• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKAndroid development
    RADDINO
    RADDINO --- ---
    ANONYM_CZ: uz jsem to vyresil,JSON byl v poradku, ale kod z developer.google.com mel v jednom miste omezeni nacteni znaku na 500. clovek to ma pred ocima a furt to prehlizi,klasika.
    ANONYM_CZ
    ANONYM_CZ --- ---
    RADDINO: nechybi v tom JSONu okolo stringovych hodnot uvozovky?
    REDTIME
    REDTIME --- ---
    Jinak pokud nekdo provozujete genymotion na linuxu, tak vas mozna potkala hlaska:
    [Genymotion] [Fatal] Cannot mix incompatible Qt library (version 0x40806) with this library (version 0x40802)

reseni je v celku jednoduche (debian jessie):

cd /path/s/genymotion/
    mkdir QtLibs && mv *Qt*.so* QtLibs
    apt-get install libxi-dev libxmu-dev libqtwebkit4 libqt4-sql libqt4-svg libqtscript4-core
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    VIRTUALVOID: Ale na druhou stranu podpora Bluetooth Low Energy je už od Android 4.3. Otázka jak která zařízení to budou podporovat a jak to bude umět nějaká knihovna, kterou najdeš, nebo si to napíšeš sám.
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    DRIZDIK: povedal by som, ze to pri tomto druhu aplikacie, je celkom jasne, ze v nazve bude "drainer" :)
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    ALIJEN: Mělo by to jít službou na pozadí, otázka je, jak to bude žrát baterku.
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    ALIJEN: idem do toho, rozpocet mas aky ?
    ALIJEN
    ALIJEN --- ---
    Zdravim,
    potreboval bych najit nekoho kdo by mi byl schopny napsat jednoduchou appku co by komunikovala s iBeacons, mam jiz aplikaci napsanou pro iOS. Podle toho co jsem cetl tak ibeacon je podporovane az od android 5.0 nicmene neslo by to vyresit i pro stare android normalne tim ze appka by bezela na pozadi a scanovala?

Kdyby mel nekdo zajem tak kdyztak vic posta:)
    Diky
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Mate nekdo zkusenosti s kompilovanim modulu pro androidi kernel? Potreboval bych mensi pomoc, zrejme mam nejaky problem s android-ndk.
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    REDTIME: Měl jsem dnes čas to zkoumat a dlouhý build time byl způsobený zbytečně častým používáním wildcardové verze knihoven (1.2.+) kdy při každém startu asi zkoušel po všech možných repozitářích (a že jim tam mám několik) hledat novější verzi knihovny
    REDTIME
    REDTIME --- ---
    DRIZDIK: jako obcas mi pomuze, kdyz dam Invalidate Caches/Restart, pak se to dokaze chovat normalne a pokud nepomuze to, tak je jeste cesta reimport projektu, ale to je cele takove pres ruku... zrejme proto je to porad beta :)
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    REDTIME: Nevím jestli je to tím že ám projekt s hodně knihovnama (nemyslím, že jich je tolik) a čtyřma modulama, ale práce s tím je naprosto šílená. A když změním třeba parametry modelu, tak se dozvím až po několika kompilacích, kde jsou vlatně všechny chyby a ty kompilace fakt nejsou rychlý.
    REDTIME
    REDTIME --- ---
    LITTLELI: mno ja mam android studio z canary a je to posledni dobou celkem peklo, hlavne pokud pouzivam appcompat
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    DRIZDIK: nevím, ale pozoruju stejný problém. asi za to může ten složitý build cycle nebo nevím :/
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    RADDINO: Ušetří ti to spustu práce a spousty řádek kódu.
    RADDINO
    RADDINO --- ---
    Já jsem s Androidem začal tento semestr a jelikož je dotace hodin na výuku malá, rovnou nám bylo řečeno, že to bude hlavně samostudium. Což jim ale nebránilo v tom, aby na semestrální projekty chtěli všechny běžné činnosti aplikací (fragmenty, zpracování JSON, práce s gmaps API, práce s databází apod.). Navíc jsem měl jenom úvod do Javy, takže se v tom občas trochu plácám. A rady profesorů, používejte google a stackoverflow jsou fakt super :) Tak nevim, jestli se do ORM vůbec pouštět, když s tim mam nulový zkušenosti, jestli na SQLite nebude víc materiálů/tutoriálů.
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    RADDINO: VIRTUALVOID: Taky doporučuju. já používám ActiveAndroid nebo SugarORM. Přijde mi to ještě jednodušší.

A vysvětli mi někdo, proč mi Android Studio nezobrazí kompilační chyby, často ani ve stejném souboru? Mám něco blbě zapnutého, nebo to prostě tupě spoléhá na gradle a samo to nic nedělá. v Eclipse změním špatně písmenko a celý projekt se mi rozsvítí červeně se všema souborama, který jsou špatně. V Android Studiu občas desetkrát kompiluju, než se dozvím, co je všechno špatně.
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    RADDINO: vtip je v tom, ze ked zacnes pracovat s ormlite, tak sqlite ta nebude trapit :) orm = object relation mapping. ono sa to o celu databazu stara samo ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam