• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKAndroid development
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    viděli jste nové zdarma dostupné online kurzy vývoje pro android od coolpeople?
    třeba se někomu bude hodit - http://kurzy.coolpeople.cz/
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    DATEL: Jinak abych odpověděl ještě na původní otázku, tak tohle jsem používal já a fungovalo to.

-assumenosideeffects class android.util.Log {
    public static *** e(...);
    public static *** w(...);
    public static *** wtf(...);
    public static *** d(...);
    public static *** v(...);
    }
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    DATEL: Takhle

if (BuildConfig.DEBUG) {
    Timber.plant(new DebugTree());
    } else {
    Timber.plant(new CrashReportingTree());
    }

S tím, že CrashReportingTree může používat Crashlytics např. (tak to používám já) nebo tam může hodit HollowTree a nebude to dělat nic. :-)
    DATEL
    DATEL --- ---
    ROTTWEILER: díky za tip, ale jak by toto řešení řešilo můj problém (požadavek) s tím, aby se při release buildu vůbec nevolaly logovací metody, aniž bych musel všechna užití uzavírat do podmínky? :) To řešení s ProGuardem jsem našel celkem často, problém je, že mě to nefunguje, ale jak jsem psal, nikdy jsem to předtím nepoužil, tak nevím, jestli něco nedělám špatně.
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    DATEL: Co zkusit úplně jiné řešení a použít https://github.com/JakeWharton/timber ?
    POTRAT
    POTRAT --- ---
    REDGUY: tak to sem te nejak spatne pochopil
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    POTRAT: Nejsem si jistej jestli mi rozumis. Me nezajima nic z toho, co se pise v http://wap.samsungmobile.com/uaprof/GT-I8190.xml. Me zajima, jestli kdyz oteviram layout na S3 Mini, tak jestli android sahne spis do layout-large, layout-normal nebo layout-small, jestli se drawable berou z drawable-hdpi nebo drawable-xhdpi a tak dale. Coz se obavam z tech UAProf nezjistim.
    POTRAT
    POTRAT --- ---
    REDGUY: marek butler ti to vysvetli:
    webview - Android: How to get UAProf value in Android SDK? - Stack Overflow
    http://stackoverflow.com/questions/6082934/android-how-to-get-uaprof-value-in-android-sdk
    ale zda se, ze tenhle mechanismus neni moc udrzovanej. jeste pred dvouma rokama existovaly weby, s xmlkama k snad kazdymu mobilu(treba k samsungu http://wap.samsungmobile.com/uaprof/GT-I8190.xml ), ted narychlo nemuzu zadnej najit :(
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    POTRAT: Jestli myslis http://en.wikipedia.org/wiki/UAProf, tak nejak nerozumim jak bych pomoci toho mohl zjistit, jaky resource qualifiery to ktery zarizeni pouziva...
    POTRAT
    POTRAT --- ---
    REDGUY: zkus googlovat uaprof
    DATEL
    DATEL --- ---
    Používáte někdo Android Studio a ProGuarda? Chtěl jsem zkusit pro release build dát pryč volání metod Log.xxx (ne těch z android.util, ale ze své vlastní třídy), podle nalezených informací, ale nefunguje mi to, stejně do logcatu pořád zapisuje.

V buildTypes pro releaseWithLog (release build s logováním, kvůli testování InApp billingu) je mimo jiné:

runProguard true
    proguardFiles getDefaultProguardFile('proguard-android.txt'), 'proguard-rules.txt'

Ten druhý řádek je vygenerování AS, proguard-rules.txt je soubor pravidel z AS. Do proguard-android.txt v projektu jsem přidal:

-assumenosideeffects class cz.xxx.android.xxx.xxx.util.Log {
    public static int d(...);
    public static int e(...);
    public static int v(...);
    public static int i(...);
    public static int w(...);
    }

S ProGuardem jsem ještě nikdy nedělal, tak nevím, jestli to mám blbě nebo jestli jsem vůbec špatně pochopil, co to v reále dělá.
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    ahoj, kamarad si koupil novy telefon a predal mi svuj stary HTC Desire S (Android 4.0.4). Stroj je uz mimo zaruku, a tak me napadlo jestli by se do nej nedal nahrat nejaky odlehceny android, tak aby se snizila spotreba energie.

Mel jsem do te doby hloupy telefon, ktery vydrzel 4 dny i po sedmi letech. Jelikoz aktivne pouzivam jen minimum veci (web browser, fb messenger, sms aplikaci a aplikaci na poznamky + aplikaci na optimalizaci baterie Battery Doctor), mam povypinanou spoustu zbytecnosti a zroutu baterie a i tak vystacim s baterii pohodlne az do vecera. Jde mi o to, ze bych se rad vyhnul neustalemu zabijeni aplikaci v zajmu prodlouzeni zivotnosti. Pokud by se mi podarilo presahnout hranici jednoho dne na nabiti, povazoval bych to za uspech.

zatim jsem cetl jen letmo (prilis tomu nerozumim) a krome modu se doporucoval i jiny kernel - zvlaste Lean Kernel.

za jakoukoliv odpoved budu rad. diky
    DATEL
    DATEL --- ---
    Tak to by se mi zrovna taky moc hodilo... Já nic takového nenašel.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    Nevite nahodou nekdo o databazi velikosti displeju a hodnot resource qualifieru pro ruzny android zarizeni? Aby pro ruzny zarizeni slo dohledat jak velkej maji dipslej, jaky rozliseni a jestli si se identifikujou jako -large/-normal/-small a -mdpi/-hdpi a podobne...

DATEL
    DATEL --- ---
    Ahoj, prosím vás, používáte někdo nějakou jinou knihovnu místo vestavěného DownloadManageru? Nějakou, která by měla víc možností, např. do notifikační lišty přidat ikonu, vestavěnou podporu pro upozornění na stahování velkých dat apod.? Nemám teď časový prostor psát něco vlastního, proto hledám hotové řešení (s licencí umožňující i komerční využití), než na to bude čas. Ten DownloadManager mi ne úplně vyhovuje, ikdyž ho případně nechám jako nouzovku (mimo jiné má nějaký bug, občas ukládá stažený soubor 2x). Díky za pomoc.
    POTRAT
    POTRAT --- ---
    zkouseli jste nekdy nastavovat perspektivni matici(pouzivam glm::perspective) pro opengl podle parametru kamery? mam to porad nejaky rozjety:( trochu mne mate, ze textura z kamery ma jinej pomer stran, nez pomer, kterej vyjde z getHorizontal/VerticalViewAngle().. mate s tim nekdo zkusenost?
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    ZACK: Přesně tohle jsme dnes začali aplikovat.
    ZACK
    ZACK --- ---
    DRIZDIK: Co to projit jednou, kazdymu pixelu priradit int hodnotu a rozhazet podle barvy do int map? Pak si uz jen sahnes pro spravnou mapu, nic pixel po pixelu nezkoumas.
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    jo! :-D chtěl jsem napsat byte[] a pak jsem si to rozmyslel :-)
    FALCO
    FALCO --- ---
    DRIZDIK: bytmapa...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam