• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKAndroid development
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    MELOUN: anyway, ja nemam moc co robit po veceroch (okrem hrania BF3) takze mozes ist aj cestou c.2
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    MELOUN: it's a trap! ROTTWEILER :)
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    MELOUN: Napiš rovnou o jaký nápad jde. Pokud se bojíš, že ti ho někdo sebere, tak to zabal rovnou. Neuspěješ. Potom ti můžeme řict jestli to má naději.
    FALCO
    FALCO --- ---
    rychly dotaz.

Uz jste si nekdo hral s Host card emulator? Pripadne nemate nejake funkcni demo? :)
    https://developer.android.com/guide/topics/connectivity/nfc/hce.html
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    Zeptám se zkušenějších,
    mám nápad na aplikaci, myslím že je originální a dobrej - to si ale myslí každej o svým nápadu že jo :-)
    Appka zatím nemá na marketu alternativu, alespoň jsem nenašel.

Z hlediska vývoje není základní funkčnost vlastně nic moc zásadního, nějáká db, pár okýnek.
    Mám poměrně dobrou představu o tom jak by to mohlo fungovat a chci podrobněji vypracovat návrh..
    Živím se programováním ale pro android sem nikdy nenapsal ani řádku. Aplikaci věřím a jsem ochoten do ní něco investovat, ale je to osobní záležitost a když dám programátorovi 5k tak to nic neřeší. Takže jestli investovat tak do propagace..
    Tak a teď raďte co s tím..

1/ sedni, studuj a napiš si to sám - není to zas taková věda a něco se naučíš
    2/ hledej programátora a přesvědči ho za podíl na zisku
    3/ vykašli se na to, tyhle malé app bez větších investic jsou ztráta času

SCREAM
    SCREAM --- ---
    offtopic: prosim nekdo z okoli Strakonic kdo by byl schopen kamaradce prehrat firmware na samsung? kdyztak posta dik..
    ZACK
    ZACK --- ---
    DATEL: jo, chapes to spravne.
    DATEL
    DATEL --- ---
    ZACK: tý jo, super! Jen se ještě zeptám, jestli jsem to dobře pochopil ohledně licence - community edition je pod Apache 2, můžu tedy to IDE používat i pro vývoj komerčních aplikací v práci? U PhpStormu tohle totiž nešlo, tam jsem musel mít alespoň tu Personal licenci...
    ZACK
    ZACK --- ---
    DATEL: http://www.jetbrains.com/idea/ (a zajima te Community Edition — Free and Open IDE for Java). Kdyby to nemelo podporu pro vyvoj pro Android, tak to tu nevytahuju, ze jo :)
    DATEL
    DATEL --- ---
    ZACK: aha, ty myslíš normální Idea pro Javu? A ta má podporu pro vývoj pro Android? Tj. debugování, DDMS atd.? Akorát teda bohužel pro mě, tohle mi v práci nekoupí, ono i to PhpStrorm jsem si koupil jako personal licenci, ale další prachy na Ideu momentálně nemám :(
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    Features - Pencil Project
    http://pencil.evolus.vn/Features.html
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    ja som wipeol zakazdym takto Android Studio ked som sa snim pokusal nieco urobit. to je nenormalne hnusny tool co nic nevie. iba dobry marketing to ma
    FALCO
    FALCO --- ---
    ZACK:
    Souhlas, taky jsem vzal ideu, naimportoval si Eclipse projekt a s radosti jsem wipenul Eclipse ze sveho PC.
    Tesim se na dalsi verzi ktera bude mit o neco vice feature (jako code obfuscator atd...)
    ZACK
    ZACK --- ---
    DATEL: Idea neni Android Studio, v Idee te fakt nic nenuti pouzivat Gradle, kdyz se ho nechces ucit.
    DATEL
    DATEL --- ---
    ZACK: no, zkoušel jsem, viz příspěvky níže, zatím se nějak nemůžu přeorientovat na ten Gradle

Z trochu jiného soudku - jak je to s logováním chyb, tj. voláním Log.d (a další) a e.printStackTrace() - necháváte tyto volání i v ostré verzi nebo ne? Já momentálně mám každé takové volání v podmínce "if (BuildConfig.DEBUG)".
    ZACK
    ZACK --- ---
    DATEL: Pak absolutne nechapu, proc uz davno neouzivas Ideu.
    DATEL
    DATEL --- ---
    DATEL: ha, tak jsem náhodou objevil v IDE menu Tools / Android / Sync Project with Gradle Files, spustil jsem a teď už se to tváří, že je to OK. No, poněkud (hodně) neintuitovní, doufám, že tohle ještě v průběhu vývoje pořeší. No, nevím, ale zatím to Studio na mě nepůsobí moc dojmem, že by to bylo použitelné na ostrý vývoj. A to jsem se tak těšil, používám PhpStrorm a nedám na něj dopustit.
    DATEL
    DATEL --- ---
    Tak jsem podle postupu na http://developer.android.com/tools/support-library/setup.html#libs-with-res přidal do toho build.gradle

compile 'com.android.support:appcompat-v7:18.0.+'

dal jsem rebuild, event log hlásí "Compilation completed successfully in 26 sec", ale editor s activitou, kde linkuju android.support.v7.app.ActionBar stále hlásí, že nemůže rozpoznat symbol "app", tak nevím :(
    DATEL
    DATEL --- ---
    JOHNY_G: moc nevím, na co odpovídáš :) Knihovny v SDK samozřejmně mám stažené, já ale nevím, jak je jednoduše dostat do projektu - všude jsou jen popisy, že se má editovat ten Gradle konfigurák, ale protože to vůbec neznám, tak nevím, která bije. Prostě - existuje obdobná cesta jako v Eclipse ADT, kde jsem vytvořil nový projekt nad SDK supportí knihovnou a ten pak nalinkoval v nastavení (dialogové okno) mého projektu jako knihovnu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam