• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKAndroid development
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    JAZDA: Asi takhle: vždycky jednou za pět let se kolem toho strhne hroznej hype, všichni to dělají, a za půl roku se to zas tiše uklidí do šuplíku: appka byla skvělá, ale ti blbí uživatelé ji odmítali používat po našem!
    JAZDA
    JAZDA --- ---
    ahoj, mate tu nekdo zkusenost s tim, ze ovladate vasi appku hlasem? uplne jednoduche prikazy bohate staci. Nake varovani na co si dat pri implementaci pozor, pripadne zajimavy odkaz? doufam, ze to neni moc sci-fi :)
    RADDINO
    RADDINO --- ---
    DACAN: Díky, bylo to přesně ono. Už to mam.
    TCHUBA
    TCHUBA --- ---
    FALCO: Delam to jako skolni projekt, telefon si pujcim. To jsem mozna mel zminit :)
    FALCO
    FALCO --- ---
    TCHUBA: skoro si to rika o arduino reseni :) s WiFi shieldem. Ale ve vysledku to pak muze byt drazsi nez low end mobil.
    DACAN
    DACAN --- ---
    RADDINO: ten stredovy layout muzes do relativu dat pres centerInParent (nevim jestli je to presne)
    RADDINO
    RADDINO --- ---
    Potřeboval bych nakopnout, kterým směrem to zkoušet. Mám udělat layout viz. obrázek a moc nevím jak na to. Tlačítka v rozích zvládnu přes relative layout, ale na ten prostředek nevim jak. Jde do něj nějak vložit ještě table layout a ten nacentroval na střed a pracovat s ním, nebo na to jdu blbě? Stačí nakopnutí správným směrem, teprve se učím.

TCHUBA
    TCHUBA --- ---
    FALCO: Kdybych měl, tak by to možná bylo jednodušší, ale přes lokální wifi mám mnohem větší dosah na ovládání než jen přes bluetooth. :)
    FALCO
    FALCO --- ---
    TCHUBA: jen se trapne zeptam jeslti neni lepsi nez pouzit dva telefony, tak na robota proste posadit nejakou kameru?
    TCHUBA
    TCHUBA --- ---
    Zdravím, máte někdo zkušenosti s realtime streamováním videa? Chtěl bych zkusit udělat aplikaci na ovládání LEGO robota s tím, že jeden telefon posadím na něj, druhý budu držet v ruce. Telefony mezi sebou budou komunikovat po (zatím) lokální síti, asi přes socket?, telefon s robotem přes bluetooth. Ten v ruce bude ovladač a zároveň bych v něm chtěl zobrazovat video z telefonu který sedí na robotovi. Googlil jsem, ale ne moc úspěšně, našel jsem akorát že MediaRecorder + MediaPlayer moc na realtime stream není, že se MediaPlayeru nelíbí číst stream přímo. Nemám s tím moc zkušeností a tak jsem se chtěl zeptat, jestli byste nemohli doporučit nějakou hezkou knihovnu, případně techniku kterou bych na to mohl aplikovat. Díky :)
    DATEL
    DATEL --- ---
    ARCAO: aha, díky, na tento odkaz jsem narazil hned na první stránce, ale když jsem viděl, že je to na GitHubu, tak jsem ho ignoroval, nenapadlo mě, že by tam mohlo být krom zdrojových kódu i tohle :)
    DATEL
    DATEL --- ---
    Ahoj, neválí se prosím náhodou někomu na disku PDF verze knihy "Android Application Programming with OpenCV"? Než se pokusím vydyndat z šéfa její koupi v papírové podobě, tak bych se chtěl kouknout, jestli by mi vůbec pomohla... Dneska jsem 5 hodin řešil, jak na JPG fotku naládovat průhledné PNG, nakonec se teda zadařilo, ale rád bych se pro příště vyhnul takovýmhle zásekům, tak třeba by ta kniha pomohla :) Díky...
    ARCAO
    ARCAO --- ---
    Nevíte někdo, jak je to s tou poštovní adresou na Google Play? Jestli jsem to dobře pochopil, tak je to povinné vyplnit jen v případě, že prodáváte aplikace / používáte in-app platby. Je to tak?
    ARCAO
    ARCAO --- ---
    CUCHULAIN: Filip Hráček to trochu shrnul na svém G+ profilu: https://plus.google.com/+filiphracek/posts/28rbcVaRBna
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    CUCHULAIN: dobrý, už to mám :-)
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    máte někdo zkušenost, jak je to s prodejem knih přes google play?
    jde to od nás? a případně jak? úplně stejně, jako distribuce aplikací přes účet Google Developera, nebo jinudy?
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    Zdravím. Potřeboval bych poradit. Mám aplikaci, která si při instalaci řekne o právo kamera/mikrofon, což je v pořádku, protože je to aplikace na videokonference (Gotomeeting) Problém je v tom, že reálně to oprávnění pak po instalaci nemá a nefunguje kamera. Dá se s tím něco dělat (právo nějak "násilím" přidat ?) (Zkoušeno na tabletech Lenovo Yoga a Samsung, oba 4.4.2 a mobilu Xiaomii Hongmi Red Rice.)
    DATEL
    DATEL --- ---
    DATEL: tak nakonec jsem použil OpenCV - dá se vynutit použití připojených knihoven místo toho manageru.
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    DATEL: Zkus kouknout na nějaký knihovny co to řeší a na pozadí JNI používají. viz https://github.com/Trinea/android-open-project/tree/master/English%20Version#7-multimedia
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam