• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKAndroid development
    REDTIME
    REDTIME --- ---
    LITTLELI: mno ja mam android studio z canary a je to posledni dobou celkem peklo, hlavne pokud pouzivam appcompat
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    DRIZDIK: nevím, ale pozoruju stejný problém. asi za to může ten složitý build cycle nebo nevím :/
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    RADDINO: Ušetří ti to spustu práce a spousty řádek kódu.
    RADDINO
    RADDINO --- ---
    Já jsem s Androidem začal tento semestr a jelikož je dotace hodin na výuku malá, rovnou nám bylo řečeno, že to bude hlavně samostudium. Což jim ale nebránilo v tom, aby na semestrální projekty chtěli všechny běžné činnosti aplikací (fragmenty, zpracování JSON, práce s gmaps API, práce s databází apod.). Navíc jsem měl jenom úvod do Javy, takže se v tom občas trochu plácám. A rady profesorů, používejte google a stackoverflow jsou fakt super :) Tak nevim, jestli se do ORM vůbec pouštět, když s tim mam nulový zkušenosti, jestli na SQLite nebude víc materiálů/tutoriálů.
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    RADDINO: VIRTUALVOID: Taky doporučuju. já používám ActiveAndroid nebo SugarORM. Přijde mi to ještě jednodušší.

A vysvětli mi někdo, proč mi Android Studio nezobrazí kompilační chyby, často ani ve stejném souboru? Mám něco blbě zapnutého, nebo to prostě tupě spoléhá na gradle a samo to nic nedělá. v Eclipse změním špatně písmenko a celý projekt se mi rozsvítí červeně se všema souborama, který jsou špatně. V Android Studiu občas desetkrát kompiluju, než se dozvím, co je všechno špatně.
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    RADDINO: vtip je v tom, ze ked zacnes pracovat s ormlite, tak sqlite ta nebude trapit :) orm = object relation mapping. ono sa to o celu databazu stara samo ;)
    RADDINO
    RADDINO --- ---
    Díky, jdu si to nastudovat. S ormlite ještě počkám, budu rád, když nejdřív rozchodím sqlite :)
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    RADDINO: sqlite + ormlite :)
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    RADDINO: Nejlepší asi SQLite, pokud s těmi daty chceš nějak pracovat.
    RADDINO
    RADDINO --- ---
    Mám strukturovaná data, která bych rád v aplikace vytvářel a uchovával. Co je nejlepší použít? SQLite, JSON, XML a nebo jako textový soubor? Díky za radu
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    DACAN: Děkuji
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    Pri programovani v c/c++ (http://mirror.cctools.info/index.php?title=Main_Page) jak zjistim jake knihovny jsou v systemu?
    GORG
    GORG --- ---
    Kdyby někdo řešil problém u adb, který v "adb devices" ukazuje ???????? no permission, tak mě zabral tenhle návod http://stackoverflow.com/questions/14460656/android-debug-bridge-adb-device-no-permissions

akorát se to asi může lišit dle verze v názvu toho udev souboru:

/etc/udev/rules.d/99-adb.rules
    /etc/udev/rules.d/90-android.rules
    /etc/udev/rules.d/51-android.rules
    VERUSHKA098
    VERUSHKA098 --- ---
    Uměl by mi prosím někdo poradit, nemůžu to nijak dohledat... Na Samsung Galaxy S Duos jsem dala Update Softwaru, jenže teď to po mě chce update googlu apod. s tím, že mi z Application manageru zmizela možnost přesunu na SD kartu, tudíž nemám v telefonu dost místa na další update čehokoliv, co s tím? :/ Napadlo mě obnovit tovární nastavení což mi pochopitelně všecko smaže, čemuž se upřímně snažím vyhnout, nebo se nějakým způsobem vrátit k původní verzi Androidu, ale jak? Předem děkuju..
    NEPH04
    NEPH04 --- ---
    Ahoj, chce si nekdo privydelat? Hledam vyvojare, ktery by dokazal z nasich designu udelat dummy app.
    Potrebujeme do appky prenest design a chovani UI/UX (temer vse prevzato z material designu).
    Rozsah cca 9-12 nijak slozitych screenu.
    Termin: Ve ctvrtek bych potreboval mit uz app v ruce.
    Cena: cenu nabidnete ;)

Napiste mi do pm, nebo na vojtech@positivezero.co.uk, nebo tel: 605727794

diky!
    GORG
    GORG --- ---
    Reinstalace SDK zřejmě pomohla.
    GORG
    GORG --- ---
    Po odstranění některých knihoven, co už nebudu potřebovat, přišla IDEA s trhákem:
    V Event Log, píše při buildu APK : AssertionError: null. Bohužel neuvádí více informací. Jen že je chyba v pluginu Android Support.
    Napadá mě jen celý android SDK nainstalovat znova?
    GORG
    GORG --- ---
    Teda toto
    android - Unable to execute dex: method ID not in [0, 0xffff]: 65536 - Stack Overflow
    http://stackoverflow.com/questions/15209831/unable-to-execute-dex-method-id-not-in-0-0xffff-65536

Vypadá to, že je tam prý moc metod. Nevím teda, jak se to mohlo stát, a jak postupovat, abych na tom nestrávil týden. Určitě tam nemám přes 65 tisíc metod :-)

Či jít navrhovanou cestou v http://blog.osom.info/2014/10/multi-dex-to-rescue-from-infamous-65536.html
    To je spíš otazné, proč je tam tolik metod, abych tím neobcházel nějaký bordel v knihovnách.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam