• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKAndroid development
    DATEL
    DATEL --- ---
    Ahoj, řešil jste někdo export překladů (tj. strings.xml souborů) do jednoho celku, např. CSV? Nedaří se mi najít nic hotového. Potřebuju to nějak rozumně vyexportovat pro překladatele. Přinejhorším budu muset napsat nějaký skript v PHP, ale tomu jsem se chtěl vyhnout.
    VASUCEK
    VASUCEK --- ---
    Zdravím, je tady prosím nějaký skilled Android developer, který by měl zájem o dlouhodobou spolupráci?

Ideálně Brno, ale může být i práce na dálku.

Hodně zajímavé projekty pro velké klienty, fér peníze a naprostá volnost a časová flexibilita..

V případě zájmu více info v poště. Díky moc.
    RADDINO
    RADDINO --- ---
    DRIZDIK: díky, ukázalo se, že kod byl správně, jenom jsem si to špatně načítal v dalších aktivitách apod. Tedy dolní kód funguje a předává správné ROWID co potřebuji.

public void onItemClick(AdapterView<?> parent, View view, int position, long id) {
    Intent intent = new Intent(MainActivity.this, ListOfParticipants.class);
    intent.putExtra("id_eventu",id);
    startActivity(intent);
    }
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    RADDINO: přepiš si na adaptéru metodu getId, aby ti vracela tu hodnotu správnou, nebo si pres position sahni na adaptér, getItem podle position a z něj si vem ID.
    A lepší je asi nedělat z longu string, ale do extras to hodit rovnou jako long.
    RADDINO
    RADDINO --- ---
    Mám tabulku events(id,name,place) a participants(id,name,surname, id_event).Dále mám listview které se plní z tabulky events. Po kliknutí na položku listview chci otevřít novou aktivitu, kde bude opět listview a vypíše se z db z tabulky participants, ale jen ty záznamy, kde id_event = id toho eventu, na který jsem kliknul. Jak si prosím do intentu předám id z tabulky events? Zkoušel jsem to takto:

public void onItemClick(AdapterView<?> parent, View view, int position, long id) {
    Intent intent = new Intent(MainActivity.this, ListOfParticipants.class);
    String idstr = String.valueOf(id);
    intent.putExtra("id_eventu",idstr);
    startActivity(intent);
    }

ale mam pocit, že proměnná id z adapterview neodpovídá id z databáze. Nebo je nějaké elegantnější řešení? Napadá mě ještě jedno, ale to by byla uplně prasárna. Budu rád za radu, už mi to nějak nemyslí. Díky
    DACAN
    DACAN --- ---
    VIRTUALVOID: jj,

dependencies {
    classpath 'com.android.tools.build:gradle:1.0.0'
    }

works :D
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    Android Studio 1.0 vonku :)

Android Developers Blog: Android Studio 1.0
    http://android-developers.blogspot.co.nz/2014/12/android-studio-10.html?m=1
    GORG
    GORG --- ---
    uf tak pomohlo dat Rebuild project
    GORG
    GORG --- ---
    nepomohlo ani odinstalovat uiDesigner plugin z IDEA a není mi jasné, proč se ho tam vůbec snaží přidávat. nepoužívám ho nikde
    při reinstalaci IDEA problém přetrvává.kde by to tak mohlo být?
    GORG
    GORG --- ---
    chápe někdo tohle?

Error:Android Dex: [pexeso-android] java.lang.IllegalArgumentException: already added: Lcom/intellij/uiDesigner/core/SupportCode;

co se do toho plete nějaký uidesigner z IDEA? Vůbec nechápu, co se stalo, ale od chvíle, co jsem se pokusil napsat unit test v android projektu se to kompletně rozjeblo.

Nejdřív tím, že jsem přidal dependency na Mockito. Ta měla konflikt s junit. Ok, dal jsem pryč dependy, dal clean, restart. Ale stále to přicházelo s novou chybou - že mám prý víc než 65000 metod v projektu. Zkusil jsem smazat adresář "targets" v compile-server\androidprojects_bbbblb, ale teď to má zas tuhle chybu :)

Ještě mě napadá smazat IDEA a Android SDK a nainstalovat všechno znova, prtoože důvod proč vícenásobně přidává nějaký Uidesigner do projektu, zdá se, že ještě nidko neřešil, takže těžko říct co s tím. Ale řešit problém reinstalací všeho mi přijde dosti kanón na vrabce.trochu děsivý,jak snadno se ty android projekty rozhodí
    RADDINO
    RADDINO --- ---
    ANONYM_CZ: uz jsem to vyresil,JSON byl v poradku, ale kod z developer.google.com mel v jednom miste omezeni nacteni znaku na 500. clovek to ma pred ocima a furt to prehlizi,klasika.
    ANONYM_CZ
    ANONYM_CZ --- ---
    RADDINO: nechybi v tom JSONu okolo stringovych hodnot uvozovky?
    REDTIME
    REDTIME --- ---
    Jinak pokud nekdo provozujete genymotion na linuxu, tak vas mozna potkala hlaska:
    [Genymotion] [Fatal] Cannot mix incompatible Qt library (version 0x40806) with this library (version 0x40802)

reseni je v celku jednoduche (debian jessie):

cd /path/s/genymotion/
    mkdir QtLibs && mv *Qt*.so* QtLibs
    apt-get install libxi-dev libxmu-dev libqtwebkit4 libqt4-sql libqt4-svg libqtscript4-core
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    VIRTUALVOID: Ale na druhou stranu podpora Bluetooth Low Energy je už od Android 4.3. Otázka jak která zařízení to budou podporovat a jak to bude umět nějaká knihovna, kterou najdeš, nebo si to napíšeš sám.
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    DRIZDIK: povedal by som, ze to pri tomto druhu aplikacie, je celkom jasne, ze v nazve bude "drainer" :)
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    ALIJEN: Mělo by to jít službou na pozadí, otázka je, jak to bude žrát baterku.
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    ALIJEN: idem do toho, rozpocet mas aky ?
    ALIJEN
    ALIJEN --- ---
    Zdravim,
    potreboval bych najit nekoho kdo by mi byl schopny napsat jednoduchou appku co by komunikovala s iBeacons, mam jiz aplikaci napsanou pro iOS. Podle toho co jsem cetl tak ibeacon je podporovane az od android 5.0 nicmene neslo by to vyresit i pro stare android normalne tim ze appka by bezela na pozadi a scanovala?

Kdyby mel nekdo zajem tak kdyztak vic posta:)
    Diky
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Mate nekdo zkusenosti s kompilovanim modulu pro androidi kernel? Potreboval bych mensi pomoc, zrejme mam nejaky problem s android-ndk.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam