• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKAndroid development
    SPIRAL_FORCE
    SPIRAL_FORCE --- ---
    Cus, mate tu nekdo nejakou uspesnou apku? Jako ze uspesna je treba takova, ktera ma vic jak 50k aktivnich useru. ;-)
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    ROTTWEILER: My to zatím řešíme jako jeden projekt, kde jsme si ty závislosti ponastavili trochu sloziteji. Bohužel tam často dědíme z něčeho v Androidu a proto hledám lepší způsob. Rozdělení na subprojekt mi zatím přijde také jako nejlepší nápad.
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    DRIZDIK: Tak existoval plugin https://github.com/JakeWharton/gradle-android-test-plugin který dělal Jake Wharton, ale už je deprecated a nebyl úplně perfektní. Momentálně to řeším, že jsem závislosti přesunul do samostatného projektu pokud nepotřebují nic z Androida a tam ty JUnit v pohodě skrze java plugin spustím. A ty části, které jsou Android specifické jsem udělal abstraktní a pro Android implementoval. Je to tedy lepší i v tom, že je kód robustnější a pokud bych potřeboval testovat Android specifické věci, tak použiji instrumentační testy.
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    DATEL: Tohle jsem taky absolvoval, a lokálně jsem začal používat git (git svn ti pak pracuje s SVN master repozitářem) a máš lokálně svobodu si branchovat, stashovat a podobný blbosti a tenhle postup doporučuju.
    Ignore určite jde ale stejně používat i v SVN v nastaveních projektu (záleží co používáš za klienta) a například v Tortoise je to hned pod pravým, že klikneš na cokoliv a dáš přidat do ignore.

K tomu bych měl taky dotaz. Mám Gradle Android projekt a v něm bych potřeboval mít unit testing. Jak tohle řešíte? android plugin pro gradle se nesnese s java pluginem, kterej to standardně zařizuje.
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    DATEL: Protože ViewPager není nativně implementovaný a je dostupný pouze skrze support knihovnu.
    DATEL
    DATEL --- ---
    JAZDA: no, dokumentace by tomu odpovídala. Myslel jsem, že swipe je součástí actionbaru, ale asi ne. Taky mě celkem zaráží ten FragmentPagerAdapter z v13, ale to bude nejspíš souviset s tím, že swipe je v support v4 knihovně.
    JAZDA
    JAZDA --- ---
    DATEL: neni nahodou soucasti u novejsich pouze action bar a swipe stale ne?
    DATEL
    DATEL --- ---
    FAERTIS: nastavil jsem min. lvl 14, compile 19. Ale jak jsem psal, i v dokumentaci pro swipe píšou, že třída je ze support library.
    FAERTIS
    FAERTIS --- ---
    DATEL: Nejsem si jistý, co jsi nastavil v tom generátoru na začátku, ale defaultně je tam nastaveno min. level SDK 8.
    DATEL
    DATEL --- ---
    Stejně tak ještě byl použit FragmentPagerAdapter z v13 support knihovny...
    DATEL
    DATEL --- ---
    Tak teď zas trochu k tématu této diskuze :)
    Zatím jsem spíše začátečník, tak mě teď překvapila jedna věc, jestli byste mi to prosím mohl někdo uvésst na pravou míru. Doteď jsem dělal aplikace s podporou pro v2.2, tj. používal jsem support knihovny pro ActionBar, Fragmenty atd. Teď dělám novou aplikaci, která bude mít min. v4.0. Nechal jsem si pro začátek vygenerovat Android Studiem aktivitu pro actionbar a swipe, a překvapilo mě, že použitá třída ViewPager importoval přes support knihovnu v4. Koukal jsem do dokumentace Androidu a v popisu Swipe ( http://developer.android.com/training/implementing-navigation/lateral.html ) je to taky zmíněno.

Měl jsem za to, že supportí knihovny jsou pouze pro starší verze systému, aby tam šlo použít některé vlastnosti novějších verzí. Proč tedy je nutné support knihovny použít i na novějších (>= 4) verzích? Tj. skutečně to není součástí jejich API?
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    DATEL: Jasny. Taky jsem tohle zazil, ale podarilo se nam git prosadit. Nedavno jsem nastoupil do vetsi firmy a po ctyrech letech zase musel resit projekt v SVN. Nemile me prekvapilo, ze veci, ktery me na tom tenktat stvaly, jsou tam porad. I tady ovsem prechazime na Mercurial (aspon).
    DATEL
    DATEL --- ---
    HVJ3R: protože jsem před dvěma lety nastoupil do firmy, kde jeli na SVN, je v něm spousta projektů, a nehrozí, že by se mi podařilo tu někoho přesvědčit, aby se přešlo na GIT. Už jsem to několikrát naznačoval, ale bylo to smeteno ze stolu.
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    Svn je hlavne hruza, nejaky duvod, proc pouzivate zrovna subversion?
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    DATEL: global-ignores ? Ale to je zase afaik uplne globalni.
    DATEL
    DATEL --- ---
    REDGUY: tak samozřejmě, tuhle property používám, ale jestli se nepletu, tak ta funguje jen v rámci aktuálního adresáře / souboru, nebo snad lze v rootu použít jedno svn:ignore a navalit tam různé cesty v rámci jeho podadresářů? Já jen že jsem na toto zatím nikde nenarazil, že by to někdo takhle použil a co jsem koukal do dokumentace, tak si tím taky nejsem jistý, ale je možné, že se pletu...?
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    DATEL: svn:ignore property nestaci?
    DATEL
    DATEL --- ---
    Díky všem, takže pryč jde i komplet .gradle a .idea, gradle bez tečky zůstává. Škoda, že SVN nemá taky něco jako .gitignore soubor, bylo by to jednodušší :)
    FAERTIS
    FAERTIS --- ---
    DATEL: Tady je muj gitignore jestli ti to pomuze.
    https://dl.dropboxusercontent.com/u/10496733/.gitignore
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    DATEL: Všechno krom souboru pro Android Studio a všechny zkompilované věci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam