudla), chci, aby se text pomalu posouval, aby si ho user postupne precetl cely.

Zkousel jsem:

< translate xmlns:android="http://schemas.android.com/apk/res/android"
    android:duration="8000"
    android:fromXDelta="00"
    android:interpolator="@android:anim/linear_interpolator"
    android:repeatCount="infinite"
    android:repeatMode="restart"
    android:toXDelta="-400" / >

A v kodu pak:

textView.startAnimation((Animation)AnimationUtils.loadAnimation(activity,R.anim.animation));

Coz je sice pekny, text se posune, ale hned na zacatku se orizne a posouva se oriznuty ....

Nevite?
    MICCY
    MICCY --- ---
    Děkuji všem za reakce, nějak to určitě půjde.
    REDTIME
    REDTIME --- ---
    Koukal jsem, jak to resi napriklad mapy.cz, ktere dokazou pracovat s temer kazdym formatem. A z prevodu mezi S-JTSK - WGS a vychazeji z http://www.geospeleos.com/Mapovani/WGS84toSJTSK/WGS84toSJTSK.htm
    PANTARIL
    PANTARIL --- ---
    MICCY: ja pouzivam v PHP nasledujici funkci (nepsal jsem ji ja tak se neptej na podrobnosti ale co si pamatuju tak prevod vicemene odpovida pouze pro souradnice v ramci CR):

[PHP] sjtsk2wgs84 - Pastebin.com
    http://pastebin.com/zj7D43YH
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    MICCY: toto je hodne komplikovane, nakolko JTSK nieje suradnicou priamo niekde na zemi, nybrz ide o akysi virtualny bod. je to hodne tazka matika afaik. mame jednu kniznicu, ktora to vie urobit v ramci slovenska, nie vsak v cz.
    MICCY
    MICCY --- ---
    Zdravím, píšu mapovou aplikaci co kreslí různá dopravní omezení přímo do mapy.
    Celý systém na serveru je, ale postaven na "Křovákovi" (S-JTSK) a potřeboval bych v Androidu před uložením
    do databáze převézt souřadnice do WGS.

Nějaký nápad?
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    Dělá tu někdo nějakou grafiku v OpenGL? Snažím se s pomocí Andengine, nebo případně něčeho jiného, co mi aspoň trochu ulehčí práci, dosáhnout nějakejch hezkejch grafickejch efektu, ale nechapu aplikace těch Shader programů v tom, případně možnost jejich debuggingu
    DAYPH3
    DAYPH3 --- ---
    btw: Linky v úvodu nejsou už platný.
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    A mapu z Google play services ve vlastni aktivitě?
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    22DAEMON: yee, lebo to je komercna app
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    VIRTUALVOID: Musí to být nutně _Google_ maps? Pokud ne, dá se integrovat třeba OSM, např. takhle (GPLv3): https://code.google.com/p/sharemyposition/
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    chlapci pls, existuje sposob akym vyvolat (intentom) google maps, a ziskat polohu po navrate do app ? povedzme, ze user nema gps, alebo by chcel polohu upravit. google maps api mi zatrhli kvoli licencovaniu... (vraj moc drahe). dik
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    LITTLELI: Třeba tady https://github.com/eishay/jvm-serializers/wiki :-) Ale pro běžný použití je rozdíl neznatelnej samozřejmě, nechci startovat flame a podporuju to, že ten argument onoho programátora je zcestnej.
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    ARCAO: mně by docela zajímalo kde se tenhle argument vzal, tohle platilo možná pro gson verzi 1.5. No a ačkoli je teda jackson solidní knihovna, je to velký jak kráva. Pokud neanotuješ, tak ten GSON žádný výkonnostní trable jednoduše nemá.
    ARCAO
    ARCAO --- ---
    DRIZDIK: Na starších projektech taky používám Gson, ale teď jedu na Jacksonu s databindingem. Je to pohodlné stejně jako na Gsonu. Jinak problém Gsonu je pomalost a nutnost přepackagování přes JarJar kvúli tomu, že starší HTC telefony obsahují starou verzi Gsonu přímo ve firmwaru.

NECROMAN: Na JSON zcela určitě použít Jackson. Pokud by databinding byl příliš pomalý, tak si napsat vlastní parsování přes Jackson streaming.
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    NECROMAN: Takhle velkej json netrva takhle dlouho. Na androidu je parsování opravdu pomalejší,ale pořád v ms. A pokud se to dělá správně, tak se to dělá v asynchronním vlákně rovnous dotazem a nemělo by to opalikaci nijak zaseknout ..
    Gson je stále pomalej, ale dobře se s tím pracuje, takže ho stejně používám a zatím jsem nikdy nenarazil na zásadní zbrždění, protože stejně nejvíc zabere request, kterej může přes GPRS trvat dlouho ..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam